Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu - 06.06.2022
Karar Dilini Çevir:


(4628 S. K. m. 5/B)

 

RGT: 26.02.2022

RG NO: 31762

Karar No: 10811

Karar Tarihi: 24/02/2022

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 24/02/2022 tarihli toplantısında; Güzel Enerji Akaryakıt Anonim Şirketi’nin; PİL/9675-1/43785 sayılı iletim lisansı kapsamında Atatürk Mahallesi Karaağaç Caddesi No:9 Aliağa/İZMİR adresinde faaliyette bulunan Aliağa Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisine ilişkin iletim tarifesinin ekteki şekilde tadil edilerek onaylanmasına ve Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihte yürürlüğe girmesine,

 

karar verilmiştir.

 

EK - Güzel Enerji Akaryakıt A.Ş. - Aliağa Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisi İletim Tarifesi (4 sayfa)

 

EPDK Onaylı İletim Tarifesi

GÜZEL ENERJİ AKARYAKIT A.Ş.

 

Aliağa Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisi

Lisansın Tarih ve Sayısı: 06.11.2020 PİL/9675-1/43785

Tesis Adresi: Atatürk Mah. Karaağaç Cad. No:9

 

KAPSAM

 

MADDE 1 - Bu tarife kapsamında aşağıda yer alan akaryakıtların iletimine ilişkin fiyatlandırma ile uygulamaya ilişkin diğer usul ve esasları kapsar:

 

GENEL KULLANIM AMAÇLI AKARYAKITLAR

Yakıt Nafta -

Kurşunsuz Benzin 95 Oktan

Kurşunsuz Benzin 95 Oktan(E10)

Kurşunsuz Benzin 98 Oktan

Kurşunsuz Benzin 98 Oktan(E10)

Gazyağı -

Motorin X

Fuel Oil -

Kalorifer Yakıtı -

Yüksek Kükürtlü Fuel Oil -

Biodizel -

 

(*) İletimi yapılacak akaryakıtlar (x) ile işaretlenecektir.

 

Tarifeye konu hizmet, yukarıdaki sayılan akaryakıtların iletimini, iletim hizmeti satın alana veya satın alan tarafından yetkilendirilen kişilere teslim edilmesini kapsar.

 

TARİFE METODOLOJİSİ

 

MADDE 2 - Tarifeler arz talep esaslı belirlenmektedir.

 

İLETİM VE YAN HİZMET BEDELLERİ

 

MADDE 3 - Star Rafinerisi ile bağlantılı olan, boru hattından iletim hizmetlerinin ifasında, ekli fiyat listesinde yer alan hizmet bedelleri uygulanır. Bedeller artırılamaz ve indirimlerde yer alan unsur haricinde indirim yapılamaz.

 

Fiyatlara KDV ayrıca eklenir.

 

İNDİRİMLER

 

MADDE 4 - Hizmetlerin ifasında, herhangi bir indirim uygulanmamaktadır.

 

HADLER

 

MADDE 5 - Petrol Piyasası Kanunu ve ikincil mevzuat hükümleri saklı kalmak üzere, lisans sahibi; İletilecek Akaryakıt miktarı; Benzin türleri. Motorin türleri için (180 günlük) toplam

50.000 m3 den ve hizmet süresi 180 günden az ise talebi ret eder.

 

TEKNİK VE İDARİ ÖNLEMLER

 

MADDE 6 - Star Rafinerisinden bora hattı ile yapılan teslim alma ve teslim etme işlemleri, iş günlen ve mesai saatleri içerisinde gerçekleştirilir. Acil durumlarda, yazılı olarak talep edilmesi ve iletici tarafından kabul edilmesi halinde mesai saatleri dışında da hizmet verilebilir.

 

Hizmet alan veya hizmet alan tarafından yetkilendirilen kişiler, tesisin işletme, teknik emniyet ve güvenlik kurallarına uymak zorundadırlar. Aksine hareket sonucu oluşacak zarar ve ziyan hizmet alan tarafından tazmin edilecektir.

