Kamu İhale Kurumu - 06.06.2022
Karar Dilini Çevir:


(4734 S. K. m. 54, 65)
Toplantı No: 2016/006
Gündem No: 29
Karar Tarihi: 20.01.2016
Karar No: 2016-UH.III-187 
Şikayetçi: May Peyzaj Temz. İlaçlama Yönetim Dan. Yemek. Bilg. Teks. Organ. Taş. İnş. Turz. Tic. Ve San. Ltd. Şti. -Ant Pa Endüstriyel Yemekçilik Temz. Gıda Oto. İnş. Bilg. Ve Dan. Tic. Ve San. Ltd. Şti.
İhaleyi Yapan Daire: Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü Dursun Odabaş Tıp Merkezi
Başvuru Tarih ve Sayısı: 15.12.2015 / 97021
Başvuruya Konu İhale: 2015/148573 İhale Kayıt Numaralı "3 Yıl 675 Personel İle Yapılacak Sağlık, Yardımcı Sağlık, Bilgisayar Sistemine Yönelik Hizmetler, Yemek Hazırlama Ve Dağıtım Hizmetleri, Bakım Onarım Hizmetleri, Taşıma, Yazılım Hizmeti, Haberleşme Hizmeti Ve Temizlik Hizmeti Alım İşi" İhalesi
Kurumca Yapılan İnceleme ve Değerlendirme:
Karar:
TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER:
Başkan: Mahmut GÜRSES
Üyeler: II. Başkan Kazım ÖZKAN, Ahmet ÖZBAKIR, Mehmet Zeki ADLI, Hasan KOCAGÖZ, Hamdi GÜLEÇ
BAŞVURU SAHİBİ: May Peyzaj Temz. İlaçlama Yönetim Dan. Yemek. Bilg. Teks. Organ. Taş. İnş. Turz. Tic. ve San. Ltd. Şti.-Ant-Pa Endüstriyel Yemekçilik Temz. Gıda Oto. İnş. Bilg. ve Dan. Tic. ve San. Ltd. Şti. İş Ortaklığı
Şerefiye Mah. Cumhuriyet Bulvarı No:89/25 İpekyolu VAN
İHALEYİ YAPAN İDARE: Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü Dursun Odabaş Tıp Merkezi,
Erciş Yolu Üzeri 15. Km Zeve Kampüsü 65100 VAN
BAŞVURUYA KONU İHALE: 2015/148573 İhale Kayıt Numaralı “3 Yıl 675 Personel İle Yapılacak Sağlık, Yardımcı Sağlık, Bilgisayar Sistemine Yönelik Hizmetler, Yemek Hazırlama ve Dağıtım Hizmetleri, Bakım Onarım Hizmetleri, Taşıma, Yazılım Hizmeti, Haberleşme Hizmeti ve Temizlik Hizmeti Alım İşi” İhalesi
KURUMCA YAPILAN İNCELEME: Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü Dursun Odabaş Tıp Merkezi tarafından 04.12.2015 tarihinde açık ihale usulü ile gerçekleştirilen “3 Yıl 675 Personel ile Yapılacak Sağlık, Yardımcı Sağlık, Bilgisayar Sistemine Yönelik Hizmetler, Yemek Hazırlama ve Dağıtım Hizmetleri, Bakım Onarım Hizmetleri, Taşıma, Yazılım Hizmeti, Haberleşme Hizmeti ve Temizlik Hizmeti Alım İşi” ihalesine ilişkin olarak May Peyzaj Tem. İlaçlama Yönetim Dan. Yemek. Bilg. Teks. Organ. Taş. İnş. Turz. Tic. ve San. Ltd. Şti.-Ant-Pa Endüstriyel Yemekçilik Temz. Gıda Oto. İnş. Bilg. ve Dan. Tic. ve San. Ltd. Şti. İş Ortaklığı tarafından 15.12.2015 tarih ve 97021 sayı ile Kurum kayıtlarına alınan 15.12.2015 tarihli dilekçe ile itirazen şikayet başvurusunda bulunulmuştur.
