Kamu Denetçiliği Kurumu - 06.06.2022
Karar Dilini Çevir:


(6328 S. K. m. 5) (Kamu Denetçiliği Kurumu Kanununun Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik m. 27, 33/A)

 

SAYI:

BAŞVURU NO: 2019/7409

KARAR TARİHİ: 25/07/2019

 

DOSTANE ÇÖZÜM KARARI

 

BAŞVURAN:

 

BAŞVURUYA KONU İDARE: TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI

 

BAŞVURUNUN KONUSU: TOKİ konut kredisi taksit tutarı hakkındadır.

 

BAŞVURU TARİHİ: 02/04/2019

 

I. BAŞVURUNUN KONUSU

 

1. Kurumumuza yapılan başvuruda başvuran; TOKİ tarafından gazilere faizsiz konut kredisi kullandırıldığını, kendisinin bu krediyi maaşı bağlanmadan çektiğini, maaşı dikkate alındığında geri ödeme taksit tutarının çok yüksek olduğunu iddia etmektedir. Başvuran, geri ödeme planının malul maaşının ¼’ü olacak şekilde yeniden oluşturulması talebiyle Kurumumuza başvuruda bulunmuştur.

 

II. ÖN İNCELEME, GEREKÇE VE SONUÇ

 

2. 14/06/2012 tarihli ve 6328 sayılı Kamu Denetçiliği Kurumu Kanununun “Kurumun görevi” başlıklı 5. maddesinin 1. fıkrasında, Kamu Denetçiliği Kurumunun, idarenin işleyişi ile ilgili şikâyet üzerine, idarenin her türlü eylem ve işlemleri ile tutum ve davranışlarını; insan haklarına dayalı adalet anlayışı içinde, hukuka ve hakkaniyete uygunluk yönlerinden incelemek, araştırmak ve idareye önerilerde bulunmakla görevli olduğu düzenlenmiştir.

 

3. 28/03/2013 tarihli ve 28601 mükerrer sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Denetçiliği Kurumu Kanununun Uygulanmasına ilişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin “Şikâyete konu talebin idarece yerine getirilmesi” başlıklı 27. Maddesinin 1. Fıkrasında inceleme ve araştırma devam ederken Kamu Denetçiliği Kurumunun tarafları dostane çözüme davet edebileceği, 2. fıkrasında şikâyete konu talebin ilgili idare tarafından yerine getirilmesi hâlinde dostane çözüm kararı vererek inceleme ve araştırmasını sonlandıracağı, “Dostane çözüm kararı” başlıklı 33/A maddesinde şikâyet konusu talebin ilgili idare tarafından yerine getirilmesi veya şikâyetin çözüme kavuşturulduğunun taraflarca Kuruma bildirilmesi hâlinde dostane çözüm kararı verileceği hükmüne yer verilmiştir.

 

4. Konu hakkında Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’ndan ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan bilgi ve belge talebinde bulunulmuş olup, bununla beraber Ziraat Bankası Bilkent Plaza Şubesi’ne dostane çözüme davet amacıyla yazı yazılmıştır. Buna istinaden başvurandan alınan 24/07/2019 tarihli dilekçeden,

 

4.1. TOKİ'den almış olduğu faizsiz konut kredisinin geri ödeme taksitlerinin yanlış hesaplandığı gerekçesi ile ilgili olarak TOKİ'ye yapmış olduğu başvurulardan sonuç alamadıktan sonra konuyu kurumumuza ilettiği, konuyla ilgili olarak ilgili kurumla yapmış olduğumuz yazışmaya verilen cevap tarafına ulaştıktan sonra istenilen belgelerle birlikte Ziraat Bankası Bilkent Plaza şubesine başvurması neticesinde sorununun çözüldüğü, daha önce ödemiş olduğu taksit tutarı 724,57 TL iken, bu tutarın 489,54 TL olarak güncellendiği, dolayısıyla başvurusunda belirttiği sorunun Kamu Denetçiliği Kurumu sayesinde çözüme kavuştuğu,

 

Bilgisi edinilmiştir.

 

5. Yukarıda belirtildiği üzere, başvuran tarafından talebinin gerçekleştirildiği ifade edildiğinden, ilgili mevzuat gereğince inceleme ve araştırmanın bu aşamada sonlandırılmasına karar vermek gerekmiştir.

 

III. KARAR

 

6. Yukarıda belirtilen açıklamalar çerçevesinde başvuruya konu talebin ilgili idare tarafından yerine getirildiği anlaşıldığından Yönetmeliğin 33/A maddesi gereğince DOSTANE ÇÖZÜM kararı verildi. (¤¤)


Full & Egal Universal Law Academy