Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu - 06.06.2022
Karar Dilini Çevir:


(6446 S. K. m. 4)

 

RGT: 15.12.2018

RG NO: 30626

Karar No: 8243

Karar Tarihi: 13/12/2018

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 13/12/2018 tarihli toplantısında; ekteki 31/05/2011 tarihli ve 3242/4 sayılı Petrol Piyasasında Lisans Süre Uzatımı Başvurularında Aranacak Bilgi ve Belgelere İlişkin Kurul Kararı’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Kararı’nın kabul edilerek Resmi Gazetede yayımlanmasına,

 

karar verilmiştir.

 

EK

 

31/05/2011 TARİHLİ VE 3242/4 SAYILI PETROL PİYASASINDA LİSANS SÜRE UZATIMI BAŞVURULARINDA ARANACAK BİLGİ VE BELGELERE İLİŞKİN KURUL KARARI’NDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KURUL KARARI

 

MADDE 1 - 31/5/2011 tarihli ve 3242/4 sayılı Petrol Piyasasında Lisans Süre Uzatımı Başvurularında Aranacak Bilgi ve Belgelere İlişkin Kurul Kararı’nın 4 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

 

“(1) Lisans süre uzatımı başvurusu yapmak isteyen kişiler gerekli bilgi ve belgeleri yazılı veya elektronik ortamda ibraz etmek suretiyle Kuruma başvurur. Lisans süre uzatımı başvurusunun yazılı olarak yapılması halinde EK-l’de yer alan “Lisans Süre Uzatımı Başvuru Formu” belgeler arasına eklenir. Bayilerin elektronik ortamdaki lisans süre uzatımı başvuru işlemleri sözleşme yaptıkları dağıtıcıları aracılığıyla da yapılabilir. Yazılı olarak yapılan süre uzatımı başvurularında “Lisans Süre Uzatımı Başvuru Formu”nda yer alan bir bilgi ile lisans süre uzatımı başvurusu kapsamında sunulan bir belge arasında herhangi bir uyumsuzluk olması halinde, sunulan belge esas alınır. Elektronik olarak yapılan lisans süre uzatımı başvurularında, sisteme girilen bilgilerle sisteme yüklenen herhangi bir belge arasında uyumsuzluk olması halinde, sisteme yüklenen belge esas alınır.

 

(2) Süre uzatımı başvurularına yetki belgesi ve süre uzatım bedelinin yatırıldığına dair dekont eklenir. Bayilik lisansı dışındaki lisanslar için yapılan süre uzatımı başvurularının ekinde, Petrol Piyasasında Lisans Başvurusu Açıklamalarına İlişkin Kurul Karan’na göre bu lisansların alınması için gerekli tüm bilgi ve belgeler de yer alır.

 

(3) Daha önce lisans sahibinden alınarak Kurum kayıtlarına aktarılan ve değişmediği lisans sahibi tarafından beyan edilen belgeler süre uzatımı başvurusu için yeniden istenmez.”

 

(4) Bayilik lisansı süre uzatımı başvurusunda, süre uzatım bedelinin yatırıldığına dair dekontun dışında belge sunulmaz. Lisans süreleri lisans süresinin bitiminden itibaren İstasyonlu Bayiliklerde 12 yıl, İstasyonsuz Bayiliklerde 5 yıl uzatılır. Lisansa kayıtlı bilgilerin lisans süre uzatımı işleminden önceki dönemde değişmiş olması durumunda bayilerin ilgili mevzuatta yer alan tadil işlemleri ve bildirim zorunluluklarına ilişkin yükümlülükler ayrıca devam eder.

 

(5) Bu kararda aksi belirtilmedikçe, yazılı olarak yapılan başvurularda gerekli belgelerin aslının veya belgeyi düzenleyen ilgili kuruluş tarafından onaylanmış suretinin veya son altı ay içerisinde noter tarafından tasdikli suretinin başvuru ekinde sunulması gerekir.”

 

MADDE 2 - Aynı kararın 5 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. “(1) Bu Kararda hüküm bulunmayan hallerde sırasıyla Petrol Piyasası Kanunu, Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği ve ilgili mevzuat hükümleri uygulanır.”

 

MADDE 3 - (1) Bu Kurul Kararı yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

 

MADDE 4 - (1) Bu Kurul Kararı hükümlerini Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı yürütür. (¤¤)

 


Full & Egal Universal Law Academy