Kamu Denetçiliği Kurumu - 06.06.2022
Karar Dilini Çevir:


(2709 S. K. m. 40) (6328 S. K. m. 20) (Kamu Denetçiliği Kurumu Kanununun Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik m. 12, 13, 20)

 

ŞİKAYET NO: 2015/3990

KARAR TARİHİ: 14/01/2016

 

 

ŞİKAYETİN KONUSU: Disiplin cezasının iptal talebi hakkındadır.

 

ŞİKAYET BAŞVURU TARİHİ: 21.7.2015

 

I. İDDİA, OLAYLAR VE GEREKÇE

 

1. Şikayet başvurusuna ilişkin yapılan inceleme sonucunda, şikayetçinin 21/07/2015 tarihli şikayet başvurusuyla; tarafına 1/8 oranında aylıktan kesme cezası verildiğini, bunun üzerine söz konusu disiplin cezasına karşı itiraz ederek cezanın kaldırılmasını talep ettiğini, İl Disiplin Kurulunun itirazı kabul ederek disiplin cezası kararını bozduğunu ve Yenişarbademli Kaymakamlığına gönderdiğini, Yenişarbademli Kaymakamlığının örnek mahkeme kararlarına rağmen cezayı hafifleterek kınama olarak tekrar uyguladığını, disiplin dosyasının tamamının taraf olan disiplin amiri tarafından oluşturulduğu için soruşturmada usul hatası bulunduğunu, her ne kadar son cezayı görev yeri değiştiği için başka bir kaymakam takdir etse de dosyanın tamamının taraf olan kişi tarafından değerlendirilip ilk cezanın taraf olan amir tarafından takdir edilmiş olmasının bu cezaya bağlı olarak verilecek her cezayı objektiflikten uzaklaştırdığını iddia ederek; taraf olan disiplin amirinin oluşturduğu dosyanın ve buna bağlı olarak tesis edilen disiplin cezasının kaldırılmasını talep ettiği anlaşılmaktadır.

 

2. 28/03/2013 tarihli ve 28601 mükerrer sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Denetçiliği Kurumu Kanununun Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin “İdari başvuru yollarının tüketilmesi” başlıklı 12 nci maddesinin altıncı fıkrasında; İdarenin, kanunlarda açıkça kesin olduğu belirtilen işlemlerine karşı doğrudan Kuruma şikâyet başvurusu yapılabileceği hükmü düzenlenmiş olup; “Şikâyet başvuru süresi” başlıklı 13 üncü maddenin ikinci fıkrasında ise İdarenin tutum ve davranışları ile kanunlarda kesin olduğu belirtilen işlemlere karşı, tutum ve davranışın gerçekleştiği veya öğrenildiği tarihten veya işlemin tebliği tarihinden itibaren altı ay içinde Kuruma şikâyet başvurusunda bulunulabileceği hükmüne yer verilmiştir. Anılan Yönetmeliğin "Ön inceleme üzerine yapılacak işlemler ve verilecek kararlar" başlıklı 20 inci maddesinde şikâyet başvurusunun, ön inceleme şartlarını taşımaması hâlinde yada ön inceleme şartlarının bulunmadığının sonradan anlaşılması hâlinde incelenemezlik kararı verileceği hükmü düzenlenmiştir.

 

II. SONUÇ

 

3. Somut olayda; şikayetçi 21/07/2015 tarihli şikayet başvurusuyla hakkında verilen disiplin cezasının iptali talebiyle Kurumumuza başvurmuştur. Şikayet dosyasının ve içindeki tüm bilgi ve belgelerin bir bütün olarak incelenmesinden; yapılan disiplin soruşturması sonucunda şikayetçi hakkında kınama disiplin cezasının uygulandığı ve bu cezanın 2015 tarih ve ……. sayılı yazı ile şikayetçiye tebliğ edildiği, şikayetçinin Kurumumuza başvurduğu tarih olan 21/07/2015 tarihinde hakkında verilen kesinleşmiş bir disiplin cezasının bulunmadığı, ilçede yeni göreve başlayan Kaymakam'ın görevli ve yetkili olmasına rağmen bir alt cezayı vermediği, daha önce itiraz sonucu kaldırılan 1/8 oranında aylıktan kesme cezası yerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişliği Başkanlığı'na bir alt ceza olan kınama verilmesini teklif ve gereğini istediği, bu teklifi şikayet başvurucusunun haricen öğrendiği ve bu teklifi kınama cezası verildiği gerekçesiyle henüz icrai sonuç doğurucu etkisi olmayan bu yazıyı disiplin cezası değerlendirmesiyle Kurumumuza şikayet başvurusu olarak taşıdığı anlaşılmaktadır.

 

Yerleşmiş yargı içtihatlarında (Danıştay); ilgili yasal düzenlemeler çerçevesinde kesinleşen disiplin cezalarının, doktrin ve uygulamada kabul edildiği üzere, disiplin cezalarını veren idari merciler yönünden bağlayıcı ve kesin nitelikte olduğu hususu kabul edilmektedir. Yukarıda 2 numaralı paragrafta açıklanan Yönetmeliğin 13 üncü maddesinde İdarenin kanunlarda kesin olduğu belirtilen işlemlerine karşı, işlemin tebliği tarihinden itibaren altı ay içinde Kuruma şikâyet başvurusunda bulunulabileceği hükmü düzenlenmiştir. Hal böyleyken şikayetçinin Kurumumuza başvurduğu 21/07/2015 tarihinde şikayetçi hakkında verilen disiplin cezasının kesinleşmediği, şikayetçiye tebliğinin yapıldığına dair dosyada bilgi, belgeye rastlanmadığı dolayısıyla hukuk dünyasında idarenin kesin, yürütülmesi gereken (icrai ve sonuç doğurucu) bir işleminin olmadığı anlaşıldığından anılan Yönetmeliğin 20 nci maddesinin 1 inci fıkrası gereğince şikayet başvurusunun incelenmemesine karar vermek gerekmiştir. Ancak şikâyetçi, idari başvuru yolları tüketilen ve kesinleşen disiplin cezasına süresi içinde yeniden Kurumumuza başvurmakta serbesttir.

 

III. HAK ARAMA ÖZGÜRLÜĞÜNE İLİŞKİN YASAL MEVZUAT

 

4. 2709 Sayılı 1982 Anayasası'nın Temel Hak ve Hürriyetlerin Korunması Başlıklı 40 ıncı maddesinin ikinci fıkrasında, "Devlet, işlemlerinde, ilgili kişilerin hangi kanun yolları ve mercilere başvuracağını ve sürelerini belirtmek zorundadır." hükmü yer almakta olup, 6328 sayılı Kamu Denetçiliği Kurumu Kanununun 20 nci maddesinin ikinci fıkrası uyarınca, ilgili idarenin işlemine karşı varsa dava açma süresinden arta kalan süre içinde Isparta İdare Mahkemesi’ne yargı yolu açıktır.

 

IV. KARAR

 

Yukarıda açıklanan gerekçeler ve dosya kapsamına göre anılan Yönetmeliğin 20 nci maddesinin 1 inci fıkrası gereğince şikâyet başvurusunun İNCELENMEMESİNE, Kamu Denetçiliği Kurumu Kanununa göre karar kesin olmakla birlikte şikayet başvurucusunun idari yargıya müracaat etmekte serbest olduğuna,

 

Kararın şikayetçiye ve Yenişarbademli Kaymakamlığı'na tebliğine,

 

Türkiye Cumhuriyeti Kamu Başdenetçisi'nce karar verildi.(¤¤)

 


Full & Egal Universal Law Academy