Kamu İhale Kurumu - 06.06.2022
Karar Dilini Çevir:


(4734 S. K. m. 54, 65) (Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği m. 28, 43, 45, 48) (İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Yönetmelik m. 18)

 

Toplantı No: 2011/068

Gündem No: 63

Karar Tarihi: 17.10.2011

Karar No: 2011-UH.III-3489

 

Şikayetçi: ..., YAMAÇ KÖYÜ KARABÜK

 

İhaleyi yapan idare: Karabük Yenice İlçe Özel İdaresi, Merkez Mahalle Menderes Caddesi 78700 KARABÜK

 

Başvuru tarih ve sayısı: 23.09.2011 / 42575

 

Başvuruya konu ihale: 2011/118958 İhale Kayıt Numaralı "2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Yenice İlçesi Eylül-Haziran Dönemi Öğrenci Taşıma İşi" İhalesi

 

Kurumca Yapılan İnceleme ve Değerlendirme: 13.10.2011 tarih ve B.07.6.KİK.0.08.00.00-101.04-.H.(3184).(0022)./2011-35E sayılı Esas İnceleme Raporunda;

 

Karabük Yenice İlçe Özel İdaresi tarafından 05.09.2011 tarihinde açık ihale usulü ile yapılan “2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Yenice İlçesi Eylül-Haziran Dönemi Öğrenci Taşıma İşi” ihalesine ilişkin olarak ...’nın 05.09.2011 tarihinde yaptığı şikayet başvurusunun, idarenin 13.09.2011 tarihli yazısı ile reddi üzerine, başvuru sahibinin 23.09.2011tarih ve 42575 sayı ile Kurum kayıtlarına alınan 21.09.2011 tarihli dilekçe ile itirazen şikayet başvurusunda bulunduğu,

 

İdare tarafından gönderilen bilgi ve belgelerin incelenmesinden;

 

1) 4734 sayılı Kanunun 54 üncü maddesinin onuncu fıkrasının (b) bendi gereğince ihalenin İsmetpaşa İlköğretim Okulu taşıma merkezli Yamaç Köyü Orta Mahalle yerleşim birimindeki 45 öğrenci taşıma kısmı ile Yamaç Köyü Yukarı Mahalle yerleşim birimindeki 36 öğrenci taşıma kısmına ilişkin olarak düzeltici işlem belirlenmesine,

 

2) ... ve ... tarafından sunulan iş deneyim belgelerinin, mevzuata uygun şekilde düzenlenmediğinden iptal edilmesi ve mevzuata uygun şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiği hususunun Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirilmesine,

 

3) İş deneyim belgelerinin mevzuata uygun şekilde düzenlenmediği hususunun değerlendirilmek üzere üst idare olan Karabük Valiliği’ne bildirilmesine,

 

Karar verilmesinin uygun olacağı hususlarına yer verilmiştir.

 

Karar:

 

Esas İnceleme Raporu ve ekleri incelendi:

 

İtirazen şikayet dilekçesinde özetle;2011/118958 İKN ile yapılan “2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Yenice İlçesi Eylül-Haziran Dönemi Öğrenci Taşıma İşi” ihalesinin İsmetpaşa İlköğretim Okulu taşıma merkezli Yamaç Köyü Orta Mahalle yerleşim birimindeki 45 öğrenci taşıma kısmı ile Yamaç Köyü Yukarı Mahalle yerleşim birimindeki 36 öğrenci taşıma kısmında en düşük teklifi verdiği halde, teklif dosyası kapsamında sundukları 2 adet iş deneyim belgesinin birlikte değerlendirilmeyip bir tanesinin dikkate alınması sonucunda belge tutarının idarece yeterli görülmemesi nedeniyle tekliflerinin değerlendirme dışı bırakılmasının mevzuata aykırı olduğu ihalenin bu kısımlarının firmaları üzerinde bırakılması gerektiği iddialarına yer verilmiştir.

