Kamu Denetçiliği Kurumu - 06.06.2022
Karar Dilini Çevir:


(Kamu Denetçiliği Kurumu Kanununun Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik m. 29, 34)

 

KARAR NO: 2013/26

 

KARAR VERİLMESİNE YER OLMADIĞI KARARI

 

ŞİKAYETÇİNİN ADI, SOYADI:

 

ŞİKAYETÇİNİN ADRESİ: ……………………

 

ŞİKAYET EDİLEN İDARE VE ADRESİ: Kahramanmaraş Valiliği

(İl Milli Eğitim Müdürlüğü)

 

ŞİKAYETİN KONUSU: Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğünde şef olarak görev yapmakta olan aynı zamanda da bir sendika üyesi olan şikayetçinin, kendisine mobbing uygulanmak suretiyle (baskı yapılması, soruşturma açılması, disiplin cezası verilmesi) bu görevinden alınarak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne geçici olarak görevlendirilmesine ilişkin 12/04/2013 tarihli ve …. sayılı işlemin iptaline ve bu işlemin mobbing kapsamında incelenmesi istemine ilişkindir.

 

ŞİKAYET BAŞVURU TARİHİ: 24/04/2013

 

KARAR TARİHİ: 04/10/2013

 

Şikayet başvurusu üzerine yapılan inceleme sonucunda;

 

KARAR:

 

28/3/2013 tarihli ve 28601 mükerrer sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Denetçiliği Kurumu Kanununun Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin “İncelenmekte olan şikâyet hakkında dava açılması” başlıklı 29 uncu maddesinin birinci fıkrasına göre inceleme ve araştırma devam ederken şikâyet konusuyla ilgili olarak dava açılması hâlinde Kurum, inceleme ve araştırmasını dava sonuçlanıncaya kadar bekletebileceği gibi şikayet başvurusunun mahiyetine göre inceleme ve araştırmasını sonlandırabilecektir. Aynı Yönetmeliğin 34 üncü maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi uyarınca inceleme ve araştırmayı sonlandırmaya karar verildiği takdirde karar verilmesine yer olmadığına dair karar verileceği düzenlenmiştir.

 

Şikayet dosyasının incelenmesinden, şikayet başvurusunun inceleme ve araştırması devam ederken şikayetle ilgili olarak Kahramanmaraş İdare Mahkemesinde 2013/1064 esasına kayıtlı dava açıldığı ve konuyu yargının çözmesinin daha uygun olacağı anlaşıldığından şikayet başvurusunun mahiyetine göre yukarıda anılan hükümler uyarınca şikayet başvurusu hakkında KARAR VERİLMESİNE YER OLMADIĞINA karar verildi. (¤¤)


Full & Egal Universal Law Academy