Başvuruya ilişkin olarak 2015/3309 sayılı şikayet dosyası kapsamında yapılan inceleme neticesinde esas inceleme raporu tanzim edilmiştir.
KARAR: Esas inceleme raporu ve ekleri incelendi:
İtirazen şikayet dilekçesinde özetle; ihaleye katıldıkları, 08.12.2015 tarihli kesinleşen ihale kararı ile ihalenin iptal edildiğinin bildirildiği, 04.12.2018 tarihinde yapılan ihaleye 4 istekli tarafından teklif verildiği, kesinleşen ihale kararına ekli 04.12.2015 tarihli ihale komisyonu kararında “ihaleye teklif veren isteklilerden Akdeniz Tem. İlaç. Hiz. Org. Tur. İnş. Tic. A.Ş.-Bilginay Tem. Tic. Paz. San. Ltd. Şti. İş Ortaklığı, Bay-Tem Yemek Taş. Tem. İnş. San. Tic. Ltd. Şti. ve İlgi Sosyal Hizm. Ltd. Şti.nin ihale dosyasında sunulması gereken iş deneyim belgelerinin İdari Şartname’de belirtilen benzer iş şartlarını taşımadığından ihale dışı bırakılmalarına, May Peyzaj Tem. Tic. San. Ltd. Şti.-Ant Pa End. Yem. Tic. San. Ltd. Şti. İş Ortaklığı’nın teklifi geçerli olmasına rağmen rekabet ortamı sağlanamadığından ihalenin iptaline…” karar verildiğinin belirtildiği, ihale dokümanındaki benzer iş tanımının idare tarafından yapıldığı, firmaların ihale dosyasında sunduğu iş bitirme belgelerinin ayrıntılı olmadığı, iş bitirme belgelerinin açılımının düzenleyen idareden sorgulanamadığı, ihaleye 4 isteklinin teklif verdiği ve rekabet ortamının oluştuğu, rekabet ortamının sağlanmadığı gerekçesiyle ihalenin iptal edilmesinin mevzuata aykırı olduğu, katılımcıların sunmuş olduğu iş deneyim belgelerinin ayrıntılı teyidinin istenmeden ihalenin iptal edilmesinin Kamu İhale Kanunu’na ve diğer mevzuat hükümlerine aykırı olduğu, ihalenin kaldığı yerden devam etmesi gerektiği iddialarına yer verilmiştir.
İptal gerekçeleri ile sınırlı olarak yapılan inceleme sonucunda aşağıdaki hususlar tespit edilmiştir.
Başvuruya konu ihale İdari Şartname’nin “ihale konusu işe ilişkin bilgiler” başlıklı 2’nci maddesinde işin adı türü ve miktarı “3 yıl 675 personel ile yapılacak sağlık, yardımcı sağlık, bilgisayar sistemine yönelik hizmetler, yemek hazırlama ve dağıtım hizmetleri, bakım onarım hizmetleri, taşıma, yazılım hizmeti, haberleşme hizmeti ve temizlik hizmet alımı işi” olarak tanımlanmıştır.
Bahse konu ihalede 33 adet ihale dokümanı satın alınmış olup, 04.12.2015 tarihinde yapılan ihaleye 4 istekli katılmış, ihale ihale komisyonu kararı ile iptal edilmiştir.
İhale komisyonunun 04.12.2015 tarihli kararında “Komisyonumuz yaptığı değerlendirme sonunda Akdeniz Tem. İlç. Hiz. Org. Turz. Tic. Ltd. Şti. ve Bilginay Tem. Hiz. Yemek Bilg. İlaç Org. Taş. İnş. Dan. Tek. Ayak. Tur. Tic. Paz. San. Ltd. Şti. Ortak Girişim firması, Bay-Tem Yemek Taş. ve Tem. Ltd. Şti. firmasının ve İlgi Sosyal Hiz. Ltd. Şti. firması ihale dosyasında sunması gereken iş deneyim belgelerinin idari şartnamemizde belirtilen benzer iş şartlarını taşımadığından dolayı ihale dışı bırakılmalarına, May Peyzaj Temz. İlaçlama Yönetim Dan. Yemek. Bilg. Teks. Organ. Taş. İnş. Turz. Tic. ve San. Ltd. Şti.-Ant Pa Endüstriyel Yemekçilik Temz. Gıda Oto. İnş. Bilg. ve Dan. Tic. ve San. Ltd. Şti. Ortak Girişim firmasının geçerli olmasına rağmen rekabet ortamı sağlanamadığından ihalenin iptaline…”
Oybirliği ile karar verildiği belirtilmiştir.
