Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu - 06.06.2022
Karar Dilini Çevir:


(4646 S. K. m. 4) (Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği m. 5, 8) 
RGT: 19/12/2009
RG NO: 27437 
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 10/12/2009 tarihli toplantısında aşağıdaki Karar alınmıştır. 
DUYURU
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 10/12/2009 tarih ve 2335/5 sayılı Kararı uyarınca;
Çukurova dağıtım bölgesinde doğal gaz dağıtım yetkisine sahip olan AKSA Gaz Dağıtım A.Ş.’nin “Adana, Mersin, Osmaniye, Antakya, İskenderun, Tarsus, Ceyhan, Dörtyol, Toprakkale, Payas, Karayılan, Sarıseki, Denizciler, Bekbele, Nardüzü, Azganlık, Belen ve Kadirli” şehirlerinden oluşan dağıtım bölgesinin, 24 Eylül 2005 tarih ve 25946 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında Yumurtalık şehrini de kapsayacak şekilde genişletilebilmesi çerçevesinde;
1) 4646 sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanununun 4 üncü maddesi dördüncü fıkrası (g) bendi ve Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinin 5 inci maddesi uyarınca, 20.07.2007 tarihinde gerçekleştirilen “Çukurova Doğal Gaz Dağıtım Lisansı İhalesi” sonucunda, Dağıtım Lisansı alarak Adana, Mersin, Osmaniye, Antakya, İskenderun, Tarsus, Ceyhan, Dörtyol, Toprakkale, Payas, Karayılan, Sarıseki, Denizciler, Bekbele, Nardüzü, Azganlık, Belen ve Kadirli şehirlerinden oluşan dağıtım bölgesinde doğal gaz dağıtım yetkisine sahip olan AKSA Gaz Dağıtım A.Ş. tarafından; dağıtım lisansında belirtilen Birim Hizmet ve Amortisman Bedeli ile Abone Bağlantı Bedeli aynı kalmak kaydı ile, Yumurtalık şehrinin AKSA Gaz Dağıtım A.Ş.’nin dağıtım bölgesine dahil edilerek Çukurova dağıtım bölgesinin genişletilmesi yazılı olarak talep edilmiştir.
2) AKSA Gaz Dağıtım A.Ş.’nin dağıtım bölgesinde 0 (sıfır) Cent/kWh Birim Hizmet ve Amortisman Bedeli ve 167 ABD Doları/Bağımsız Bölüm Sayısı olarak uygulanmakta olan Abone Bağlantı Bedeli’nin altında teklif vermeyi kabul eden şirketlerin Yumurtalık şehri için doğal gaz dağıtım lisansı ihalesi açılması talebi ile Kuruma başvuruda bulunması halinde Yumurtalık şehri için doğal gaz dağıtım lisansı ihalesi yapılacaktır. Bu duyuru çerçevesinde herhangi bir başvuru olmaması halinde ise Yumurtalık Şehri, AKSA Gaz Dağıtım A.Ş.’nin dağıtım bölgesine dahil edilecektir.
3)  Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği’nin 8 inci maddesinde doğal gaz dağıtım lisansı ihalelerine başvuramayacağı belirtilen şirketler bu ihale için de başvuruda bulunamaz.
4) Gaziantep-Mersin BOTAŞ iletim hattının Yumurtalık şehir merkezine en yakın mesafesi yaklaşık 19,7 km. uzaklıkta olup Yumurtalık şehrine gaz arzının sağlanabilmesi; dağıtım şirketi tarafından, BOTAŞ iletim hattından bağlantı alınarak hat çekilmesi ve RM/A istasyonunun inşa edilmesi ile mümkün olacaktır.
5) Çukurova dağıtım bölgesinde uygulanmakta olan 0 (sıfır) Cent/kWh Birim Hizmet ve Amortisman Bedeli ve 167 (yüzaltmışyedi) ABD Doları/Bağımsız Bölüm Sayısı Abone Bağlantı Bedeli’nin altında teklif vermek şartını kabul ederek Yumurtalık şehri için Doğal Gaz Dağıtım Lisansı İhalesi açılmasını talep eden şirketler; “ekte örneği verilen başvuru dilekçesi ve ekte verilen örneğe uygun olarak düzenlenmiş 40.000 (kırkbin) ABD Doları tutarındaki geçici teminat mektubu ile başvuru dilekçesinde imzası bulunanların temsil ve ilzama yetkili olduğunu gösteren ve başvuru tarihinden önceki son bir ay içinde düzenlenmiş, noter tasdikli yetki belgesinin aslı veya onaylı sureti”nden oluşan başvuru evrakı ile 29/01/2010 günü saat 17:00’ye kadar Kuruma başvuruda bulunacaklardır.
