Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - 06.06.2022
Karar Dilini Çevir:


(5809 S. K. m. 13, 14, 20) (Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliği m. 5, 12) (Tarife Yönetmeliği m. 8)
Karar Tarihi: 07.03.2012
Karar No: 2012/DK-07/102
Gündem Konusu: TTVPN - Kiralık Devre Kampanyası.
KARAR: Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının hazırladığı 05/03/2012 tarihli ve B.11.6.BTK.0.07.101.03/15354 sayılı takrir ve ekleri incelenmiştir.
Türk Telekomünikasyon AŞ (Türk Telekom) tarafından 01.02.2012 tarihli ve 216 sayılı ve 20.02.2012 tarihli ve 352 sayılı yazılar ile Kurumumuz onayına sunulan TTVPN-Kiralık Devre Kampanyası teklifine ilişkin olarak;
■ İşletmecilerin ve son kullanıcıların makul bir ücret karşılığında elektronik haberleşme şebeke, altyapı ve hizmetlerinden yararlanmasını sağlayacak olması,
■ Tüketici menfaatlerinin gözetilmesi,
■ Hizmetin kullanımının teşvik edilmesi yönüyle elektronik haberleşme hizmetleri arzı ve yeni yatırımların özendirilmesi,
■ Kampanyanın hem perakende hem de toptan seviyede sunulması hususları göz önünde bulundurularak, kampanya teklifi kapsamında yer alan perakende uygulama, Tarife Yönetmeliği’nin 8’inci maddesi kapsamında değerlendirilmek üzere, 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu’nun 13, 14 ve 20’nci maddeleri, Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliği’nin 5 ve 12’nci maddeleri ve ilgili diğer mevzuat kapsamında;
• Ek’te yer alan kampanya uygulama esaslarının onaylanması,
• Onaylanan kampanyanın 3 (üç) iş günü içinde Türk Telekom’un internet sayfasında yayımlanması,
hususlarına karar verilmiştir. (¤¤)
EK Türk Telekom TTVPN-Kiralık Devre Kampanyası Uygulama Esasları
• Kampanya 31.12.2012 tarihine kadar uygulanacaktır.
• Kampanyadan perakende ve toptan düzeyde hizmet alan tüm müşteriler yararlanabilecektir.
• Kampanya aynı müşteriye ait olmak üzere, kiralık devre ucu ve TTVPN ucu aynı adreste çalışan devrelere uygulanacaktır.
• Kampanyadan TDM şebekesi üzerinden çalıştırılan 64 Kbit/sn, 128 Kbit/sn, 256 Kbit/sn, 512 Kbit/sn, 1 Mbit/sn ya da 2 Mbit/sn hızında kiralık devre ile bu devre ile aynı adreste çalışan 1 Mbit/sn ve üstü hızında TTVPN hizmetlerini alan perakende ve toptan müşteriler yararlanacaktır.
• Kampanyanın başladığı tarihten itibaren kampanya süresince tesis edilen devreler de (devrenin tesisini müteakiben) kampanya kapsamında değerlendirilebilecektir.
• Kampanya kapsamında başvuruda bulunan müşterinin aynı adreste çalışan kiralık devre ucu ve TTVPN ucu için 24 (yirmi dört) ay abonelik taahhüdünde bulunması durumunda, kiralık devre hızı 4 (dört) katına çıkarılacak ve taahhüt süresi boyunca müşteriye hız artırımı yapılmadan önceki hıza ait aylık ücretler tahakkuk ettirilmeye devam edilecektir.
• Taahhüt süresince müşterinin kiralık devre hızının hız artırımı yapılmadan önceki hızının altına düşmesi, aynı adreste çalışan TTVPN devresinin hızının 1 Mbit/sn’nin altına düşmesi ya da kiralık devre veya TTVPN devrelerinden birinin herhangi bir nedenle iptal olması durumunda taahhüt bozulmuş sayılacaktır. Bu durumda taahhüdün bozulduğu tarihe kadar kampanya kapsamında uygulanan indirimler müşteriden geri alınacaktır.
