Sayıştay 5. Daire - Karar No: 40 - 104 - İlam No: 104 - Belediyeler ve Bağlı İdareler - Kamu İdaresi: Belediyeler ve Bağlı İdareler
Karar Dilini Çevir:




Fiyat farkı

.............. A.Ş ye İhale edilen "...............Hizmet Alımı" İşine ilişkin fiyat farkının hatalı hesaplanması sonucu .............. TL kamu zararına sebebiyet verilmesi ile ilgili olarak yapılan incelemede,

Anılan işe ilişkin idari şartnamenin 48. maddesinde ve sözleşmenin 14.2 maddesinde söz konusu ihale kapsamında yapılan işler için fiyat farkı hesaplanacağı ve hesaplamalarda 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa Göre İhalesi Yapılacak Olan Hizmet Alımlarına İlişkin Fiyat Farkı Hesabında Uygulanacak Esasların 8 maddesinin esas alınacağı belirtilerek madde metni İdari şartname ve sözleşmeye yazılmıştır.

4734 sayılı Kamu İhale Kanununa tabi idarelerin 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu hükümlerine göre sözleşmeye bağlanan hizmet alımlarının fiyat farkı hesabında uygulanacak esas ve usuller 31.12.2002 tarih ve 24980/3.Mükerrer sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Hizmet Alımı Fiyat Farkı Hesabında Uygulanacak Esaslarda belirlenmiştir.

Asgari ücret ve diğer İşçilik maliyetlerindeki değişiklikten kaynaklanan fark İle ilgili olarak Esasların 8. maddesinde: "İhale konusu hizmetin gerçekleştirilebilmesi için çalıştırılacak 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununa tabi personelin, sayı ve günlük çalışma saatinin belirtilmesi kaydıyla,

a) Asgari ücret tespit komisyonunca ihale (son teklif verme) tarihinde 16 yaşım doldurmuş işçiler için belirlenmiş asgari ücretin değiştirilmesi halinde eski ve yeni asgari ücret arasındaki fark,

b) İhale (son teklif verme) tarihi itibarıyla işveren tarafından karşılanacak olan sosyal sigorta primi ve İşsizlik sigortası primine ilişkin toplam tutarda, asgari ücret değişikliği veya sigorta primi ait sınır değişikliği ile prim oranlan değişikliği gibi sebeplerle meydana gelecek fark,

c) 506 sayılı Kanunun 77 nci maddesinin ikinci fıkrası çerçevesinde sözleşmede öngörülen ücret ekleri nedeniyle, işveren tarafından karşılanmakta olan sosyal sigorta primi ve işsizlik sigorta primine ilişkin toplam tutarda meydana gelecek fark

toplamı (a), (b) ve (c) bentleri toplamı), 506 sayılı Kanun gereğince işveren nâm ve hesabına Hazinece yapılacak olan ödemeler de dikkate alınmak suretiyle bu Esasların 7 nci maddesi uygulanmaksızın ödenir veya kesilir." hükmü yer almıştır.

Görüldüğü gibi, İhale tarihinde 16 yaşını doldurmuş işçiler için belirlenmiş asgari ücretin asgari ücret tespit komisyonunca değiştirilmesi halinde yükleniciye ödenmesi gereken fiyat farkı, eski ve yeni asgari ücret arasındaki fark ile bu farktan kaynaklanan ve İşveren tarafından karşılanacak olan sosyal sigorta primi ve işsizlik sigortası primi tutarları ve sözleşmede öngörülen ücret ekleri nedeniyle işveren tarafından karşılanmakta olan sigorta primi ve İşsizlik sigorta primine ilişkin toplam tutarda, meydana gelecek farkın toplamından oluşmaktadır.

Ödeme emri belgeleri ile eklerinin incelenmesinde, eski ve yeni asgari ücret arasındaki fark ile bu farktan kaynaklanan ve işveren tarafından karşılanacak olan sosyal sigorta primi ve işsizlik sigortası primine İlişkin tutarların doğru hesaplandığı, bu tutarlara "Sözleşme Ekleri Nedeni ile Fark" adı altında bir ödeme daha eklendiği, ancak sözleşmede öngörülen ücret eklerinin mahiyeti ve parasal tutan ile ücret ekleri nedeniyle işveren tarafından karşılanmakta olan sigorta primi ve işsizlik sigorta primine ilişkin toplam tutarda ne kadar artış olduğunun belirtilmediği görülmüştür.

Sözleşme ekleri nedeni ile fark adı altında yapılan ödeme, sözleşme tarihi itibariyle brüt ücret (l.227,68 TL) ile 2011 yılı son 6 ay ödenecek brüt ücret (1.383,93 TL) arasındaki farkın çalışan kişi sayısı(6) ile çarpılması suretiyle hesaplanmıştır. Bu rakamların asgari ücretle ve ücret ekleri ile bir ilgisi yoktur. Çünkü sözleşme tarihinde yürürlükteki asgari ücret 760,50 TL, 2011 yılı İkinci 6 ayda geçerli asgari ücret ise 837,00 TL.dır. Ücret eklerinin asıl ücretlerden daha yüksek olması düşünülemeyeceğinden, ücret ekleri nedeni ile fark adı altında yapılan ödemeler mükerrer ödeme mahiyetindedir.

Mülga 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun 77. maddesinin 1. ve 2. fıkralarında: "Madde 77 - Sigortalılarla işverenlerin bir ay için ödeyecekleri primlerin hesabında:

a) Sigortalıların o ay için hak ettikleri ücretlerin,

b) Prim, ikramiye ve bu nitelikteki her çeşit İstihkaktan sigortalılara o ay içinde ödenenlerin,

c)İdare veya kaza mercilerince verilen karar gereğince (a) ve (b) fıkralarında yazılı kazançlar

niteliğinde olmak üzere sigortalılara o ay İçinde yapılan ödemelerin,

Brüt toplamı esas alınır.

(Değişik ikinci fıkra:29/7/2003 - 4958/36 md.) Şu kadar ki, ölüm, doğum ve evlenme yardımları, yolluklar, kıdem, ihbar ve kasa tazminatları, aynî yardımlar ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca miktarları yıllar itibariyle belirlenecek yemek, çocuk ve aile zamları, sigorta primlerinin hesabına esas tutulacak kazançların aylık tutarının tespitinde nazara alınmaz. Bunların dışında her ne ad altında ödeme yapılırsa yapılsın tüm ödemeler prime tabi tutulur." hükümleri yer almaktadır.

Bu hükümlere göre, 77 nci maddenin 2 nci fıkrası çerçevesinde ücret ekleri olarak yapılan ve prime tabi tutulan ödemelerin neler olduğunun belirtilmesi gerekmektedir. Mahiyeti ve tutarları belirtilmeden ücret ekleri nedeni ile fark adı altında mükerrer ödeme yapılması sonucu oluşan .............. TL kamu zararı ............... tarih .............. no’lu tahsilat makbuzu ile ................ A.Ş’den tahsil edildiğinden ilişik kalmadığına oybirliğiyle karar verildi.




Full & Egal Universal Law Academy