 

Başvuru sahibinin iddialarının değerlendirilmesi sonucunda aşağıdaki hususlar tespit edilmiştir:

 

İhale konusu iş, birim fiyat usulünde kısmi teklife açık olarak yapılan öğrenci taşıma işi olup idari şartnamenin 7.5.1. maddesinde, “istekli tarafından teklif edilen bedelin % 25’inden az olmamak üzere, ihale konusu iş veya benzer işlere ait tek sözleşmeye ilişkin iş deneyimini gösteren belgelerin sunulması” istenilmiştir. İdari şartnamenin 7.6 maddesinde ise, “Kamu veya özel sektörde yapılmış olan her türlü taşıma işi hizmeti alımı benzer iş olarak kabul edilecektir.” şeklinde düzenleme yapılmıştır.

 

Başvuru konusu yapılan kısımlara ilişkin (İsmetpaşa İlköğretim Okulu taşıma merkezli Yamaç Köyü Orta Mahalle yerleşim birimindeki 45 öğrenci taşıma kısmı ile Yamaç Köyü Yukarı Mahalle yerleşim birimindeki 36 öğrenci taşıma kısmı) ihale komisyonu kararlarında, başvuru sahibi isteklinin sunduğu belgelerden gerçekleştirilen iş tutarı 31.835,22 TL olan iş deneyim belgesinin güncellenen tutarının 38.174,54 TL olduğu ve verilen teklifin % 25’ini karşılamadığı gerekçesiyle teklifin değerlendirme dışı bırakıldığı belirtilmektedir.

 

İdarenin şikayete verdiği cevapta, isteklinin teklif bedeli, 160.160,00 TL olarak gösterilmekte ve bu bedel üzerinden % 25’lik iş deneyim oranının sağlanamadığı belirtilmektedir. Bu nedenle idarenin isteklinin teklif verdiği 3 kısma ait toplam fiyat üzerinden yeterlik değerlendirmesi yaptığı anlaşılmaktadır.

 

Başvuru sahibi ise sundukları 2 adet iş deneyimi belgesinin idarece birlikte değerlendirilmemesinin hatalı olduğunu iddia etmektedir.

 

Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği’nin “Yeterliğin belirlenmesinde uyulacak ilkeler” başlıklı 28 inci maddesinde yer alan,

 

“(6) Kısmi teklif verilmesine imkan tanınan ihalelerde; ilanda ve dokümanda işin başvuruda bulunulabilecek veya teklif verilebilecek her bir kısmı ve bu kısımlar için tespit edilen yeterlik kriterleri ayrı ayrı gösterilir. Aday veya isteklinin yeterlik değerlendirmesi, başvuruda bulunduğu veya teklif verdiği her bir kısım için ayrı ayrı yapılır.”hükmüne göre kısmi teklife açık bu ihalede isteklinin sunduğu iş deneyim belgesinin yeterliği, teklif verdiği her bir kısım için ayrı ayrı yapılmalıdır.

 

Ayrıca, anılan Yönetmeliğin “İş deneyim belgesi düzenlemeye yetkili kurum ve kuruluşlar” başlıklı 43 üncü maddesinde,

 

“(1) İş deneyim belgeleri; Kanun kapsamındaki idareler ile Kanun kapsamı dışındaki diğer kamu kurum ve kuruluşlarına (kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve vakıf yükseköğretim kurumları hariç) bedel içeren tek bir sözleşmeye dayalı olarak yurt içinde veya yurt dışında gerçekleştirilen işler ya da denetlenen veya yönetilen yapımla ilgili hizmet işleri için, iş sahibi tarafından düzenlenir ve sözleşmeyi yapan yetkili makam tarafından onaylanır.” hükmü,

 

“Belge Düzenleme Koşulları” başlıklı 45 inci maddesinde,

 

“(8) İş ortaklığı tarafından gerçekleştirilen işlerde, ortak sayısı kadar iş bitirme belgesi düzenlenir. Bu belgede, tüm ortakların hisseleri de belirtilir. İş ortaklığında ortakların biri veya birkaçı tarafından sözleşmenin devredilmesi halinde, ilk sözleşme bedelinin en az % 80’inde bulunan ortağa yukarıdaki esaslar dahilinde iş bitirme belgesi düzenlenir.”hükmü,

 

“Değerlendirmeye ilişkin esaslar” başlıklı 48 inci maddesinde,

 

“(1) İhale konusu iş veya benzer işlerle ilgili tek sözleşmeye dayalı olarak iş deneyimini gösteren belgeler değerlendirmeye alınır. Birden çok iş deneyimini gösteren belge hiçbir şekilde toplanamaz.