İhale komisyonu kararı 08.12.2015 tarihinde ihale yetkilisince onaylanmıştır.
İhale komisyonu kararından ihalenin “ihaleye katılan 4 istekliden 3’ünün ihale iş deneyim belgesinin ihale konusu iş ve/veya benzer iş tanımına uygun olmadığı gerekçesiyle değerlendirme dışı bırakılması sonucunda ihalede tek geçerli teklif kaldığı ve bu suretle rekabetin sağlanamadığı” gerekçesiyle iptal edildiği anlaşılmaktadır.
İdari Şartname’nin 7.6’ncı maddesinde “Benzer iş olarak kabul edilecek işler aşağıda belirtilmiştir. Kamu ve özel hastanelerde gerçekleştirilen 1-Sağlık ve yardımcı sağlık hizmetleri 2-Bilgisayar sistemine yönelik hizmetler 3-Yazılım hizmeti 4 Yemek hazırlama ve dağıtım hizmeti 5- Bakım ve onarım hizmeti 6-Personel taşıma hizmeti 7-Temizlik hizmeti 8-Haberleşme hizmeti. Bu iş grupların hepsinin birlikte yapıldığı işler benzer iş olarak kabul edilecektir.” düzenlemesi bulunmakta olup, düzenleme ile 8 iş grubuna ait tek bir sözleşmeye ilişkin iş deneyim belgesi istenilmiş bulunmaktadır. Söz konusu düzenlemenin bu haliyle katılımı daraltıcı ve rekabeti engelleyici nitelikte olduğu, nitekim ihalede 33 adet ihale dokümanı alınmış/indirilmiş olmasına karşın ihaleye 4 adet teklif verildiği, bu 4 tekliften 3’ünün ise iş deneyim belgesinin ihale konusu iş ve/veya benzer iş tanımına uygun olmadığı gerekçesiyle değerlendirme dışı bırakıldığı görülmektedir.
Kamu İhale Kanunu’nun “Bütün tekliflerin reddedilmesi ve ihalenin iptali” başlıklı 39’uncu maddesinde “İhale komisyonu kararı üzerine idare, verilmiş olan bütün teklifleri reddederek ihaleyi iptal etmekte serbesttir. İhalenin iptal edilmesi halinde bu durum bütün isteklilere derhal bildirilir. İdare bütün tekliflerin reddedilmesi nedeniyle herhangi bir yükümlülük altına girmez. Ancak, idare isteklilerin talepte bulunması halinde, ihalenin iptal edilme gerekçelerini talep eden isteklilere bildirir.” hükmü yer almakta olup, başvuruya konu ihalede benzer iş tanımının ihaleye katılımı ve rekabeti engelleyici nitelikte belirlendiği dikkate alındığında ihalenin rekabetin sağlanamadığı gerekçesiyle iptal edilmesinde mevzuata aykırılık olmadığı anlaşılmıştır.
Açıklanan nedenlerle, 4734 sayılı Kanun’un 65'inci maddesi uyarınca bu kararın tebliğ edildiği veya tebliğ edilmiş sayıldığı tarihi izleyen 30 gün içerisinde Ankara İdare Mahkemelerinde dava yolu açık olmak üzere,
Anılan Kanun'un 54'üncü maddesinin onbirinci fıkrasının (c) bendi gereğince itirazen şikayet başvurusunun reddine,
Oybirliği ile karar verildi. (¤¤)

Full & Egal Universal Law Academy