Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - 06.06.2022
Karar Dilini Çevir:


(5809 S. K. m. 6, 13, 14, 20) (Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliği m. 5, 12)

 

Karar Tarihi: 22.12.2020  

Karar No: 2020/DK-ETD/353

 

Gündem Konusu: Genişbant Kampanyaları Süre Uzatımı (Türk Telekom)

 

KARAR: Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının hazırladığı takrir ve ekleri incelenmiştir.

 

Türk Telekomünikasyon A.Ş.’nin 09.12.2020 tarihli ve 145387 sayılı yazısı ile; "Toptan Al-Sat, IP VAE Yüksek Hızlara Yönelik Satış Performans Kampanyası", "ADSL Yeni Satış Kampanyası", "Hat Dondurma Hizmeti Kampanyaları”, "Mevcut Müşteriler için DSL’den Fiber’e Upsell Destek Kampanyası", "Yeni Müşteriler için Al-Sat/IP VAE Fiber İnternet Satış Destek Kampanyası" ve "Mevcut Müşteriler için Eve Kadar Fiber’e Geçişlerde HGW Ücret İndirim Kampanyası" uygulama sürelerinin uzatılmasına yönelik Kurumumuz onayına sunulmuş olan teklifin;

 

• Yüksek hızlı DSL/fiber hizmetine geçişleri hızlandıracağına,

 

• Genişbant internet hizmetlerinin ilk edinimini kolaylaştıracağına,

 

• İnternet Servis Sağlayıcılara ekonomik avantaj sağlayacağına,

 

• Genişbant internet hizmetleri pazarında etkin rekabet ortamının oluşturulmasına ve ülkemiz genelinde internet penetrasyonunun artırılmasına,

 

• Kullanıcıların makul bir ücret karşılığında elektronik haberleşme şebeke, altyapı ve hizmetlerinden yararlanmasına,

 

• Toptan genişbant erişim hizmetlerinin kullanımının teşvik edilmesi yönüyle elektronik haberleşme hizmetlerinin arzı ve yeni yatırımların özendirilmesine,

 

• Serbest ve etkin rekabet ortamının sağlanmasına ve korunmasına katkı sağlayacağı göz önünde bulundurularak;

 

5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanununun 6, 13, 14 ve 20’nci maddeleri, Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliği’nin 5 ve 12’nci maddeleri ve ilgili diğer mevzuata istinaden;

 

Kurumumuz düzenleme hakları saklı kalmak kaydıyla;

 

1. Ek’te yer alan "Toptan Al-Sat, IP VAE Yüksek Hızlara Yönelik Satış Performans Kampanyası", "ADSL Yeni Satış Kampanyası", "Hat Dondurma Hizmeti Kampanyaları", "Mevcut Müşteriler için DSL’den Fiber’e Upsell Destek Kampanyası”, "Yeni Müşteriler için Al-Sat/IP VAE Fiber İnternet Satış Destek Kampanyası" ve "Mevcut Müşteriler için Eve Kadar Fiber’e Geçişlerde HGW Ücret İndirim Kampanyası"na yönelik uygulama esaslarının 01.01.2021 - 30.06.2021 tarihleri arasında geçerli olacak şekilde onaylanması,

 

2. Onaylanan kampanyalara yönelik uygulama esaslarının; işbu Kurul Kararı’nın tebliğ tarihinden itibaren 3 (üç) iş günü içerisinde Türk Telekomünikasyon A.Ş. tarafından Şirketlerinin internet sayfasında yayımlanması

 

hususlarına karar verilmiştir.

 

EK

 

TOPTAN AL-SAT, IP VAE YÜKSEK HIZLARA YÖNELİK SATIŞ PERFORMANS KAMPANYASI UYGULAMA ESASLARI

 

1. Tüm İSS’lere, 01.01.2021 - 30.06.2021 tarihleri arasında Al-Sat, IP VAE kapsamında elde edecekleri toplam yeni aboneliklerin sistemde en az 6 ay kalmaları koşuluyla (İSS’ler arası geçiş (churn) ve modeller arası geçiş yapan abonelikler hariç) her bir yeni abonelik (DSL paketlerinin/portlarının yalın versiyonları dâhil olmak üzere) için destek faturadan indirim olarak uygulanacaktır.

 

2. İSS’ler arası geçiş ve modeller arası geçiş yapan müşteriler yeni müşteri olarak sayılmayacaktır. Kampanya döneminde elde edilen yeni müşterilerden hat dondurma işlemi yapılan, başka bir İSS’ye geçiş yapan müşteriler kampanya kapsamından çıkarılacaktır.

 

3. Kampanyaya dâhil olmuş fakat 6 ay süresince DSL paketlerinde/portlarında kalma koşulunu tamamlamadan hattını dondurmuş müşteriler için İSS’lere verilen destek ilk tahakkuk döneminde geri alınacak şekilde mahsuplaşma yapılacaktır.

