Sayıştay 6. Daire - Karar No: 35 - Belediyeler ve Bağlı İdareler - Kamu İdaresi: Belediyeler ve Bağlı İdareler
Karar Dilini Çevir:




Vergi sorumlusu sıfatıyla beyanname veren şirketin vergi tarife ve nispetini yanlış değerlendirerek beyanname vermesi ve bu tutar üzerinden vergi tarh olunması ve vergi kaybına neden olunması



Dosya kapsamındaki bilgi ve belgelerin incelenmesi sonucunda,

Vergi sorumlusu sıfatıyla beyanname veren … Ltd. Şti.’nin vergi tarife ve nispetini yanlış değerlendirerek beyanname vermesi ve bu tutar üzerinden vergi tarh olunması ve vergi kaybına neden olunması sonucu … TL kamu zararına neden olunduğu görülmüştür.



2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun “Mükellef ve Sorumlu” başlıklı 13’üncü maddesinde:



“İlan ve reklam işlerini mutat meslek olarak ifa edenler, başkaları adına yaptıkları ilan ve reklamlara ait vergileri mükellefler adına ilgili belediyeye yatırmaktan sorumludurlar.” hükmü yer almaktadır.



… Ltd. Şti., … Belediyesi tarafından ihale edilen “... Yaptırılması İşi”nin ihalesini alarak bu kapsamda yer alan reklam panolarını işletmektedir. Anılan Kanunun 13’üncü maddesine göre anılan şirket bu panolardaki ilan ve reklamların sorumlusu olmaktadır. Bu nedenle de aylık olarak … Belediyesi’ne aldığı reklamların vergisini vergi sorumlusu sıfatıyla beyan etmektedir.



2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun “Tarife ve Nispet” başlıklı 15’inci maddesinde:



“İlan ve Reklam Vergisi aşağıdaki tarifeye göre alınır.



Vergi Tutarı (TL)

En az En çok

1. Dükkan, ticari ve sınai müessese ve serbest meslek erbabınca çeşitli yerlere asılan ve takılan her çeşit levha, yazı ve resim gibi tüm sabit ilan ve reklamların beher metrekaresinden yıllık olarak,

20,00

100,00

2. Motorlu taşıt araçlarının içine veya dışına konulan ilan ve reklamların beher metrekaresinden yıllık olarak

8,00

40,00

3. Cadde, sokak ve yaya kaldırımları üzerine gerilen, binaların cephe ve yanlarına asılan bez veya sair maddeler vasıtasıyla yapılan geçici mahiyetteki ilan ve reklamların metrekaresinden haftalık olarak:



2,00



10,00

4. Işıklı veya projeksiyonlu ilan ve reklamlardan her metrekare için yıllık olarak: 30,00 150,00

5. İlan ve reklam amacıyla dağıtılan broşür, katalog, duvar ve cep takvimleri, biblolar veya benzerlerinin her biri için:

0,01

0,25

6. Mahiyeti ne olursa olsun yapıştırılacak çeşitli afişler ve benzerlerinin beherinin metrekaresinden:

0,02

0,50”



hükmü yer almaktadır. Görüleceği üzere anılan Kanun’da reklam amaçlı yaptırılan bilbord tarzındaki reklam panolarının tarifesi açıkça belirtilmemiştir. Ancak 6 adet tarife incelendiğinde reklam panolarına en uygun olanın “Cadde, sokak ve yaya kaldırımları üzerine gerilen, binaların cephe ve yanlarına asılan bez veya sair maddeler vasıtasıyla yapılan geçici mahiyetteki ilan ve reklamların” şeklinde tarif edilen 3 numaralı tarife olduğu görülmektedir. Oysa “… Yaptırılması İşi” kapsamında yer alan reklam panolarında yer alan ilan ve reklamlar için vergi sorumlusu tarafından verilen beyannameler incelendiğinde ilan ve reklam vergisinin “Mahiyeti ne olursa olsun yapıştırılacak çeşitli afişler ve benzerlerinin” şeklinde ifade edilen 6 numaralı tarifeye göre beyan edildiği görülmüştür.



… Belediyesi 2012 yılı gelir tarifesinde, 3 numaralı tarife olan cadde, sokak ve yaya kaldırımları üzerine gerilen, binaların cephe ve yanlarına asılan bez veya sair maddeler vasıtasıyla yapılan geçici mahiyetteki ilan ve reklamların metrekaresinden haftalık olarak 10,00-TL alınması uygun görülmüştür.



5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun,



“Kamu Zararı” başlıklı 71’inci maddesinde,



“Kamu zararı, kamu görevlilerinin kasıt, kusur veya ihmallerinden kaynaklanan mevzuata aykırı karar, işlem veya eylemleri sonucunda kamu kaynağında artışa engel veya eksilmeye neden olunmasıdır.



Kamu zararının belirlenmesinde,



e) İdare gelirlerinin tarh, tahakkuk veya tahsil işlemlerinin mevzuata uygun bir şekilde yapılmaması, esas alınır.” hükmüne yer verilmiştir. Sorgu konusu işlemlerde de İlan ve Reklam Vergisi mevzuata uygun olarak tahakkuk ettirilmeyerek kamu kaynağında artışa engel olunmuştur. Beyannameyi alan ilan ve reklam memurunun beyannamenin mevzuata uygunluğunu kontrol etmesi gerekmektedir.



Bu itibarla, anılan işle ilgili İlan ve Reklam Vergisi tarhiyatının anılan Kanun’un 3 numaralı tarifesine göre yapılması gerekirken 6 numaralı tarifesine göre yapılması sonucu neden olunan ve ayrıntılı hesabı aşağıdaki tabloda gösterilen …-TL tutarındaki kamu zararının, sorumlular Muhasebe Yetkilisi …, Mali Hizmetler Müdürü … ve İlan ve Reklam Memuru …'e müştereken ve müteselsilen 6085 sayılı Sayıştay Kanunu’nun 53’üncü maddesi gereğince hüküm tarihinden itibaren işleyecek faizleri ile ÖDETTİRİLMESİNE,

(Üye …’in 19.10.2006 tarih ve 26324 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Kamu Zararlarının Tahsiline İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin “Kamu zararının oluştuğu tarih “ başlıklı 17’nci maddesinin (d) işaretli bendinde öngörülen düzenleme gereğince söz konusu alacağın henüz zamanaşımına uğramamış olması nedeniyle kamu zararı oluşmamıştır. Yapılacak işlem olmadığına karar verilmesi gerekir.” şeklindeki ayrışık görüşüne karşı) çoğunlukla,








Full & Egal Universal Law Academy