 

(5) İş ortaklığı tarafından gerçekleştirilen işlerde ortakların iş deneyim tutarı, iş ortaklığındaki hisse oranı esas alınarak belirlenir. Ancak ihaleye katılan iş ortaklığının ortakları tarafından ortaklık oranları ve yapısı aynı olmak kaydıyla daha önce kurulmuş olan iş ortaklığının gerçekleştirdiği bir işten elde edilen iş deneyimini gösteren belgelerin sunulması halinde, iş ortaklığının iş deneyim tutarı, ortakların hisse oranlarına bakılmaksızın belge tutarı esas alınarak hesaplanır.” hükümleri bulunmaktadır.

 

Bu hükümler uyarınca, birden fazla iş deneyim belgesindeki tutarların toplanarak değerlendirilmesi mümkün olmayıp iş ortaklığı olarak yapılmış işlerde ortaklardan her birinin iş deneyimi de iş ortaklığındaki hissesi oranında dikkate alınarak belirlenmelidir. Ayrıca, isteklinin iş deneyim oranına ilişkin yeterlik değerlendirmesi, teklif verdiği her bir kısım için ayrı ayrı yapılmalıdır.

 

Ekonomik açıdan en avantajlı teklifin en düşük fiyat esasına göre belirlenmesi öngörülen ihalede, teklif verdiği 2 kısım için de en düşük teklifi sunmuş olan başvuru sahibi ...’nın teklif dosyasında, 2 adet iş deneyim belgesi sunulduğu görülmüştür.

 

İş deneyim belgelerinden birincisi, Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 2010/126146 İKN’li (Yamaç köyü yukarı mahalle) 15 öğrenci taşıma ihalesine ilişkin olarak düzenlenen ve sözleşme tarihinin 17.09.2010, toplam sözleşme tutarının 32.374,80 TL, gerçekleştirilen iş tutarının ise 31.835,22 TL olduğu, ilçe milli eğitim müdür vekili tarafından imzalı iş bitirme belgesidir.

 

İş deneyim belgelerinden ikincisi ise, Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 2010/577432 İKN’li (Yamaç-Kale-Kayadibi-Örenköy ve Yeniköy) öğrenci taşıma ihalesine ilişkin olarak düzenlenen ve sözleşme tarihinin 03.01.2011, toplam sözleşme tutarının 14.170,00 TL, gerçekleştirilen iş tutarının ise 14.040,00 TL olduğu, ilçe milli eğitim müdür vekili tarafından imzalı iş bitirme belgesidir.

 

Başvuru sahibi isteklinin teklif fiyatı, ihalenin 36 öğrenci taşıma kısmı için 68.640,00 TL ve 45 öğrenci taşıma kısmı için 68.640,00 TL olup, idari şartnamenin 7.5.1 inci maddesi uyarınca teklif edilen bedelin % 25’i oranında iş deneyim belgesi sunulması gerekmektedir. Bu oran ise, her bir kısım için 17.160 TL’ye karşılık gelmektedir. Dolayısıyla başvuru sahibi isteklinin teklif verdiği kısımlar itibariyle 17.160 TL’lik iş deneyim belgesi sunmasının gerekli ve yeterli olduğu anlaşılmıştır.

 

Dolayısıyla idarenin isteklinin teklif verdiği 3 kısma ilişkin toplam bedel olan 160,160 TL üzerinden yeterlik değerlendirmesi yapmasının mevzuata uygun olmadığı ve başvuru konusu yapılan her iki kısım için de “31.835,22 TL olan iş deneyim belgesinin güncellenen tutarının 38.174,54 TL olduğu ve verilen teklifin % 25’ini karşılamadığı gerekçesiyle” ...’nın teklifinin değerlendirme dışı bırakılması işleminin yerinde olmadığı, bu işlemin ve ihalenin ... üzerinde bırakılması işleminin iptal edilmesi gerektiği sonucuna varılmıştır.