 

4. Kampanyaya dâhil olmuş fakat 6 ay süresince DSL paketlerinde/portlarında kalma koşulunu tamamlamadan başka bir İSS’ye churn etmiş müşteriler için verici İSS’lere verilen ilk destek geri alınmayacak olup, alıcı İSS’lere destek verilmeyecektir.

 

5. İSS'lere yeni satış başına verilecek desteğin %50’si satışın gerçekleştiği ilk tahakkuk döneminde; geriye kalan %50'si ise satışın gerçekleştiği aydan itibaren 6 ay sonraki tahakkuk döneminde ödenecektir. 6 ay koşulunu sağlamayan satışlar için aboneliğin sonlandırıldığı ilk tahakkuk döneminde verilen %50 destek geri alınacak şekilde mahsuplaşma yapılacaktır.

 

6. Katkı, İSS’nin yeni müşterilerinin abone olduğu tarihten itibaren 6 ay süresince sistemde kalması koşuluyla sunulacaktır. Bu 6 aylık süre içerisinde DSL paketleri/portları arasındaki geçişler ya da Fiber’e yapılan geçişler İSS’nin katkı hakkının iptal olmasına neden olmayacaktır.

 

7. İSS’nin yeni müşterileri nakil yapsa da müşteriler DSL paketlerinde/portlarında kaldığı sürece ya da nakil olduğu lokasyonda nakille birlikte bir Fiber’e geçiş söz konusu ise diğer kampanya koşullarını sağladığı durumda bu müşteriler için İSS’ye katkı sunulacaktır.

 

8. Kampanya; tesis adresinde daha önce hiç abonelik yapılmamış yeni müşterilere ve tesis adreslerinde abonelik iptali üzerinden en az 1 (bir) ay geçmiş abonelere uygulanacaktır. Adreslerde kontrol BBK ve PSTN No (Yalın VDSL tesislerinde sadece BBK No) üzerinden yapılacaktır. Mevcutta abonelik bulunan adreslerde ikinci bir abonelik tesis ettirilerek yapılacak abonelikler kampanyadan faydalanamayacaktır.

 

9. VDSL 24 Mbps altı hızlarda TTNET A.Ş.’ye 30 TL, diğer İSS’lere 60 TL; 24 Mbps ve üzeri hızlarda ise toplam 500.000'den fazla abonesi olan İSS’lere 100 TL, 500.000'den az abonesi olan İSS’lere ise 130 TL destek verilecektir. Abone sayısı kontrolünde İnternet Bizden kampanyaları kapsamındaki abonelikler hariç tutulacaktır.

 

10. Kampanyaya dâhil olmuş fakat 6 ay süresince DSL paketlerinde/portlarında kalma koşulunu tamamlamadan modeller arası geçiş yapan müşteriler için İSS’lere verilecek toplam destek geçiş yapılan modeldeki kampanya üzerinden hesaplanacaktır.

 

Buna göre kampanyaya Al-Sat veya IP VAE modellerinde dâhil olmuş fakat 6 ay süresince DSL paketlerinde/portlarında kalma koşulunu tamamlamadan modeller arası geçişle YAPA modeline geçiş yapan müşteriler için satış destek tutarı aşağıdaki şekilde hesaplanacaktır:

 

• İSS’lere verilecek toplam destek, ADSL Yeni Satış Kampanyası Uygulama Esaslarında yer alan Yeni Satış Destek Tablosunda YAPA modeli için geçerli olan Satış Destek Tutarı üzerinden hesaplanarak, ikinci taksit miktarı hesaplanacaktır.

 

• VDSL Yeni Satış Destek Tutarı olarak İSS’lere sağlanmış ilk taksit miktarının, kampanyaya dâhil olma tarihinde yürürlükte olan YAPA Satış Destek Tutarından küçük olması durumunda kalan tutar, ikinci taksit olarak hesaplanacaktır.

 

• VDSL Yeni Satış Destek Tutarı olarak İSS’lere sağlanmış ilk taksit miktarının, kampanyaya dâhil olma tarihinde yürürlükte olan YAPA Satış Destek Tutarından büyük olması durumunda, fazla verilmiş tutar geri alınacak şekilde mahsuplaşma ikinci taksit döneminde yapılacaktır.

 

• YAPA’da kampanya devamı gerçekleşen müşteri için kampanya döneminde hat dondurma olması durumunda kampanya sonlanır ve İSS’lere verilen destek ilk tahakkuk döneminde geri alınacak şekilde mahsuplaşma yapılacaktır.

