Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - 06.06.2022
Karar Dilini Çevir:


(5809 S. K. m. 13, 14, 20) (Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliği m. 5, 12) (Tarife Yönetmeliği m. 8)
Karar Tarihi: 17.04.2013
Karar No: 2013/DK-ETD/214
Gündem Konusu: Yurtiçi Kiralık Devrelerde 1+1 Yüksek Hız Kampanyası.  
KARAR: Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının hazırladığı takrir ve ekleri incelenmiştir.
Türk Telekomünikasyon AŞ (Türk Telekom) tarafından 10/04/2013 tarihli ve 788 sayılı yazı ile Kurumumuza sunulan, kampanya başvuru tarihleri arasında 2,4 Gbit/sn ve/veya 10 Gbit/sn bantgenişliğine sahip yeni yurtiçi kiralık devre başvurusunda bulunan ve kampanyadan faydalanmak isteyen toptan ve perakende müşterilerce söz konusu devre için 1 (bir) yıl abonelik taahhüdü verilmesi durumunda ücretli devre ile aynı adresler arasında tesis edilecek 1 (bir) adet aynı hızda devre için taahhüt süresince aylık ücret alınmamasına yönelik “Yurtiçi Kiralık Devrelerde 1+1 Yüksek Hız Kampanyası” teklifine ilişkin olarak;
■ İşletmecilerin ve son kullanıcıların makul bir ücret karşılığında elektronik haberleşme şebeke, altyapı ve hizmetlerinden yararlanmasını sağlayacak olması,
■ Tüketici menfaatlerinin gözetilmesi,
■ Hizmetin kullanımının teşvik edilmesi yönüyle elektronik haberleşme hizmetleri arzı ve yeni yatırımların özendirilmesi,
■ Kampanyanın hem perakende hem de toptan seviyede sunulması, hususları göz önünde bulundurularak, kampanya teklifi kapsamında yer alan perakende uygulama, Tarife Yönetmeliği’nin 8’inci maddesi kapsamında değerlendirilmek üzere, 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu’nun 13, 14 ve 20’nci maddeleri, Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliği’nin 5 ve 12’nci maddeleri ve ilgili diğer mevzuat kapsamında;
• Ek’te yer alan kampanya uygulama esaslarının onaylanması,
• Onaylanan kampanyanın 3 (üç) iş günü içinde Türk Telekom’un internet sayfasında yayımlanması
hususuna karar verilmiştir.
TÜRK TELEKOMÜNİKASYON AŞ-YURTİÇİ KİRALIK DEVRELERDE 1+1 YÜKSEK HIZ KAMPANYASI UYGULAMA ESASLARI
1. Kampanya 1Mayıs 2013– 31 Mayıs 2013 tarihleri arasında geçerli olacaktır.
2. Kampanyadan perakende ve toptan düzeyde hizmet alan bütün müşteriler yararlanabilecektir.
3. Kampanya başvuru tarihleri içerisinde 2,4 Gbit/sn hızında 1 (bir) adet yeni Yurtiçi Kiralık Devre başvurusunda bulunan ve kampanyadan faydalanmak isteyen müşterilerce 1 (bir) yıl abonelik taahhüdü verilmesi durumunda, ücretli devreyle aynı adresler arasında tesis edilecek 2,4 Gbit/sn hızında 1 (bir) adet Yurtiçi Kiralık Devre için taahhüt süresince aylık ücretler alınmayacaktır.
4. Kampanya başvuru tarihleri içerisinde 10 Gbit/sn hızında 1 (bir) adet yeni Yurtiçi Kiralık Devre başvurusunda bulunan ve kampanyadan faydalanmak isteyen müşterilerce 1 (bir) yıl abonelik taahhüdü verilmesi durumunda, ücretli devreyle aynı adresler arasında tesis edilecek 10 Gbit/sn hızında 1 (bir) adet Yurtiçi Kiralık Devre için taahhüt süresince aylık ücretler alınmayacaktır.
5. Kampanya kapsamında 1 (bir) yıl abonelik taahhüdü verilen ücretli devre için taahhüdün verildiği tarihteki hızından düşük hızlara hız düşümü yapılması ya da ücretli devrenin iptal edilmesi durumunda, taahhüt bozulmuş olacak ve kampanya kapsamında yapılmış bütün indirimler müşteriden tahsil edilecektir.
6. Kampanya kapsamındaki ücretli devrelerde (2,4 Gbit/sn devreler için) hız artırımı yapılması durumunda, ücretsiz devrenin kapasitesinde herhangi bir değişiklik yapılmaksızın ücretli devreye ait taahhüt, ilk taahhüdün bitiş tarihine kadar devam edecektir.
7. Kampanya kapsamında müşteri tarafından ücretsiz olarak kullanılan devre için hız değişikliği yapılması durumunda taahhüt bozulmuş olacak ve kampanya kapsamında yapılmış bütün indirimler müşteriden tahsil edilecektir.
8. Kampanya kapsamında müşteri tarafından ücretsiz olarak kullanılan devrenin taahhüt süresi sona ermeden önce iptal edilmesi durumunda, taahhüt bozulmuş sayılmayacak ve ücretli devre için taahhüt devam edecektir.
9. Taahhüt süresince ücretli ve ücretsiz devreler için aynı anda ve aynı uç adresine olmak üzere bir ucu nakil ya da iki ucu nakil yapılabilecektir. Bu koşullara uymayan bir nakil talebinin varlığı durumunda kampanya kapsamında yapılmış olan bütün indirimler müşteriden tahsil edilecektir.
10. Taahhüt süresince ücretli ve ücretsiz devrelerin hiçbiri devredilemeyecektir. Aksi takdirde taahhüt bozulmuş olacak ve kampanya kapsamında yapılmış bütün indirimler müşteriden tahsil edilecektir.
11. Kampanya kapsamında tesis edilecek ücretli ve ücretsiz devreler için çıkacak Bağlantı ve Devre Hazırlama Ücretleri müşteriden tahsil edilecektir.
12. Kampanya kapsamında müşteriler tarafından kullanılacak devreler hizmete ait Hizmet Seviyesi Taahhüdü’ne tabi olacaktır. Hizmet Seviyesi Taahhüdü kaynaklı geri ödemeler aylık ücretler üzerinden hesaplandığı için aylık ücret alınmayan devre için Hizmet Seviyesi Taahhüdü kaynaklı geri ödeme yapılmayacaktır.
13. Kampanya başvuru süresi içerisinde tesis edilen devreler ve/veya kampanya başvuru süresi içerisinde tesis tamamlanamayan(tesis süreci devam eden) devreler de kampanyadan yararlanabilecektir. (¤¤)

Full & Egal Universal Law Academy