 

Diğer taraftan, söz konusu iş bitirme belgelerinde işin kabul tarihi ve belge tutarı bilgileri bulunmamaktadır. İhale komisyonu bu belgelerde belgeleri düzenleyen idareden kaynaklanan bilgi eksikliklerine ilişkin değerlendirme yapmamış ve bunları tamamlatmamıştır. Ancak isteklinin idareye yaptığı şikayet başvurusunda 45 öğrenci taşıma kısmı üzerinde bırakılan istekli ...’in iş deneyim belgesinin uygun olmadığını iddia etmesi üzerine idare tarafından iş deneyim belgesini düzenleyen idareden iş deneyim belgelerinin dayanağı olan sözleşmeler istenilmiştir. Yenice Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ihaleyi yapan Yenice Özel İdare Müdürlüğüne yazdığı 07.09.2011 tarihli yazıda ...’ya 24.08.2011 tarihli iki adet ve ...’e 18.08.2011 tarihli 1 adet iş bitirme belgesinin isteklilerin talep ve beyanları üzerine düzenlendiği ve sözleşmelerin ekte sunulduğu belirtilmiştir.

 

...’ya ait iş deneyim belgelerinin dayanağı olan sözleşmeler incelendiğinde,

 

2010/126146 İKN’li (Yamaç köyü yukarı mahalle) öğrenci taşıma ihalesine ilişkin sözleşmenin ... ve iş ortağı Murat Albas tarafından imzalandığı ve bedelinin KDV hariç 64.750 TL olduğu, belgenin ...’nın sözleşmeden anlaşıldığı üzere 15 öğrencilik kısmı için şahsı adına düzenlenmiş ve idarece de bu şekilde değerlendirmeye alınmış olduğu görülmüştür.

 

2010/577432 İKN’li (Yamaç-Kale-Kayadibi-Örenköy ve Yeniköy) öğrenci taşıma ihalesine ilişkin sözleşmenin ... tarafından imzalandığı ve bedelinin KDV hariç 14.170 TL olduğu, ... adına 14.170 TL için iş deneyim belgesi düzenlediği görülmüştür.

 

Bu tespitler neticesinde, ... adına düzenlenen ilk iş deneyim belgesinin ve ikinci iş deneyim belgesinde belge tutarı, işin kabul tarihi bilgilerinin eksik şekilde düzenlendiği, buna ilaveten ilk iş deneyim belgesinin Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinin 45 inci maddesinin 8 inci fıkrası uyarınca sözleşmeden anlaşılan 2 ortağın hisseleri belirtilerek toplam sözleşme bedeli üzerinden düzenlenmediği anlaşıldığından bu belgelerdeki belgeleri düzenleyen Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden kaynaklanan bilgi eksikliklerinin giderilmesinin ihaleyi yapan idarece talep edilmesi ve mevzuatın belgenin değerlendirilebilmesi için aradığı bilgilerin tekemmül ettirilmesinin ardından iş deneyim oranına ilişkin değerlendirmenin yeniden yapılması gerekmektedir.

 

Ayrıca bu iş deneyim belgeleri mevzuata uygun düzenlenmediğinden iş deneyim belgelerinin iptali ve mevzuata uygun şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiği de belgeleri düzenleyen Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirilmelidir.

 

İdareye şikayet dilekçesinde iddia konusu edilen ve idarenin şikayete verdiği cevapta da yer verilen diğer husus olan, ihalenin 45 öğrenci taşıma kısmının üzerinde bırakıldığı ...’in sunduğu 1 adet iş deneyim belgesi incelendiğinde, Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 2010/84544 İKN’li “Kayadibi-Karakavuz-Örenköy Yerleşim yerindeki 15 öğrencinin Özal Mah. İÖO’na taşıma işi ve Yamaç Orta Mah. yerleşim yerindeki 42 öğrencinin İsmetpaşa İÖO’na taşıma işi” ihalesine ilişkin olarak 18.08.2011 tarihinde düzenlenen ve sözleşme tarihinin 02.09.2010, toplam sözleşme tutarının 37.773,00 TL, gerçekleştirilen iş tutarının ise 37.265,30 TL olduğu, ilçe milli eğitim müdürü tarafından imzalı iş bitirme belgesi olduğu görülmüştür.

