Sayıştay 1. Daire - Karar No: 10232 - Özel İdareler - Kamu İdaresi: Özel İdareler
Karar Dilini Çevir:




Hizmet Gideri

Anayasanın 128 inci maddesinde,

“Devletin, kamu iktisadi teşebbüsleri ve diğer kamu tüzel kişilerinin genel idare esaslarına göre yürütmekle yükümlü oldukları kamu hizmetlerinin gerektirdiği asli ve sürekli görevler, memurlar ve diğer kamu görevlileri eliyle görülür.

Memurların ve diğer kamu görevlilerinin nitelikleri, atanmaları, görev ve yetkileri, hakları ve yükümlülükleri, aylık ve ödenekleri ve diğer özlük işleri kanunla düzenlenir. (Ek cümle: 7/5/2010-5982/12 md.) Ancak, malî ve sosyal haklara ilişkin toplu sözleşme hükümleri saklıdır.”

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinde,

“Kamu hizmetleri, memurlar, sözleşmeli personel, geçici personel ve işçiler eliyle gördürülür.

A) Memur:

Mevcut kuruluş biçimine bakılmaksızın, Devlet ve diğer kamu tüzel kişiliklerince genel idare esaslarına göre yürütülen asli ve sürekli kamu hizmetlerini ifa ile görevlendirilenler, bu Kanunun uygulanmasında memur sayılır.





Yukarıdaki tanımlananlar dışındaki kurumlarda genel politika tespiti, araştırma, planlama, programlama, yönetim ve denetim gibi işlerde görevli ve yetkili olanlar da memur sayılır.”

5 inci maddesinde,

“Bu Kanuna tabi kurumlar, dördüncü maddede yazılı dört istihdam şekli dışında personel çalıştıramazlar.”

Hükümlerine yer verilmiştir.

5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 36 ncı maddesine dayanılarak çıkarılan İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte özel idarelerce ihtiyaç duyulan nitelik, unvan ve sayıda personel istihdamının sağlanması amacıyla personel istihdamına yönelik düzenlemeler yapılmış ve yönetmeliğe ekli kadro cetvellerinde Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni unvanına da yer verilmiştir.

4734 sayılı Kamu İhale Kanunun 4 üncü maddesinde hizmet,

“Bakım ve onarım, taşıma, haberleşme, sigorta, araştırma ve geliştirme, muhasebe, piyasa araştırması ve anket, danışmanlık, tanıtım, basım ve yayım, temizlik, yemek hazırlama ve dağıtım, toplantı, organizasyon, sergileme, koruma ve güvenlik, meslekî eğitim, fotoğraf, film, fikrî ve güzel sanat, bilgisayar sistemlerine yönelik hizmetler ile yazılım hizmetlerini, taşınır ve taşınmaz mal ve hakların kiralanmasını ve benzeri diğer hizmetleri,”

Şeklinde tanımlanmış, hizmet tanımına giren işler tek tek sayılmış, ayrıca “ve benzeri diğer hizmetler” denilerek kapsam genişletilmiştir.

… İl Özel İdaresi tarafından … den 4734 sayılı Kanunun 22/d maddesi uyarınca doğrudan temin suretiyle İl Genel Meclisinin sekretarya işlerinin yürütmek üzere bir adet veri hazırlama personeli hizmet alımı yapılmıştır. İşe ait sözleşme … tarihinde imzalanmış ve süresi 5 ay 12 gün olarak belirlenmiştir.

Sözleşmede çalıştırılacak personelin Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Bilgisayar İşletmenliği veya Operatörlüğü sertifikası olması ya da en az ön lisans programından mezun olmuş olması şartını taşıması istenmiştir.

Anayasa ve 657 sayılı Kanun memurla eliyle yürütülecek hizmetleri genel bir tanımlamayla devletin asli ve sürekli hizmetleri olarak belirlemiş ve memur kadro unvanları ile ilgili diğer düzenlemelerde veri hazırlama görevlilerine de yer verilerek bu görevler için kadro ihdas edilmiştir.





4734 sayılı Kanun ve ilgili diğer düzenlemeler ışığında veri hazırlama görevi, personel çalıştırılmasına yönelik hizmet kapsamında ihale yoluyla satın alınacak hizmet olarak değerlendirilse bile, bu durumun yaygınlaşması halinde esas itibariyle memurlar eliyle yürütülmesi kural olan bir hizmetin hizmet alımı kapsamında taşeron firma personeline yaptırılmasının, 657 sayılı kanunun 4’üncü maddesinde belirtilen istihdam şekilleri dışında yeni bir personel istihdamı olgusu oluşturacağı ve kamu görevlileri ile ilgili yapılan genel düzenlemeler ve yürütülen politikaların etkisini zayıflatarak kamu hizmetlerinin yürütülmesinde keyfi uygulamalara yol açacağı değerlendirilmektedir.

Bahsi geçen hizmet satın alınması işinin yürürlükteki yasal düzenlemelere açık bir aykırılık taşımaması ve bir kamu zararı oluşturmaması nedeniyle yapılan işlemin yasal düzenlemelere uygun olduğuna,

Ancak yukarıda açıklanan nedenlerle konunun Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulacak Dış Denetim Genel Değerlendirme Raporunda yer almasının uygun olacağı değerlendirildiğinden konun Sayıştay Başkanlığına bildirilmesinin uygun olacağına,






Full & Egal Universal Law Academy