Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - 06.06.2022
Karar Dilini Çevir:


(5809 S. K. m. 13, 14, 20) (Tarife Yönetmeliği m. 8) (Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliği m. 5, 12)
Karar Tarihi: 13.05.2013
Karar No: 2013/DK-ET D/269
Gündem Konusu: Türk Telekom Yurtiçi Kiralık Devrelerde İki Kat Hız Fırsatı Kampanyası. 
KARAR: Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının hazırladığı takrir ve ekleri incelenmiştir.
Türk Telekomünikasyon AŞ (Türk Telekom) tarafından 21/03/2013 tarihli ve 645 sayılı yazı ile Kurumumuz onayına sunulan TDM şebekesi üzerinden kiralık devre hizmeti alan müşterilerin devre hızlarının ek ücret ödemeksizin 2 (iki) katına çıkarılmasını öngören kampanya teklifine ilişkin olarak;
■ İşletmecilerin ve son kullanıcıların makul bir ücret karşılığında elektronik haberleşme şebeke, altyapı ve hizmetlerinden yararlanması,
■ Tüketici menfaatlerinin gözetilmesi,
■ Hizmetin kullanımının teşvik edilmesi yönüyle elektronik haberleşme hizmetleri arzı ve yeni yatırımların özendirilmesi,
■ Kampanyanın hem perakende hem de toptan seviyede sunulması,
hususları göz önünde bulundurularak, kampanya teklifi kapsamında yer alan perakende uygulama, Tarife Yönetmeliği’nin 8’inci maddesi kapsamında değerlendirilmek üzere, 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu’nun 13, 14 ve 20’nci maddeleri, Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliği’nin 5 ve 12’nci maddeleri ve ilgili diğer mevzuat kapsamında;
• Ek’te yer alan kampanya uygulama esaslarının onaylanması,
• Onaylanan kampanyanın 3 (üç) iş günü içinde Türk Telekom’un internet sayfasında yayımlanması
hususlarına karar verilmiştir.
TÜRK TELEKOMÜNİKASYON AŞ-YURTİÇİ KİRALIK DEVRELERDE İKİ KAT HIZ FIRSATI KAMPANYASI UYGULAMA ESASLARI
1. Kampanya, 01/06/2013 tarihinde başlayacak ve 31/12/2013 tarihine kadar sürecektir.
2. Perakende ve Toptan seviyede Yurtiçi Kiralık Devre hizmeti alan tüm müşteriler kampanyadan faydalanabilecektir.
3. Kampanya süresi içerisinde başvuran müşterilerin, başvurdukları tarihten itibaren on sekiz (18) ay süresince TDM şebekesi üzerinden verilen kademe hızları (64 Kbit/sn, 128 Kbit/sn, 256 Kbit/sn, 512 Kbit/sn, 1 Mbit/sn, 2 Mbit/sn için) ek ücret talep edilmeksizin iki katına çıkartılacaktır.
4. Müşteriler hız artırımı kampanyasından yararlanabilmek için diğer yararlanılan kampanyalardan bağımsız olarak on sekiz (18) ay boyunca taahhüt altında olacaklardır. Bu süre bağlı kampanyanın taahhüt süresinin tamamlanmasından sonra başlatılacaktır.
5. Müşteriler, hız artırımından doğacak teçhizat gereksinimlerini Türk Telekom’dan karşılamak isterlerse ek olarak altı (6) ay daha (toplam yirmi dört (24) ay) taahhüt altında olacaklardır. Bu müşterilerin abonelik sözleşmelerinin iptali durumunda teçhizatların Türk Telekom’a iadesi söz konusu olacaktır.
6. Kampanyadan faydalanan müşterinin hız artırımı istemesi durumunda, kampanya dahilindeki hızlar için taahhüdünde bir değişiklik olmadan talep ettiği hızın bir kademe altındaki hızın tutarını ödemesi söz konusu olacaktır.
7. Kampanya kapsamında hız artırımı gerçekleştirilen devrenin müşteri talebi üzerine, hız artırımı yapılmadan önceki hızına düşürülmesi durumunda, müşteri isterse, taahhüt altında kalmaya devam edebilecektir. Bu durumda hız artırımının gerçekleştiği tarihle devrenin önceki hızına düşürüldüğü tarih arasında alınmayan ücretler müşteriden tahsil edilmeyecektir.
8. Müşterinin, kampanya kapsamında hız artırımı gerçekleştirilen devresinin hızını hız artırımı yapılmadan önceki hızından daha aşağı bir hıza düşürmek istediği ya da hattın iptal olduğu durumlarda taahhüt bozulmuş sayılacaktır. Müşteri taahhüdü bozduğu tarihe kadar kampanya kapsamında faydalandığı süre için kullanılan devre hızının güncel tarifelerdeki tutarı ile bir kademe altındaki hızın güncel tarifelerdeki tutarı arasındaki farkı ödemekle yükümlü olacaktır.
9. Kampanya kapsamında devre hızının 2 Mbit/sn’den 4 Mbit/sn’ye çıkarılmış olması ve devrenin taahhüt süresi dolmadan herhangi bir nedenle taahhüdün bozulması durumunda, hız artırımının gerçekleştirildiği tarih ile taahhüdün bozulduğu tarih arasındaki süre zarfında alınmayan ücretler, 2 Mbit/sn’nin ilgili dönemdeki tarifesinin iki katı ile 2 Mbit/sn tarifesi arasındaki farkın hesaplanması suretiyle tahsil edilecektir.
10. Hız artırımı nedeniyle teçhizat sağlanan müşterilerin taahhüt bitiş tarihinden önce herhangi bir nedenle taahhütlerini bozmaları durumunda aylık ücretler arasında oluşacak farka ek olarak cihaz kullanım bedeli de müşteriden alınacak ve müşteri cihazı sağlam olarak Türk Telekom’a iade edecektir.
11. Kampanya kapsamında teçhizat sağlanan müşterilerin taahhüt süresi dolduktan sonra hatlarının iptal olması durumunda Müşteri cihazı sağlam olarak Türk Telekom’a iade edecektir.
12. Kampanya, teknik imkanlar elverdiği sürece uygulanacaktır. (¤¤)

Full & Egal Universal Law Academy