Yargıtay Büyük Genel Kurul 1960/1 Esas 1960/3 Karar
Karar Dilini Çevir:

Dairesi: Büyük Genel Kurul
Esas No: 1960/1
Karar No: 1960/3
Karar Tarihi: 21.03.1960

(1086 S. K. m. 571) (743 S. K. m. 717, 721)

Dava: Hukuk Umumi Heyetinin 17.7.1952 tarih ve 5/84 - 18/64 sayılı ve Beşinci Hukuk Dairesinin 28.9.1950 tarih ve 3749/3040 sayılı kararları ile Altıncı Hukuk Dairesinin 29.6.1956 tarih ve 5327/4477 sayılı kararı arasında içtihat aykırılığı bulunduğu ileri sürülerek bunun giderilmesi ilgililer tarafından istenildiği gibi aynı mevzu ile alakalı olarak Altıncı Hukuk Dairesi Reisliğinin 5.1.1960 tarih ve 1 sayılı yazısı ile de dairenin müstakar içtihatından dönmek istediği bildirilerek, Temyiz Mahkemesi Teşkilatına dair 1221 sayılı kanunun muaddel 8. maddesinin 1. fıkrasının A bendi uyarınca; içtihadı birleştirme yoluna başvurulduğundan mesele Büyük Heyette müzakere edilerek aşağıdaki neticeye varılmıştır.

Aralarında içtihat aykırılığı olduğu ileri sürülen kararlardan Hukuk Umumi Heyeti ile Beşinci Hukuk Dairesinin kararlarında bir kısım hisseleri Medeni Kanunun miras hukuku ile ilgili hükümleri uyarınca intifa hakkı ile takyitli bir gayrimenkulün şuyuunun giderilmesi maksadıyla satılmasına karar verilmesi halinde satışın gayrimenkul intifa hakkı ile yükümlü olarak yapılması gerektiği mütalaa edildiği halde Altıncı Hukuk Dairesinin kararında gayrimenkulün üzerinde intifa hakkı yokmuş gibi satılması ve intifa hakkının satış bedelinden bu hak ile takyitli hisseye isabet edecek satış bedeli üzerine intikali lazım geldiği kabul edildiği gibi mezkur dairenin mümasil hadiselerde ittihaz ettiği bütün kararlarda da aynı görüş benimsenmiş bulunmaktadır. Şu hale göre bu mevzuda Hukuk Umumi Heyeti ve Beşinci Hukuk Dairesinin görüşleri ile Altıncı

Paket Özellikleri

Programların tamamı sınırsız olarak açılır. Toplam 9 program ve Fullegal AI Yapay Zekalı Hukukçu dahildir. Herhangi bir ek ücret gerektirmez.
7 gün boyunca herhangi bir ücret alınmaz ve sınırsız olarak kullanılabilir.
Veri tabanı yeni özellik güncellemeleri otomatik olarak yüklenir ve işlem gerektirmez. Tüm güncellemeler pakete dahildir.
Ek kullanıcılarda paket fiyatı üzerinden % 30 indirim sağlanır. Çalışanların hesaplarına tanımlanabilir ve kullanıcısı değiştirilebilir.
Sınırsız Destek Talebine anlık olarak dönüş sağlanır.
Paket otomatik olarak aylık yenilenir. Otomatik yenilenme özelliğinin iptal işlemi tek butonla istenilen zamanda yapılabilir. İptalden sonra kalan zaman kullanılabilir.
Sadece kredi kartları ile işlem yapılabilir. Banka kartı (debit kart) kullanılamaz.

Tüm Programlar Aylık Üyelik

9 Program + Full&Egal AI
Ek Kullanıcılarda %30 İndirim
Sınırsız Destek
350
199
Kazancınız 151₺
7 Gün Ücretsiz Dene Ücretsiz Aboneliği Başlat Şimdi abone olmanız halinde indirimli paket ile özel fiyatımızdan sürekli yararlanırsınız.