Yüksek Seçim Kurulu - 06.06.2022
Karar Dilini Çevir:


(2709 S. K. m. 125, 127) (442 S. K. m. 41) (2972 S. K. m. 33)
Karar No: 170
Kurulumuz Başkanlığına Sarız İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca gönderilen 24.03.2005 tarihli ve 2005/10 sayılı yazıda; 28 Mart 2004 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde İlçeleri Tavla Köyü muhtarlığına seçilen Mehmet ŞİMŞEK’in İlçe İdare Kurulunun 22.03.2005 tarih ve 13 sayılı kararı ile görevinden alınmış olması nedeniyle köy muhtarlığının boşaldığı belirtilerek, adı geçen köyde muhtarlık ara seçiminin yapılıp yapılmayacağı sorulmuş olmakla, konu incelenerek;
GEREĞİ GÖRÜŞÜLÜP DÜŞÜNÜLDÜ:
T.C. Anayasasının 127. maddesine göre, mahalli idarelerin seçilmiş organlarının organlık sıfatını kazanmalarına ilişkin itirazların çözümü ve kaybetmeleri konusundaki denetim yargı yolu ile olur. 442 sayılı Köy Kanunu’nun 41. maddesinde ise; il merkezine bağlı köylerde Vali, İlçelere bağlı köylerde Kaymakamlar, muhtarın köy işlerini ve kanunlarla verilen diğer görevlerini yapmadığını görürlerse muhtara yazılı ihtarda bulunurlar. Buna rağmen iş görmeyen muhtar yetkili idare kurulu kararıyla görevinden uzaklaştırılır, denilmektedir. Anayasanın 125. maddesinde; idarenin her türlü eylem ve işlemlerine karşı yargı yolunun açık olduğu, belirtilmiştir.
Öte yandan, köy muhtarının yasanın öngördüğü prosedüre uygun olarak ve yine yasaca belirlenmiş yetkili kurullarca görevden alınmaları sonucu meydana gelen yönetim boşluğunun ise ancak seçim yolu doldurulabileceği yerel yönetime ilişkin hukukumuzun önemli ilkelerindendir.
Her ne kadar, Sarız İlçesi Tavla Köyü muhtarının ilçe idare kurulu kararı ile görevinden uzaklaştırılmış olduğu belirtilmiş ise de, yukarıda belirtildiği üzere bu işlemin iptali için yargı yoluna başvurulabileceği ve adı geçen muhtarın mahkemeden iptal kararı alması durumunda göreve iadesi gerekebileceğinden, görevden uzaklaştırmaya ilişkin idari işlem hakkında dava açılıp açılmadığının araştırılarak dava açılmamış ise 05 Haziran 2005 tarihinde muhtarlık seçimi yapılması, dava açılmış ise yargılama sonucunun beklenilmesinin uygun olacağı düşünülmektedir.
Kamu hizmetlerinin sürekliliği ve aksatılmadan yerine getirilmesi esas ise de; 2972 sayılı Kanunun 33. maddesinde açıklandığı üzere; köy veya mahalle muhtarlığının herhangi bir sebeple boşalması halinde, seçim yapılıncaya kadar muhtarlık görevinin mahallin en büyük mülki amiri tarafından atanacak muhtar vekili tarafından yürütüleceği, dolayısıyla hizmetin aksamasının söz konusu olmayacağı açıktır.
Bu nedenle, görevden uzaklaştırmaya ilişkin idari işlem hakkında dava açılıp açılmadığının araştırılarak dava açılmamış ise muhtarlık seçiminin 05 Haziran 2005 Pazar günü yapılmasına, dava açılmış ise yargılama sonucunun beklenilmesine karar verilmesi gerekmektedir.
SONUÇ: Açıklanan nedenlerle;
1- Görevden uzaklaştırmaya ilişkin idari işlem hakkında dava açılıp açılmadığının araştırılarak dava açılmamış ise muhtarlık seçiminin 05 Haziran 2005 Pazar günü yapılmasına, dava açılmış ise yargılama sonucunun beklenilmesine,
2- Karar örneğinin gereği için Sarız İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına, bilgi için Kurulumuz İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığına gönderilmesine,
02.04.2005 tarihinde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)

Full & Egal Universal Law Academy