Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu - 06.06.2022
Karar Dilini Çevir:


(4628 S. K. m. 4)

 

RGT: 01.02.2018

RG NO: 30319

Karar No: 7660

Karar Tarihi: 25.01.2018

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 25/01/2018 tarihli toplantısında; ATAŞ Anadolu Tasfiyehanesi A.Ş.’nin; PİL/1347-3/23163 sayılı iletim lisansı kapsamında Ataş Karaduvar Mevkii 33020 P.K. 37 Akdeniz - MERSİN adresinde faaliyette bulunan Karaduvar İletim Tesisine ilişkin iletim tarifesinin ekteki şekilde tadil edilerek onaylanmasına,

 

karar verilmiştir.

 

Ek-1: ATAŞ Anadolu Tasfiyehanesi A.Ş. Karaduvar İletim Tesisi İletim Tarifesi.

 

EPDK Onaylı İletim Tarifesi

 

ATAŞ, ANADOLU TASFİYEHANESİ A.Ş.

ATAŞ İLETİM HATLARI

Lisansın Tarih ve Sayısı: 18/10/2007 PİL/1347-3/23163

Tesis Adresi: ATAŞ KARADUVAR MEVKİİ

33020 P.K. 37 AKDENİZ/MERSİN

 

Tarife Bilgileri

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun tarih ve ....... sayılı Kararı ile tarihinden itibaren uygulanmak üzere onaylanmıştır.

 

KAPSAM

 

MADDE 1 - Bu tarife kapsamında aşağıda yer alan petrollere iletim hizmeti verilmesine ilişkin fiyatlandırma ile uygulamaya ilişkin diğer usul ve esasları kapsar:

 

Tesiste aşağıdaki petroller iletilecektir.

 

HAM PETROL

GENEL KULLANIM AMAÇLI AKARYAKITLAR

Yakıt Nafta

Benzin Türleri X

Gazyağı

Motorin Türleri X

Fuel Oil Türleri X

Biodizel Türleri

ÖZEL KULLANIM AMAÇLI AKARYAKITLAR

 

Havacılık Yakıtı Türleri

Deniz Motorini Türleri X

Denizcilik Yakıtı Türleri

Tarifeye konu hizmet, iletim hizmeti alan kişiye ait petrolün teslim alınması, iletimi ve hizmet alana veya hizmet alan tarafından yetkilendirilen kişilere teslim edilmesini kapsar.

 

TARİFE METODOLOJİSİ

 

MADDE 2- Tarifedeki hizmet bedelleri ve indirimler, arz talep esaslı belirlenmektedir.

 

HİZMET BEDELLERİ

 

MADDE 3- Hizmetlerin ifasında, ekli fiyat listesinde yer alan hizmet bedelleri uygulanır. Bedeller artırılamaz ve indirimlerde yer alan unsur haricinde indirim yapılamaz.

 

Fiyatlara KDV ayrıca eklenir.

 

İNDİRİMLER

 

MADDE 4- Hizmetlerin ifasında, ekli fiyat listesinde yer alan indirimler uygulanır.

 

HADLER

 

MADDE 5- Petrol Piyasası Kanunu ve ikincil mevzuat hükümleri saklı kalmak üzere, lisans sahibi;

 

İletilecek akaryakıt miktarı en az 30.000 Ton/yıl olup, bir sevkiyatta iletilecek akaryakıt miktarı;

 

12” hatlar için 440 M3 den az,

24” F.OİL hattı için 1.600 Ton dan az,

26” hat için 2.250 M3 den az ise talebi ret eder,

 

TEKNİK VE İDARİ ÖNLEMLER

 

MADDE 5- Teslim alma ve teslim etme işlemleri, iş günleri ve mesai saatleri içerisinde gerçekleştirilir. Acil durumlarda, yazılı olarak talep edilmesi ve iletici tarafından kabul edilmesi halinde mesai saatleri dışında da hizmet verilebilir.