(Örnek 1: Kampanya kapsamında kiralık devre hızının 256 Kbit/sn’den 1 Mbit/sn’ye çıkarılarak müşterinin kampanyaya dahil edilmesini müteakip, taahhüt süresi sona ermeden kiralık devre hızının 128 Kbit/sn’ye düşürülmesi durumunda, müşteriden hız artırımı nedeniyle alınmayan ücretler tahsil edilecektir.)
(Örnek 2: Kampanya kapsamında kiralık devre hızının 256 Kbit/sn’den 1 Mbit/sn’ye çıkarılarak müşterinin kampanyaya dahil edilmesini müteakip, taahhüt süresi sona ermeden TTVPN devre hızının 512 Kbit/sn’ye düşürülmesi durumunda, müşteriden hız artırımı nedeniyle alınmayan ücretler tahsil edilecektir.)
• Müşteriye ait kiralık devre hızının 1 Mbit/sn’den 4 Mbit/sn’ye çıkarılmış olması ve taahhüdün herhangi bir nedenle bozulması durumunda, kampanya kapsamında alınmayan ücretler, 2 Mbit/sn’nin ilgili dönemdeki tarifesinin 2 (iki) katı ile 1 Mbit/sn tarifesi arasındaki farkın hesaplanması suretiyle tahsil edilecektir (4 Mbit/sn için 2x2 Mbit/sn kabul edilerek işlem yapılacaktır).
• Aynı şekilde, müşteriye ait kiralık devre hızının 2 Mbit/sn’den 8 Mbit/sn’ye çıkarılmış olması ve taahhüdün herhangi bir nedenle bozulması durumunda, kampanya kapsamında alınmayan ücretler, 2 Mbit/sn’nin ilgili dönemdeki tarifesinin 4 (dört) katı ile 2 Mbit/sn tarifesi arasındaki farkın hesaplanması suretiyle tahsil edilecektir (8 Mbit/sn için 4x2 Mbit/sn kabul edilerek işlem yapılacaktır).
• Kampanya kapsamında kiralık devre hızı 4 (dört) katına çıkarılan müşterinin taahhüt süresi içerisinde kampanya dahilindeki hızlar için tekrar hız artırımı başvurusunda bulunması durumunda, taahhüdünde bir değişiklik olmaksızın kalan taahhüt süresi boyunca talep ettiği hızın iki kademe altında yer alan hıza tekabül eden aylık ücreti ödemesi söz konusu olacaktır.
(Örneğin: Kampanya kapsamında devre hızının 256 Kbit/sn’den 1 Mbit/sn’ye çıkarılan müşteri 256 Kbit/sn tarifesi üzerinden ücret ödemeye devam edecektir Müşterinin taahhüt süresi içerisinde tekrar başvuruda bulunarak devre hızını 1 Mbit/sn’den 4 Mbit/sn’ye çıkarması durumunda, hız artırımının gerçekleştiği tarihten itibaren devre 1 Mbit/sn tarifesi üzerinden ücretlendirilmeye başlayacaktır).
• Müşteri, Türk Telekom ile imzaladığı 24 (yirmi dört) aylık abonelik taahhütnamesini taahhüt süresi boyunca, kiralık devresinin ya da TTVPN devresinin devir edilmesi durumu da dahil olmak üzere, herhangi bir şekilde kısmen veya tamamen herhangi bir üçüncü kişiye devredemeyecektir. Devir yapılması durumunda taahhüt bozulmuş olacak ve kampanya kapsamında alınmayan ücretler tahsil edilecektir.
• Halihazırda kiralık devrelerde hız artırımı kampanyasından faydalanan mevcut müşteriler talep etmeleri durumunda devrelerini bu kampanyaya cezai ücret ödemeksizin geçirebilecekler, ancak bu geçişle birlikte 24 aylık taahhüt süresi geçiş tarihinden itibaren başlayacaktır.
• Kampanya teknik imkanlar dahilinde yürütülecektir.

Full & Egal Universal Law Academy