 

Söz konusu iş bitirme belgesinde de işin kabul tarihi ve belge tutarı bilgileri bulunmamaktadır.

 

...’in iş bitirme belgesine ilişkin olarak başvuru sahibinin şikayet başvurusu üzerine idare tarafından, belgeyi düzenleyen idareden gönderilen 2 adet sözleşme incelendiğinde, belgedeki iş tanımı ve sözleşme bedelini içeren tek bir sözleşmenin bulunmadığı, sunulan sözleşmelerden, 2 farklı İKN ile gerçekleştirilerek birisi KDV hariç 15.840,00 TL ve diğeri iş ortaklığı şeklinde olmak üzere KDV hariç 65.800,00 TL bedelli 2 ayrı sözleşmeye bağlanan taşıma işlerine ilişkin olarak tek iş deneyim belgesi düzenlendiği anlaşılmıştır.

 

Anılan iş deneyim belgesini düzenleyen idarece yapılan bu işlemin de Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği’nin 43 üncü maddesinin tek bir sözleşmeye dayalı olarak gerçekleştirilen işler için iş deneyimini gösteren belge düzenlenmesi gerektiği yönündeki hükmüne aykırı olduğu, anılan istekli adına ilgili idarece düzenlenen iş deneyim belgesinin iptal edilmesi ve her iki sözleşme için ayrı ayrı iş deneyim belgeleri düzenlenmesi gerektiği sonucuna varılmıştır.

 

İhaleyi yapan idare, bu iş deneyim belgesine ilişkin olarak şikayete verilen cevapta,

 

“Buna göre İştirakçi ...'in toplu taşımalı ihale işi için sunduğu teklif zarfında bulunan iş bitirme belgesini teyit eden sözleşme olmadığından sunulan iş bitirme belgesinin 2 ayrı sözleşmeye ait olup sözleşme toplamlarının iş bitirme belgesi olarak sunulduğundan, 17/09/2010 tarihinde Yamaç Orta Mahalle yerleşim yerindeki 42 Öğrencinin İsmet Paşa İlk Öğretim Okuluna 180 iş günü 365,55 TL den KDV HARİÇ 65.800,00 TL’dir. Bu işin 3 ortaklı yapmış olduğu taşıma işinden 21.933,00 TL İş bitirme belgesi K.İ.K web sayfasında güncelleme yapıldığında 25.355,28 TL’lik iş bitirme belgesi olduğu ve teklifin % 25 ini karşıladığı görülmüştür.” şeklinde değerlendirme yapmış olup bu açıklamalardan idarenin 2 adet sözleşmeden 65.800,00 TL bedelli ve 3 ortaklı olan sözleşmeyi dikkate aldığı ve bu sözleşme bedelinden ...’in hissesine düşen tutarı dikkate alarak değerlendirme yaptığı anlaşılmaktadır.

 

İdarenin bu iş deneyim belgesindeki, belgeyi düzenleyen Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden kaynaklanan bilgi eksikliklerinin ve 2 sözleşme bedeline ilişkin olarak tek iş deneyim belgesi düzenlenmesi şeklindeki hatanın giderilmesinin ihaleyi yapan idarece talep edilmesi ve mevzuatın belgenin değerlendirilebilmesi için aradığı bilgilerin tekemmül ettirilmesinin ardından iş deneyim oranına ilişkin değerlendirmenin yeniden yapılması gerekmektedir.

 

Ayrıca, iş deneyim belgelerinin mevzuata uygun şekilde düzenlenmediği hususunun değerlendirilmek üzere üst idare olan Karabük Valiliği’ne bildirilmesi gerekmektedir.

 

İtirazen şikayet konusu edilen diğer kısım olan İsmetpaşa İÖO’na 36 öğrenci taşıma işinin üzerinde bırakıldığı istekli konumunda bulunan ...’nin teklif fiyatı 69.520,00 TL olup, başvuru sahibi istekli bu kısımda da en düşük teklifi sunan istekli durumunda iken aynı gerekçe ile teklifi değerlendirme dışı bırakıldığından ihalenin bu kısmı için de ihalenin ... üzerinde bırakılması işleminin iptal edilmesi ve ...’nın iş deneyim belgeleri için yukarıda belirtilen eksikliklerin giderilmesinin ardından iş deneyim oranına ilişkin değerlendirmenin idarece yeniden yapılarak ihalenin mevzuata uygun şekilde sonuçlandırılması gerekmektedir.