 

Hizmet alan veya hizmet alan tarafından yetkilendirilen kişiler, tesisin işletme, teknik-emniyet ve güvenlik kurallarına uymak zorundadırlar. Aksine hareket sonucu oluşacak zarar ve ziyan hizmet alan tarafından tazmin edilecektir.

 

FİRE

MADDE 7- İletimden kaynaklanacak fireler iletici tarafından her yıl sonunda hizmet alanların kullanım oranlarına göre hesaplanacaktır. Bu miktar Gümrük Mevzuatı’nda belirtilen limitleri geçemeyecektir.

 

ÖDEME KOŞULLARI

 

MADDE 8- İletici tesisinde verdiği hizmetlerin bedelini ay sonunda fatura edecektir. Hizmet alan, ödemeyi faturanın ait olduğu günü takip eden 10 işgünü içinde depocunun göstereceği banka hesaplarına yapacaktır.

 

Ödemelerin zamanında yapılmaması halinde T.C. Merkez Bankası tarafından açıklanan cari reeskont oranında gecikme faizi alınacaktır.

 

Hizmet bedeli faturasının ait olduğu ödeme gününü takip eden 30 işgünü içinde ödenmemesi durumunda, hizmetlere son verilecektir.

 

MÜCBİR SEBEPLER

 

MADDE 9- Akaryakıt teslimini ve iletimini imkânsızlaştıracak harp hali, isyan, sivil karışıklıklar, düşmanca hareketler ve bu neviden hadiseler, yangın, infilak gibi olaylar, deniz hadiseleri, boru hattı arızaları, ikmali etkileyecek derecede ve önceden görülemeyecek şekilde ortaya çıkan tesisteki onarım çalışmaları, sel, kasırga, heyelan ve zelzele vesair tabii afetler dolayısıyla iletim tesisinin, nakil araçlarının ve rafinerilerin çalışamayacak derecede hasar görmesi, grev, lokavt veya hükümetçe, resmi makamlarca veya mahkemelerce alınacak çalışma, işletme, alım-satım imkanlarını kısmen veya tamamen ortadan kaldıracak, tesisin mülkiyetim etkileyecek veya değiştirecek kararlar, ürün ikmali yapacak tarafların kontrolleri dışında cereyan eden, önceden görmelerine ve tedbir almalarına imkan bulunmayan hadiselerin vukuu halinde taraflar, taahhüt ettiği hizmeti yerine getirmemiş ve/veya geciktirmiş olmaktan sorumlu tutulmayacaklardır.

 

DİĞER HÜKÜMLER

 

MADDE 10- Talepler kapasite kısıtları dahilinde ilk gelen ilk hizmet görür esasına göre karşılanacaktır.

 

Hizmet alan, sadece kendi ihtiyacına yönelik hizmet alabilecek olup, üçüncü şahıslar adına hizmet alamayacaktır.

 

Bu tarife ekli fiyat listesi ile bir bütün olup, yapılabilecek zeyilnameler de bu tarifenin ayrılmaz parçası sayılacak, zeyilnamedeki değişiklikler başkaca bir karar aranmaksızın tarifeyi değiştirecektir.

 

EKİ: FİYAT LİSTESİ

 

FİYAT LİSTESİ

 

Ek - 1

 

HİZMET BEDELLERİ

 

‘İletim” hizmeti bedeli (yükleme ve varış mahalleri veya taşıma mesafesine göre)

 

İletilecek Petrol Ölçü Birimi İletim Hizmeti Fiyatı

Benzin Türleri M3 4,00 TL

Motorin Tülleri M3 4,00 TL

Deniz Motorini M3 4,00 TL

Fuel Oil Türleri Ton 4,24 TL

 

UYGULANACAK İNDİRİM ORANLARI

 

A) Hizmet Alan’ın benzin, motorin ve fuel oil türlerinden Ataş’a ait Karaduvar ve Nusratiye (Liman) tesislerinde kiraladığı toplam kapasite miktarına göre iletim hizmetleri fiyatlarına 50.001m3 ve üzeri kiralama için %50 indirim uygulanır. (¤¤)

 


Full & Egal Universal Law Academy