Danıştay 6. Daire 2021/11290 Esas 2022/7024 Karar
Karar Dilini Çevir:
Danıştay
Dairesi: 6. Daire
Esas No: 2021/11290
Karar No: 2022/7024
Karar Tarihi: 14.06.2022




T.C.
D A N I Ş T A Y
ALTINCI DAİRE
Esas No : 2021/11290
Karar No : 2022/7024
TEMYİZ EDENLER : 1- (DAVALI): … Bakanlığı - ANKARA
VEKİLİ : …, Hukuk Müşaviri
2- MÜDAHİL (DAVALI YANINDA): … A.Ş.
VEKİLİ : Av. …
KARŞI TARAF (DAVACI) : … Derneği
VEKİLİ : Av. …
MÜDAHİL (DAVACI YANINDA) : … Belediye Başkanlığı
VEKİLİ : Av. …
İSTEMİN ÖZETİ : Çanakkale İli, Merkez İlçesi, … ve … Köyleri mevkiinde davalı yanında müdahil tarafından yapılması planlanan "… "Altın-Gümüş Madeni" projesi ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünce verilen … tarih ve … sayılı "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" kararının iptali istemiyle açılan davada, dava konusu işlemin iptali yolunda ... İdare Mahkemesince verilen … tarih ve E:…, K:… sayılı kararın, usul ve hukuka aykırı olduğu ileri sürülerek bozulması istenilmektedir.
SAVUNMANIN ÖZETİ : Savunma verilmemiştir.
DANIŞTAY TETKİK HAKİMİ …'NUN DÜŞÜNCESİ : Temyiz isteminin reddi ile usul ve yasaya uygun olan Mahkeme kararının onanması gerektiği düşünülmektedir.
TÜRK MİLLETİ ADINA
Karar veren Danıştay Altıncı Dairesince, dosyanın tekemmül ettiği görüldüğünden, yürütmenin durdurulması istemi hakkında karar verilmeksizin, Tetkik Hakiminin açıklamaları dinlendikten ve dosyadaki belgeler incelendikten sonra işin gereği görüşüldü:
İdare ve vergi mahkemelerince verilen kararların temyiz yolu ile incelenerek bozulabilmeleri 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 49. maddesinde belirtilen nedenlerden birinin bulunması halinde mümkündür.
... İdare Mahkemesince verilen … tarih ve E:…, K:… sayılı karar ve dayandığı gerekçe hukuk ve usule uygun olup, bozulmasını gerektirecek bir sebep bulunmadığından, temyiz isteminin reddi ile anılan kararın ONANMASINA, kullanılmayan …TL yürütmenin durdurulması harcının istemi halinde davalı yanında müdahile iadesine, dosyanın adı geçen Mahkemeye gönderilmesine, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 20/A-2-(i) maddesi uyarınca, karar düzeltme yolunun kapalı olduğunun duyurulmasına,, 14/06/2022 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.