Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu - 06.06.2022
Karar Dilini Çevir:


(4628 S. K. m. 4)

 

RGT: 18.04.2020

RG NO: 31103

Karar No: 9310

Karar Tarihi: 16/04/2020

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 16 04 2020 tarihli toplantısında; Aves Güney Antrepoculuk A.Ş.'nin; DEP/7646-3/39543 sayılı depolama lisansı kapsamında Kazanlı Mah 32960 Sk. No:2/A Akdeniz/MERSİN adresinde faaliyette bulunan Mersin Depolama ve Dolum Tesisine ilişkin depolama tarifesinin ekteki şekilde tadil edilerek onaylanmasına,

 

karar verilmiştir.

 

EK- Aves Güney Antrepoculuk A.Ş. Mersin Depolama ve Dolum Tesisi Depolama tarifesi.

 

EPDK ONAYLI DEPOLAMA TARİFESİ

 

AVES GÜNEY ANTREPOCULUK A.Ş.

MERSİN DEPOLAMA VE DOLUM TESİSİ

 

Lisansın Tarih ve Sayısı: 18/01/2018 DEP/7646-3/39543

 

Tesis Adresi: Kazanlı Malı. 32960 Sk. No:2/A

Akdeniz/Mersin

 

Tarife Bilgileri

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun ……. tarih ve …….  sayılı Kararı ile …….. tarihinden itibaren uygulanmak üzere onaylanmıştır.

 

KAPSAM

 

MADDE 1 - Bu tarife kapsamında aşağıda yer alan petrollere depolama hizmeti verilmesine ilişkin fiyatlandırma ile uygulamaya ilişkin diğer usul ve esasları kapsar;

 

Tesiste aşağıdaki petroller* depolanacaktır.

 

HAM PETROL

GENEL KULLANIM AMAÇLI AKARYAKITLAR

Yakıt Nafta

Benzin Türleri X

Gazyağı

Motorin Türleri X

Fuel Oil Türleri

Biodizel Türleri

 

ÖZEL KULLANIM AMAÇLI AKARYAKITLAR

 

Havacılık Yakıtı Türleri

Deniz Motorini Türleri

Denizcilik Yakıtı Türleri

(*) Depolanacak petroller (x) ile işaretlenecektir.

 

Tarifeye konu hizmet, depolama hizmeti alan kişiye ait petrolün teslim alınması, depolanması ve hizmet alana veya hizmet alan tarafından yetkilendirilen kişilere teslim edilmesini kapsar.

 

Teslim alma ve/veya teslim etme fiyat listesine göre ücrete tabidir.

 

Tarife kapsamında ayrıca aşağıdaki yan hizmetler de, ekli fiyat listesine göre bedelli olarak verilir.

 

Katkılama

Harmanlama

İşaretleme

 

TARİFE METODOLOJİSİ

 

MADDE 2 - Tarifedeki hizmet bedelleri ve indirimler arz talep esas alınarak oluşturulmuştur.

 

HİZMET BEDELLERİ

 

MADDE 3 - Hizmetlerin ifasında, ekli fiyat üstesinde yer alan hizmet bedelleri uygulanır. Bedeller artırılamaz ve indirimlerde yer alan unsur haricinde indirim yapılamaz.

 

Fiyatlara KDV ayrıca eklenir.

 

İNDİRİMLER

 

MADDE 4 - Hizmetlerin ifasında, varsa ekli fiyat listesinde yer alan indirimler uygulanır.

 

HADLER

 

MADDE 5 - Petrol Piyasası Kanunu ve ikincil mevzuat hükümleri saklı kalmak üzere, lisans sahibi; benzin ve motorin ve türleri için 5.000 m3 den az ve tüm akaryakıt türleri için depolama süresi 90 günden az ise talebi ret eder.

 

TEKNİK VE İDARİ ÖNLEMLER

MADDE 6 - Kamu araçları ile yapılan teslim alma ve teslim etme işlemleri, iş günlen ve mesai saatleri içerisinde gerçekleştirilir. Acil durumlarda, yazılı olarak talep edilmesi ve depocu tarafından kabul edilmesi halinde mesai saatleri dışında da hizmet verilebilir.

 

Hizmet alan veya hizmet alan tarafından yetkilendirilen kişiler, tesisin işletme, teknik emniyet ve güvenlik kurallarına uymak zorundadırlar. Aksine hareket sonucu oluşacak zarar ve ziyan hizmet alan tarafından tazmin edilecektir.

