Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu - 06.06.2022
Karar Dilini Çevir:


(4628 S. K. m. 4)

 

RGT: 30.07.2006

RG NO: 2624

Karar No: 835

Karar Tarihi: 20/07/2006

 

1) 19/06/2006 tarih ve 796 sayılı Dağıtıcılar Arası Akaryakıt Ticaretine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Karar’ın 5 inci maddesinin aşağıdaki şekilde değiştirilmesine,

 

“Madde 5 - (1) Diğer dağıtıcılardan akaryakıt temin etmek ve diğer dağıtıcılara akaryakıt satmak isteyen dağıtıcı lisansı sahipleri, karşılıklı olarak onayladıkları Ek-1’de örneği bulunan Dağıtıcılar Arası Akaryakıt Ticaret İzni Başvuru Formunun, akaryakıt alımı yapmak isteyen şirket tarafından teminin gerekçesinin veya varsa mücbirsebep beyanını içeren bir yazı ekinde Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarının ilk beş günü içinde Kuruma sunulması suretiyle, üçer aylık dönemler halinde dağıtıcılar arası akaryakıt ticaret izni başvurusunda bulunurlar. İzin taleplerininsonuçlandırılması için gerekli görülmesi halinde Kurum başvuru sahiplerinden ek bilgi ve belge isteyebilir.

 

2) Aynı Karar’ın 6 ncı maddesinin aşağıdaki şekilde değiştirilmesine,

 

 

“Madde 6 - (1) İlgili mevzuat dahilinde usulüne uygun şekilde yapıldığı tespit edilen dağıtıcılar arası akaryakıt ticaret izni başvuruları Petrol Piyasası Dairesi Başkanlığınca sonuçlandırılır. İzin kararında izne konu akaryakıtın türüne, miktarına, akaryakıtikmalinin yapılacağı tesise ve döneme ilişkin bilgiler yer alır.

 

(2) Bir önceki üç aylık döneme ilişkin olarak Ek-2’de yer alan Dağıtıcılar ArasıAkaryakıt Ticareti Üç Aylık Gerçekleşme Raporunu süresinde Kuruma yazılı olarak ibraz etmeyen dağıtıcılara yeni izin verilmez.

 

(3) Ticarete izin verilmeden önce veya verilen iznin kapsamı dışında dağıtıcılar arasıakaryakıt ticareti yapılamaz.”

 

 3) Aynı Karar’ın 7 inci maddesinin aşağıdaki şekilde değiştirilmesine,

 

“Madde 7 - (1) Akaryakıt ticareti yapan dağıtıcılar, dağıtıcılararası akaryakıt ticareti kapsamındaönceki üç aylık döneme ilişkin temin ve satış gerçekleşmelerini gösterir.Ek-2’de örneği bulunan Dağıtıcılar Arası Akaryakıt Ticareti Üç Aylık Gerçekleşme Raporunu Ocak, Nisan, Temmuz, Ekim aylarının ilk on beş günü içinde Kuruma yazılı olarak ibraz ederler.”

 

4) Aynı Karar’ın 8 inci maddesinin aşağıdaki şekilde değiştirilmesine,

 

Madde 8 - (1) Bu Karar’ın

 

a) 4 üncü maddesinin birinci ve ikinci fıkraları 01/01/2007,

 

b) Diğer maddeleri 01/08/2006 tarihinde yürürlüğe girer.

 

5) Aynı Karar’a aşağıdaki Geçici Madde 2’nin eklenmesine,

 

 “ Geçici Madde 2 – (1)Bu Kararın 4 üncü maddesinin dördüncü fıkrasındaki oran01/08/2006 ve 31/12/2006 tarihleri arasındaki dönem için yüzde 25 olarak uygulanır.”

 

karar verilmiştir. (¤¤)

 


Full & Egal Universal Law Academy