Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - 06.06.2022
Karar Dilini Çevir:


(5809 S. K. m. 13, 14, 20) (Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliği m. 5, 12)
Karar Tarihi: 21.01.2014
Karar No: 2014/DK-ETD/54
Gündem Konusu: Türk Telekom Kiralık Devrelerde 2x10 Mbit/sn Kampanyası.
KARAR: Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının hazırladığı takrir ve ekleri incelenmiştir.
Türk Telekomünikasyon AŞ (Türk Telekom) tarafından 10/01/2014 tarihli ve 3779 sayılı yazı ile Kurumumuz onayına sunulan aynı adresler arasında kurulan 2 adet 10 Mbit/sn hızında Yurtiçi Kiralık Devre veya Kısmi Kiralık Devre hizmetlerine ilişkin başvuruda bulunan müşterilerin, söz konusu devreleri için 18 ay veya 24 ay abonelik taahhüdü vermeleri durumunda, müşterilere ek ücret uygulanmadan taahhüt süresince söz konusu devrelerin ücretlerinde indirim yapılmasına yönelik "Kiralık Devrelerde 2 x10 Mb/sn Kampanyası" teklifine ilişkin olarak;
• İşletmecilerin ve son kullanıcıların makul bir ücret karşılığında elektronik haberleşme şebeke, altyapı ve hizmetlerinden yararlanması,
• Tüketici menfaatlerinin gözetilmesi,
• Hizmetin kullanımının teşvik edilmesi yönüyle elektronik haberleşme hizmetleri arzı ve yeni yatırımların özendirilmesi,
• Kampanyanın hem perakende hem de toptan seviyede sunulması,
hususları göz önünde bulundurularak, kampanya teklifi kapsamında yer alan perakende uygulama, Tarife Yönetmeliği'nin 8'inci maddesi kapsamında değerlendirilmek üzere, 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu'nun 13, 14 ve 20'nci maddeleri, Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliği'nin 5 ve 12'nci maddeleri ve ilgili diğer mevzuat kapsamında;
• Ek'te yer alan kampanya uygulama esaslarının onaylanması,
• Onaylanan kampanyanın 3 (üç) iş günü içinde Türk Telekom'un internet sayfasında yayımlanması
hususlarına karar verilmiştir.
EK
TÜRK TELEKOMÜNİKASYON AŞ KİRALIK DEVRELERDE 2x10 MBIT/SN KAMPANYASI UYGULAMA ESASLARI
1. Kampanya Kurum onayını müteakip başlayacak olup, 31/05/2014 tarihinde sona erecektir.
2. Kampanyadan perakende ve toptan düzeyde hizmet alan bütün müşteriler yararlanabilecektir.
3. Kampanyadan Kısmi Kiralık Devre müşterileri de yararlanabilecektir.
4. Kampanya ile;
• 18 ay taahhüt karşılığında aynı adresler arasında kurulan 2 adet 10 Mbit/sn hızındaki devreler 1 adet 16 Mbit/sn tarifesi üzerinden ücretlendirilecektir.
• 24 ay taahhüt karşılığında aynı adresler arasında kurulan 2 adet 10 Mbit/sn hızındaki devreler 1 adet 10 Mbit/sn tarifesi üzerinden ücretlendirilecektir.
5. Kampanyadan başvuru tarihleri arasında başvuruda bulunmuş yeni devreler ile başvuru başlangıç tarihi ve başvuru bitiş tarihi öncesinde 2 Mbit/sn ve altı hızlarda olup 10 Mbit/sn hızına hız artırımı yapan mevcut devreler yararlanabilecektir.
6. Mevcut devrelerin kampanyadan faydalanabilmesi için son 6 ay içerisinde hız düşümü yapmamış olmaları gerekmektedir.
7. Kampanya kapsamındaki devreler için taahhüt süresi içerisinde hız değişikliği yapılamayacaktır. Hız değişikliği yapılması durumunda ikili devre grubunun taahhüdü bozulmuş olacaktır.
8. Kampanyadan yararlanan ikili devre grupları aynı adrese olmak üzere nakledilebilecektir. Nakil sonrası ilgili kademeye ait ücret üzerinden ücretlendirilmeye başlanacaktır. Bu durumda kıst uygulanacaktır.
9. Kampanyadan faydalanan devreler devredilemeyecektir. Devir yapılması durumunda taahhüt bozulmuş olacaktır.
10. Taahhüt süresi tamamlanmadan abonenin kampanya kapsamından çıkması/çıkarılması durumunda, kampanyadan çıktığı/çıkarıldığı tarih itibariyle kalan taahhüt süresi göz önünde bulundurulduğunda, kalan taahhüt süresi açısından kampanya kapsamında taahhüt verdiği indirimli Tarife Paketi’nin tahakkuk etmemiş aylık (indirimli) ücretlerinin toplamının (Kalan Aylar Faydası), abonenin Kampanya kapsamından çıktığı/çıkarıldığı tarihe kadar yararlandığı indirim tutarlarının toplamından (Sağlanan Fayda) daha düşük olması durumunda, abone, Kalan Aylar Faydasını Türk Telekom’a tek seferde ödemekle yükümlüdür. Aksi takdirde abone Sağlanan Faydayı Türk Telekom’a tek seferde ödemekle yükümlüdür.
11. Bu kampanya diğer kampanyalar ve uygulamalar (Perakende müşteriler için Perakende İndirim Uygulaması, Bağlantı Bazlı Uygulama/ Proje Bazlı Uygulama, İki Kat Hız Fırsatı Kampanyası, Teçhizat Kampanyası, Toptan Müşteriler için Hacim Bazlı İndirim, İki Kat Hız Fırsatı Kampanyası, Teçhizat Kampanyası) ile birleştirilemeyecektir.
12. Yeni devreler için ortaya çıkacak olan teçhizat ve bağlantı ücretleri müşteriye yansıtılacaktır.
13. Kampanya kapsamında müşteriler tarafından kullanılacak devreler, hizmete ait Hizmet Seviyesi Taahhüdü’ne tabi olacaktır. (¤¤)

Full & Egal Universal Law Academy