 

FİRE

 

MADDE 7 - Depolamadan kaynaklanacak fireler depocu tarafından her yılsonunda hizmet alanların kullanım oranlarına göre hesaplanacaktır. Bu miktar Gümrük Mevzuatımda belirtilen limitleri geçemeyecektir.

 

ÖDEME KOŞULLARI

 

MADDE 8 - Depocu tesisinde verdiği hizmetlerin bedelini ay sonunda fatura edecektir. Hizmet alan, ödemeyi faturanın ait olduğu günü takip eden 7 işgünü içinde depocunun göstereceği banka hesaplarına yapacaktır.

 

Ödemelerin zamanında yapılmaması halinde T.C. Merkez Bankası tarafından açıklanan cari reeskont oranında gecikme faizi alınacaktır.

 

Hizmet bedeli faturasının ait olduğu ödeme gününü takıp eden 20 işgünü içinde ödenmemesi durumunda, hizmetlere son verilecektir.

 

MÜCBİR SEBEPLER

 

MADDE 9 - Akaryakıt teslimini ve depolanmasını imkânsızlaştıracak harp hali, isyan, sivil karışıklıklar, düşmanca hareketler ve bu neviden hadiseler, yangın, infilak gibi olaylar, deniz hadiseleri, boru hattı arızalan, ikmali etkileyecek derecede ve önceden görülemeyecek şekilde ortaya çıkan tesisteki onarım çalışmaları, sel, kasırga, heyelan ve zelzele vesair tabii afetler dolayısıyla depolama tesisinin, nakil araçlarının ve rafinerilerin çalışamayacak derecede hasar görmesi, grev, lokavt veya hükümetçe, resmi makamlarca veya mahkemelerce alınacak çalışma, işletme, alım-satını imkânlarını kısmen veya tamamen ortadan kaldıracak, tesisin mülkiyetini etkileyecek veya değiştirecek kararlar, ürün ikmali yapacak tarafların kontrolleri dışında cereyan eden, Önceden görmelerine ve tedbir almalarına imkân bulunmayan hadiselerin vukuu halinde taraflar, taahhüt ettiği hizmeti yerine getirmemiş ve/veya geciktirmiş olmaktan sorumlu tutulmayacaklardır.

 

DİĞER HÜKÜMLER

 

MADDE 10 - Talepler kapasite kısıtları dâhilinde ilk gelen ilk hizmet görür esasına göre karşılanacaktır.

 

Hizmet alan, sadece kendi ihtiyacına yönelik hizmet alabilecek olup, üçüncü şahıslar adına hizmet alamayacaktır.

 

Bu tarife ekli fiyat listesi ile bir bütün olup, yapılabilecek zeyilnamelerde bu tarifenin ayrılmaz parçası sayılacak, zeyilnamedeki değişiklikler başkaca bir karar aranmaksızın tarifeyi değiştirecektir.

 

EKİ: FİYAT LİSTESİ

 

FİYAT LİSTESİ

 

Ek-1

 

I- HİZMET BEDELLERİ

 

A - Günlük “depolama” hizmeti bedeli

 

Depolanacak Petrol Ölçü Birimi Depolama Hizmeti Fiyatı

Benzin Türleri m3 0,4383 TL

Motorin Türleri m3 0,4383 TL

 

B- Hizmet başına alınacak “Teslim Alma” ve/veya “Teslim Etme” hizmeti bedeli

 

Hizmet Verilecek Petrol Ölçü Birimi Teslim Alma Teslim Etme

Hizmeti Fiyatı ** Hizmeti Fiyatı***

Benzin Türleri m3 2,2444 TL 2,6561 TL

Motorin Türleri m3 2,2444 TL 2,6561 TL

 

*Teslim Alma ve Teslim etme için yukarıda belirtilen ayrı fiyatlar uygulanacaktır.

 

**Teslim Alma Hizmet fiyatına; SAVKA platformuna yanaşacak gemilerin tahliyesi ve SAVKA iletim hatları ile AVES terminaline ürün transferi işlemleri dâhildir.

 

***Teslim Etme Hizmet fiyatına; SAVKA iletim hatları kullanılarak, AVES terminalinden SAVKA platformuna yanaşacak gemilere ürün transferi ve yüklenmesi işlemleri dâhildir.

 

II- UYGULANACAK İNDİRİM ORANLARI

 

Benzin ve motorin türlerinde 50.000 m3 ve üzeri kapasite kiralama anlaşması olan müşterilere, depolama hizmeti ve “Teslim Alma" ve veya “Teslim Etme” hizmeti bedellerinde %9,35 indirim uygulanır. (¤¤)


Full & Egal Universal Law Academy