6) Başvuru evrakı Kurumun “Ziyabey Caddesi No:19 Balgat–Ankara” adresine elden teslim edilecektir. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecek olup, zamanında teslim edilmeyen başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
7) Başvuru evrakı kapsamında teminat mektubu ve/veya taahhütname bulunmayan başvurular geçersiz sayılacaktır.
8) Yeterlilik alan ancak yapılacak ihalede teklif vermeyen şirketlerin başvuru sırasında sundukları teminat irat kaydedilecektir.
EK 1: Başvuru Dilekçesi
ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURULU BAŞKANLIĞINA
ANKARA
Yumurtalık şehri için doğal gaz dağıtım lisansı ihalesi yapılması halinde, 0 (sıfır) Cent/kWh Birim Hizmet ve Amortisman Bedeli ve 167 (yüzaltmışyedi) ABD Doları/Bağımsız Bölüm Sayısı Abone Bağlantı Bedeli’nin altında teklif vermeyi taahhüt etmekte ve bu şart çerçevesinde Yumurtalık şehri için Doğal Gaz Dağıtım Lisansı İhalesi yapılmasını talep etmekteyiz.
Yumurtalık Doğal Gaz Dağıtım Lisansı İhalesi’nin yapılması için ..... /..... / ............ tarih ve ..................... sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan duyuru incelenmiş ve duyuruda yer alan bütün şartlar tarafımızca kabul edilmiştir. Ekte sunduğumuz tüm bilgi ve belgelerin doğruluğunu ve aksine bir durumun tespit edilmesi halinde, başvurumuzun değerlendirmeye alınmadan reddedileceğini, ayrıca yayımlanacak İhale İlanı doğrultusunda yapacağımız yeterlilik başvurumuzun değerlendirilmesi sonucunda yeterlilik almamıza rağmen, yapılacak olan ihalede teklif vermememiz veya taahhüdümüze uygun teklif vermememiz durumunda başvuru sırasında sunduğumuz teminatımızın irat kaydedileceğini beyan ve kabul ederiz.
Yumurtalık şehri için Doğal Gaz Dağıtım Lisansı İhalesi’nin açılması talebiyle yapmış olduğumuz başvurumuzun ekte sunulan belgelerle birlikte değerlendirmeye alınması hususunu arz ederiz.
Tarih: ..../..../.......
Şirket kaşesi
Temsile yetkili kişilerin isim ve imzaları
Adres
EKLER
1- Geçici Teminat Mektubu örneği
2- Yetki Belgesi
EK- 2
T.C.
ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU
Ziyabey Caddesi No:19
BALGAT / ANKARA
GEÇİCİ TEMİNAT MEKTUBU
Kurumunuzca ihaleye çıkarılması planlanan Yumurtalık Doğal Gaz Dağıtım Lisansı ihalesine istekli sıfatıyla katılacak olan …………………………’nın bu ihale ile ilgili kanun, yönetmelik, şartname ve ilgili mevzuat hükümlerini yerine getirmek üzere vermek zorunda olduğu geçici teminat tutarı olan 40.000 (kırkbin) (USD) Amerikan Dolarını Bankamız garanti ettiğinden, lehdarın yeterlilik aldığı ihaleye teklif vermemesi veya ihalenin adı geçene yapıldığı usulüne uygun olarak bildirildiği ve kesin teminat vermesi ve Lisansı alabilmesi için yapması gereken işlemleri yapması istendiği halde kesin teminat vermediği ve gereken işlemleri yapmadığı ve ilgili kanun, yönetmelik ile ihaleye ait şartname hükümlerine uygun hareket etmediği takdirde, protesto çekmeye, hüküm ve adı geçenin iznini almaya gerek kalmaksızın ve adı geçen ile Kurumunuz arasında ortaya çıkacak herhangi bir uyuşmazlık ve bunun akibet ve kanuni sonuçları nazarı itibare alınmaksızın, yukarıda yazılı tutarı ilk yazılı talebiniz üzerine derhal ve gecikmeksizin Kurumunuza veya emrinize nakden ve tamamen ve talep tarihinden ödeme tarihine kadar geçen günlere ait kanuni faiziyle birlikte ödeyeceğimizi Bankanın imza atmaya yetkili temsilcisi ve sorumlusu sıfatıyla ve Banka ad ve hesabına taahhüt ve beyan ederiz.
 ……………….BANKASI A.Ş.
 …………….ŞUBESİ
 Banka Yetkililerinin isim
 Unvan ve İmzası,
Not: Süresiz, Limit Dışı düzenlenecektir. (¤¤)

Full & Egal Universal Law Academy