Konya Bölge Adliye Mahkemesi 3. Hukuk Dairesi 2023/439 Esas 2023/680 Karar
Karar Dilini Çevir:

Dairesi: Konya Bölge Adliye Mahkemesi 3. Hukuk Dairesi
Esas No: 2023/439
Karar No: 2023/680
Karar Tarihi: 06.04.2023

T.C. KONYA BAM ... HUKUK DAİRESİ Esas-Karar No: ... - ...
T.C.
KONYA
BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ
... HUKUK DAİRESİ
DOSYA NO: ...
KARAR NO: ...
KARAR TARİHİ: ...
T Ü R K M İ L L E T İ A D I N A
İ S T İ N A F K A R A R I
BAŞKAN: ... (...)
ÜYE: ... (...)
ÜYE: ... (...)
KATİP: ... (...)

İNCELENEN KARARIN
MAHKEMESİ: KONYA ... ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ
KARAR TARİHİ: ...
NUMARASI: ... Esas ... Karar
DAVACI: ...
VEKİLLERİ:Av. ...
DAVALI: ...
VEKİLİ: Av. ...
DAVANIN KONUSU: Tazminat (Ölüm Ve Cismani Zarar Sebebiyle Açılan Tazminat)
İSTİNAF KARAR TARİHİ: 04/04/2023
İSTİNAF KARAR YAZIM TARİHİ: 04/04/2023
Yukarıda bilgileri yazılı mahkemece verilen karara ilişkin istinaf talebi üzerine mahkemece dosya istinaf incelemesi yapılmak üzere dairemize gönderildiğinden yapılan ön incelemeyle heyete tevdi olunan dosyanın gereği görüşülüp aşağıdaki karar verilmiştir.
GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ:
6100 sayılı HMK nun m.114/f bendine göre " f) Vekil aracılığıyla takip edilen davalarda, vekilin davaya vekâlet ehliyetine sahip olması ve usulüne uygun düzenlenmiş bir vekâletnamesinin bulunması." hüküm altına alınmıştır.
Davalı ... vekili tarafından ibraz edilen Kadıköy ... Noterliğinin ...yevmiye nolu vekaletnamenin incelemesinde vekaletin Av. ... adına düzenlendiği, 31/03/2022 tarihine kadar süreli olduğu, dosya kapsamında ve Uyap sisteminde kayıtlı evraklarda bu tarihten sonra sunulmuş yeni tarihli bir vekaletnamenin olmadığı anlaşılmıştır.
Davalıyı temsil eden avukata yeni vekaletname verilmiş ise temin edilerek gönderilmesi, verilmemiş ise dosyada davalının başka vekili bulunmadığı da gözetilerek davalı asıla gerekçeli kararın tebliğ edilerek istinaf ve istinafa cevap yönünden yasadaki sürelerin dolmasının beklenmesi, istinaf talebi olur ise işlemleri tamamlandıktan sonra istinaf incelemesi yapılabilmesi için gönderilmek üzere dosyanın mahalline geri çevrilmesine karar vermek gerekmiştir.
H Ü K Ü M : Gerekçesi yukarıda açıklandığı üzere;
1-Davalı vekili tarafından yukarıda belirtilen vekalet eksikliğinin tamamlanması, tamamlanmadığı takdirde davalıya gerekçeli kararın tebliği yapılıp istinaf ve istinafa başvuru sürelerinin dolmasının beklenmesi, istinaf başvurusu halinde gerekli işlemlerin tamamlanması ve süreler dolduktan sonra tarafların istinaf başvuruları incelenmek üzere gönderilmesi için dosyanın mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE,
2-İstinaf başvurularının belirtilen eksiklikler giderilip dosya geldikten sonra incelenmesine,
Dair HMK'nın 352.maddesi gereğince dosya üzerinde yapılan ön inceleme sonucunda KESİN olarak oy birliğiyle karar verildi.04/04/2023

Başkan ...
e-imzalı
Üye ...
e-imzalı
Üye ...
e-imzalı
Katip ...
e-imzalı

Bu evrak 5070 sayılı Yasa kapsamında elektronik imza ile imzalanmıştır.




Full & Egal Universal Law Academy