 

B) İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Yönetmeliğin 18 inci maddesi yönünden yapılan inceleme sonucunda tespit edilen aykırılıklar ve buna ilişkin inceleme ve hukuki değerlendirme aşağıda yapılmıştır:

 

İtirazen şikayet konusu edilen diğer kısım olan 36 öğrenci taşıma işinin üzerinde bırakıldığı istekli konumunda bulunan ...’nin sunduğu 1 adet iş deneyim belgesi incelendiğinde ise;

 

Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 2010/126129 İKN’li (Kale Köyü) öğrenci taşıma ihalesine ilişkin olarak 22.08.2011 tarihinde düzenlenen ve sözleşme tarihinin 17.09.2010, toplam sözleşme tutarının 23.000,00 TL, gerçekleştirilen iş tutarının ise 22.595,00 TL olduğu, ilçe milli eğitim müdürü tarafından imzalı iş bitirme belgesi olduğu görülmüştür.

 

Söz konusu iş bitirme belgesinde işin kabul tarihi ve belge tutarı bilgileri bulunmamaktadır. İhale komisyonun bu belgelerde belgeleri düzenleyen idareden kaynaklanan bilgi eksikliklerine ilişkin değerlendirme yapmamış; ayrıca buna ilişkin sözleşme istenilmemiştir. İdarenin bu firmanın iş deneyim belgesi için de, belgenin dayanağı olan sözleşmenin istenilmesi ve bilgi eksikliklerinin giderilmesi suretiyle diğer iki firmanın belgeleri için yapılan incelemenin yapılması gerekmektedir.

 

Sonuç olarak, yukarıda mevzuata aykırılıkları belirtilen işlemlerin düzeltici işlemle giderilebilecek nitelikte işlemler olduğu tespit edildiğinden, başvuru konusu edilen iki kısma ilişkin olarak ...’nın teklifinin değerlendirme dışı bırakılması ve ihalelerin ... ve ... üzerinde bırakılması yönündeki kesinleşen ihale kararlarının iptal edilmesi, başvuru sahibi istekli ...’nın, ...’in ve ...’nin sunduğu iş deneyim belgelerindeki belgeyi düzenleyen idareden kaynaklanan bilgi eksikliklerinin giderilmesinin ardından, isteklilerin iş deneyim oranını sağlayıp sağlamadığına ilişkin değerlendirmenin idarece yeniden yapılması ve bu aşamadan sonraki işlemlerin mevzuata uygun olarak yeniden gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

 

Açıklanan nedenlerle, 4734 sayılı Kanunun 65 inci maddesi uyarınca bu kararın tebliğ edildiği veya tebliğ edilmiş sayıldığı tarihi izleyen 60 gün içerisinde Ankara İdare Mahkemelerinde dava yolu açık olmak üzere;

 

1) 4734 sayılı Kanunun 54 üncü maddesinin onuncu fıkrasının (b) bendi gereğince ihalenin İsmetpaşa İlköğretim Okulu taşıma merkezli Yamaç Köyü Orta Mahalle yerleşim birimindeki 45 öğrenci taşıma kısmı ile Yamaç Köyü Yukarı Mahalle yerleşim birimindeki 36 öğrenci taşıma kısmına ilişkin olarak düzeltici işlem belirlenmesine,

 

2) ... ve ... tarafından sunulan iş deneyim belgelerinin, mevzuata uygun şekilde düzenlenmediğinden iptal edilmesi ve mevzuata uygun şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiği hususunun Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirilmesine,

 

3) İş deneyim belgelerinin mevzuata uygun şekilde düzenlenmediği hususunun değerlendirilmek üzere üst idare olan Karabük Valiliği’ne bildirilmesine,

 

Oybirliği ile karar verildi. (¤¤)


Full & Egal Universal Law Academy