 

ÖDEME KOŞULLARI

 

MADDE 7 - İletici (GÜZEL ENERJİ AKARYAKIT A.Ş.) tesisinde verdiği iletim hizmetlerinin bedelini her ayın ilk 2 (iki) iş günü sonunda fatura edecektir. Hizmet alan, ödemeyi faturanın ait olduğu günü takip eden 5 (beş) iş günü içinde ileticinin göstereceği banka hesaplarına yapacaktır.

 

Ödemelerin zamanında yapılmaması halinde T.C. Merkez Bankası tarafından açıklanan carı reeskont oranında gecikme faizi alınacaktır.

 

Hizmet bedeli faturasının ait olduğu ödeme gününü takip eden 3 (üç) işgünü içinde Ödenmemesi durumunda, hizmetlere son verilecektir.

 

MÜCBİR SEBEPLER

 

MADDE 8 - Akaryakıt teslimini imkansızlaştıracak harp halı, isyan, sivil karışıklıklar, düşmanca hareketler ve bu neviden hadiseler, yangın, infilak gibi olaylar, deniz hadiseleri, boru hattı arızalan, ikmali etkileyecek derecede ve önceden görülemeyecek şekilde ortaya çıkan tesisteki onarım çalışmaları, sel, kasırga, heyelan ve zelzele vesair tabii afetler dolayısıyla iletim tesisinin, nakil araçlarının ve rafinerilerin çalışamayacak derecede hasar görmesi, grev, lokavt veya hükümetçe, resmi makamlarca veya mahkemelerce alınacak çalışma, işletme, alım-satım imkanlarım kısmen veya tamamen ortadan kaldıracak, akaryakıtın mülkiyetini etkileyecek veya değiştirecek kararlar, ürün ikmali yapacak tarafların kontrolleri dışında cereyan eden, önceden görmelerine ve tedbir almalarına imkan bulunmayan hadiselerin vukuu halinde taraflar, taahhüt ettiği faaliyetleri yerine getirmemiş ve/veya geciktirmiş olmaktan sorumlu tutulmayacaklardır.

 

SORUMLULUKLAR

 

MADDE 9 - İletim faaliyetleri. Petrol Piyasası Kanunu, ilgili ve diğer mevzuattaki yükümlülükler kapsamında yürütülecektir.

 

FİRE PAYLARI

 

MADDE 10 - İletimden kaynaklanacak fireler ileten tarafından her yılsonunda hizmet alanların kullanım oranlarına göre hesaplanacaktır, Bu miktar Gümrük Mevzuatı'nda belirtilen limitleri geçemeyecektir.

 

DİĞER HÜKÜMLER

 

MADDE 11 - Talepler kapasite kısıtları dahilinde ilk gelen ilk hizmet görür esasına göre karşılanacaktır.

 

Hizmet alan, sadece kendi ihtiyacına yönelik hizmet alabilecek olup, üçüncü şahıslar adına hizmet alamayacaktır.

 

Bu tarife ekli fiyat listesi ile bir bütün olup, yapılabilecek zeyilnameler de bu tarifenin ayrılmaz parçası sayılacak, zeyilnamedeki değişiklikler başkaca bir karar aranmaksızın tarifeyi değiştirecektir.

 

Bu tarife ekli fiyat üstesi ile bir bütündür.

 

EK - FİYAT LİSTESİ

 

FİYAT LİSTESİ

 

I- İLETİM BEDELLERİ

 

İletime Konu Akaryakıtlar / Ham Petrol

Ölçü Birimi

İletim Fiyatı

Yakıt Nafta

m3

TL

Kurşunsuz Benzin 95 Oktan

m3

......TL

Kurşunsuz Benzin 95 Oktan(E10)

m3

......TL

Kurşunsuz Benzin 98 Oktan

m3

......TL

Kurşunsuz Benzin 98 Oktan(E10)

İli3

......TL

Gazyağı

m3

......TL

Motorin

m3

0,48 TL

Fuel Oil

Ton

......TL

Kalorifer Yakıtı

Ton

......TL

Yüksek Kükürtlü Fuel Oil

Ton

......TL

Biodızel

m3

......TL

HAM PETROL

VARİL

......TL

 

* Resmi Gazete’de yayınlandığı günden itibaren uygulamaya girer. (¤¤)


Full & Egal Universal Law Academy