Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - 06.06.2022
Karar Dilini Çevir:


(5809 S. K. m. 13, 14, 20) (Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliği m. 5, 12)
Karar Tarihi: 31.10.2012
Karar No: 2012/DK-07/550
Gündem Konusu: Metro Ethernet İnternet Hız Artırımı Kampanyası.
KARAR: Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının hazırladığı takrir ve ekleri incelenmiştir.
Türk Telekomünikasyon AŞ (Türk Telekom) tarafından 06.09.2012 tarihli ve 2056 sayılı yazı ile Kurumumuz onayına sunulan ve 15.10.2012 tarihli ve 2369 sayılı yazı ile revize edilen, 9 Mbit/sn ve altı hızlardaki Metro Ethernet İnternet devrelerinin hızlarının 18 (on sekiz) aylık taahhüt kapsamında 10 Mbit/sn’ye çıkarılmasını ve bu devrelere belirli oranlarda indirim yapılmasını öngören “Metro Ethernet İnternet Hız Artırımı Kampanyası” teklifine ilişkin olarak;
■ İşletmecilerin ve son kullanıcıların makul bir ücret karşılığında elektronik haberleşme şebeke, altyapı ve hizmetlerinden yararlanması,
■ Tüketici menfaatlerinin gözetilmesi,
■ Hizmetin kullanımının teşvik edilmesi yönüyle elektronik haberleşme hizmetleri arzı ve yeni yatırımların özendirilmesi,
hususları göz önünde bulundurularak, 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu’nun 13, 14 ve 20’nci maddeleri, Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliği’nin 5 ve 12’nci maddeleri ve ilgili diğer mevzuat kapsamında;
•Ek’te yer alan kampanya uygulama esaslarının onaylanması,
• Onaylanan kampanya uygulama esaslarının tebliğ tarihinden itibaren 3 (üç) iş günü içinde Türk Telekom’un internet sayfasında yayımlanması
hususlarına karar verilmiştir. (¤¤)
METRO ETHERNET İNTERNET HIZ ARTIRIMI KAMPANYASI UYGULAMA ESASLARI
1. Kampanya, 05.11.2012 tarihinde başlayacak ve 4 (dört) ay sürecektir.
2. Kampanyadan, Türk Telekom’dan toptan düzeyde Metro Ethernet İnternet hizmeti alan İnternet Servis Sağlayıcıları faydalanabilecektir.
3. Kampanyadan sadece Metro Ethernet İnternet hizmetinde 9 Mbit/sn ve altı hızlarda hizmet alan devreler yararlanabilecektir.
4. Kampanya kapsamında başvuruda bulunan Müşterinin 18 (on sekiz) ay abonelik taahhüdünde bulunması durumunda, devre hızı 10 Mbit/sn hızına çıkarılacak ve taahhüt süresi boyunca 10 Mbit/sn hız kademesinin ücreti üzerinden Tablo-1’de yer verilen indirimler uygulanacaktır.
Tablo-1: Kampanya Kapsamında Uygulanacak İndirim Oranları
Kampanyaya Dahil Olmadan                        Hız 10 Mbit/sn’ye Çıkarıldıktan
Önceki Hız (Mbit/sn)                                     Sonraki İndirim Oranı
5                                                                     -13,93%
6                                                                     -11,14%
7                                                                     -8,36%
8                                                                     -5,57%
9                                                                     -2,79%
5. Kampanyadan, kampanya başlangıç dönemi öncesinde tesis edilmiş ve 1 Eylül 2012 döneminden sonra hız düşümü yapılmamış Metro Ethernet İnternet devreleri yararlanabilecektir.
6. Kampanyaya dahil edilen devreler için taahhüt, devre hızının kampanya kapsamında 10 Mbit/sn’ye çıkarıldığı tarih itibariyle başlatılacaktır.
7. Müşteri talep etmesi durumunda taahhüt süresi içerisinde hızını 10 Mbit/sn hız kademesinin üzerinde bir hız kademesine çıkarabilecektir. Bu durumda, müşterinin hızını 10 Mbit/sn’den daha yüksek hıza çıkarmak için başvuruda bulunduğu tarihte devreye uygulanan indirim oranı, taahhüt süresi sona erinceye kadar yeni hıza ait tarife için uygulanmaya devam edilecektir. (Örneğin; kampanya kapsamında hızını 5 Mbit/sn’den 10 Mbit/sn’ye çıkaran ve % 13,93 indirim almaya hak kazanan bir müşterinin taahhüt süresi içerisinde hızını 10 Mbit/sn’den 20 Mbit/sn’ye çıkarması durumunda, müşteriye 20 Mbit/sn’nin tarifesi üzerinden % 13,93 indirim uygulanmaya devam edilecektir.)
8. Müşterinin 18 (on sekiz) ay abonelik taahhüdünde bulunmuş olması ve aboneliğin taahhüt süresi dolmadan herhangi bir nedenle iptal olması, kampanya kurallarına aykırı olacak şekilde 10 Mbit/sn hız kademesinin altında bir hız kademesine hız düşümü yapılması ya da Müşterinin kendi isteğiyle kampanya kapsamından çıkması durumunda, Müşteriden kampanyaya dahil olduğu tarihle devrenin iptal olduğu/aboneliğin sona erdiği/devre hızının 10 Mbit/sn’nin altına düşürüldüğü tarih arasındaki süre zarfında yapılan indirimler, gün bazında hesaplanmak suretiyle, tahsil edilecektir.
9. Kampanya kapsamındaki devrelerin üzerinde aynı santralden ya da farklı santralden lokal erişim yedeklemesi aboneliklerinin bulunması durumunda, ana devrelere uygulanan indirimin yedekleme aboneliklerine de uygulanması söz konusu olmayacaktır. İndirim sadece asıl devrenin erişim ücretine uygulanacaktır.
10. Müşteri, kampanya kapsamındaki devresini/devrelerini taahhüt süresi boyunca herhangi bir şekilde kısmen veya tamamen herhangi bir üçüncü kişiye devredemeyecektir. Devir yapılması durumunda taahhüt bozulmuş olacak ve kampanya kapsamında alınmayan ücretler tahsil edilecektir.
11. Kampanya kapsamındaki devreler için müşteri talebi olması durumunda nakil iş emri düzenlenebilecektir.
12. Bu kampanyadan faydalandırılan devreler başka kampanya ve promosyonlardan faydalandırılmayacaktır.

Full & Egal Universal Law Academy