Yüksek Seçim Kurulu - 06.06.2022
Karar Dilini Çevir:


(298 S. K. m. 130) 
Karar No: 370
Karar Tarihi: 11.02.2014
Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığınca Kurulumuza sunulan 11/2/2014 tarihli yazıda aynen;
“30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçiminde sandık sonuç tutanaklarının taranarak elektronik ortama taşınması ve siyasi partiler ile paylaşılması konusundaki çalışmalar Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğü ile HAVELSAN A.Ş. tarafından birlikte yürütülmektedir.
Söz konusu çalışma ile sandık sonuç tutanağına barkod eklenmiş ve SEÇSİS uygulama ara yüzünden her sandığa özel sandık sonuç tutanağı üretilmiş ve böylece sandık seçmen listesi ile sandık sonuç tutanağı ilişkilendirilmiştir.
SEÇSİS sisteminden döküm alınarak sandık başında kullanılacak olan Örnek: 51, 53, 54 ve 54/1 No’lu sandık sonuç tutanağına “İl Adı, İlçe Adı, Seçim Çevresi, Seçim Bölgesi, Sandık Numarası, Oy Vermenin Yapıldığı Tarih, Sandık Seçmen Listesinde Yazılı Seçmenlerin Sayısı” bilgilerinin elle doldurulması yerine otomatik sistemden yazılı olarak gelmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir.
Bu nedenle, SEÇSİS sisteminden döküm alınarak sandık başında kullanılacak olan Örnek: 51, 53, 54 ve 54/1 No’lu sandık sonuç tutanağına “İl Adı, İlçe Adı, Seçim Çevresi, Seçim Bölgesi, Sandık Numarası, Oy Vermenin Yapıldığı Tarih, Sandık Seçmen Listesinde Yazılı Seçmenlerin Sayısı” bilgilerinin sistemden otomatik olarak aktarılıp aktarılamayacağı hususunda bir karar alınmasını takdirlerinize arz ederim.” denilmiş olmakla, konu incelenerek;
GEREĞİ GÖRÜŞÜLÜP DÜŞÜNÜLDÜ:
Başkanlık teklifinde belirtildiği üzere; 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçiminde sandık sonuç tutanaklarının taranarak elektronik ortama taşınması ve siyasi partiler ile paylaşılması konusundaki çalışmalar Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğü ile HAVELSAN A.Ş. tarafından birlikte yürütülmektedir.
Söz konusu çalışma ile sandık sonuç tutanağına barkod eklenmiş ve SEÇSİS uygulama ara yüzünden her sandığa özel sandık sonuç tutanağı üretilmiş ve böylece sandık seçmen listesi ile sandık sonuç tutanağı ilişkilendirilmiştir.
Bu nedenle, SEÇSİS sisteminden döküm alınarak sandık başında kullanılacak olan Örnek: 51, 53, 54 ve 54/1 No’lu sandık sonuç tutanağına “İl Adı, İlçe Adı, Seçim Çevresi, Seçim Bölgesi, Sandık Numarası, Oy Vermenin Yapıldığı Tarih, Sandık Seçmen Listesinde Yazılı Seçmenlerin Sayısı” bilgilerinin sistemden otomatik olarak aktarılmasının uygun olduğuna karar verilmesi gerekmiştir.
SONUÇ: Açıklanan nedenlerle;
1- SEÇSİS sisteminden döküm alınarak sandık başında kullanılacak olan Örnek: 51, 53, 54 ve 54/1 No’lu sandık sonuç tutanağına “İl Adı, İlçe Adı, Seçim Çevresi, Seçim Bölgesi, Sandık Numarası, Oy Vermenin Yapıldığı Tarih, Sandık Seçmen Listesinde Yazılı Seçmenlerin Sayısı” bilgilerinin sistemden otomatik olarak aktarılmasının uygun olduğuna,
2- Karar örneğinin gereği ve Kurulumuz internet sitesi www.ysk.gov.tr adresinde yayınlanması ve il-ilçe seçim kurulu başkanlıklarına Kurum içi elektronik posta olarak iletilmesi için Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğüne gönderilmesine,
11/02/2014 tarihinde oybirliği ile karar verildi.  (¤¤)

Full & Egal Universal Law Academy