 

ADSL YENİ SATIŞ KAMPANYASI UYGULAMA ESASLARI

 

1. İSS’lerin 01.01.2021 - 30.06.2021 tarihleri arasında Al-Sat, IP VAE ve YAPA kapsamında yapacakları yeni ADSL satışları için aboneliğin en az 6 ay sürmesi koşuluyla (İSS’ler arası geçiş (churn) ve modeller arası geçiş yapan abonelikler hariç); satış başına aşağıdaki tabloda yer alan destekler faturadan indirim olarak uygulanacaktır.

 

Yeni Satış Destek Tablosu

 

İSS Satış Destek Tutarı

TTNET 30 TL

Diğer İSS (Abone Sayısı* 500.000 ve üzeri)/YAPA 45 TL

Diğer İSS (Abone Sayısı* 500.000 altında) 110 TL

 

* Abone sayısı kontrolünde İnternet Bizden kampanyaları kapsamındaki abonelikler hariç tutulacaktır.

 

2. Kampanya; tesis adresinde daha önce hiç abonelik yapılmamış yeni müşterilere ve tesis adreslerinde abonelik iptali üzerinden en az 1 (bir) ay geçmiş abonelere uygulanacaktır. Adreslerde kontrol BBK ve PSTN No (Yalın DSL tesislerinde sadece BBK No) üzerinden yapılacaktır. Mevcutta abonelik bulunan adreslerde ikinci bir abonelik tesis ettirilerek yapılacak abonelikler kampanyadan faydalanamayacaktır.

 

3. İSS'lere yeni satış başına verilecek desteğin %50’si satışın gerçekleştiği ilk tahakkuk döneminde; geriye kalan %50’si ise satışın gerçekleştiği aydan itibaren 6 ay sonraki tahakkuk döneminde ödenecektir. 6 ay koşulunu sağlamayan satışlar için aboneliğin sonlandırıldığı ilk tahakkuk döneminde verilen %50 destek geri alınacak şekilde mahsuplaşma yapılacaktır.

 

4. İSS’ler arası geçiş ve modeller arası geçiş yapan müşteriler yeni müşteri olarak sayılmayacaktır. Kampanya döneminde elde edilen yeni müşterilerden hat dondurma işlemi yapılan, başka bir İSS’ye geçiş yapan müşteriler kampanya kapsamından çıkartılacaktır.

 

5. Kampanyaya dâhil olmuş fakat 6 ay süresince DSL paketlerinde/portlarında kalma koşulunu tamamlamadan hattını dondurmuş müşteriler için İSS’lere verilen destek ilk tahakkuk döneminde geri alınacak şekilde mahsuplaşma yapılacaktır.

 

6. Kampanyaya dâhil olmuş fakat 6 ay süresince DSL paketlerinde/portlarında kalma koşulunu tamamlamadan başka bir İSS’ye churn etmiş müşteriler için verici İSS’lere verilen ilk destek geri alınmayacak olup, alıcı İSS’lere destek verilmeyecektir.

 

7. Katkı, İSS’nin yeni müşterilerinin abone olduğu tarihten itibaren 6 ay süresince sistemde kalması koşuluyla sunulacaktır. Bu 6 aylık süre içerisinde DSL paketleri/portları arasındaki geçişler ya da Fiber’e yapılan geçişler İSS’nin katkı hakkının iptal olmasına neden olmayacaktır.

 

8. Kampanyaya dâhil olmuş fakat 6 ay süresince DSL paketlerinde/portlarında kalma koşulunu tamamlamadan modeller arası geçiş yapan müşteriler için İSS’lere verilecek toplam destek geçiş yapılan modeldeki kampanya üzerinden hesaplanacaktır.

 

Buna göre kampanyaya Al-Sat veya IP VAE modellerinde dâhil olmuş fakat 6 ay süresince DSL paketlerinde/portlarında kalma koşulunu tamamlamadan modeller arası geçişle YAPA modeline geçiş yapan müşteriler için satış destek tutarı aşağıdaki şekilde hesaplanacaktır:

 

• İSS’lere verilecek toplam destek, yukarıdaki Yeni Satış Destek Tablosunda YAPA modeli için geçerli olan Satış Destek Tutarı üzerinden hesaplanarak, ikinci taksit miktarı hesaplanacaktır.

 

• ADSL Yeni Satış Destek T utarı olarak İSS’lere sağlanmış ilk taksit miktarının, kampanyaya dâhil olma tarihinde yürürlükte olan YAPA Satış Destek Tutarından küçük olması durumunda kalan tutar, ikinci taksit olarak hesaplanacaktır.

 

• ADSL Yeni Satış Destek T utarı olarak İSS’lere sağlanmış ilk taksit miktarının, kampanyaya dâhil olma tarihinde yürürlükte olan YAPA Satış Destek Tutarından büyük olması durumunda, fazla verilmiş tutar geri alınacak şekilde mahsuplaşma ikinci taksit döneminde yapılacaktır.

 

• YAPA’da kampanya devamı gerçekleşen müşteri için kampanya döneminde hat dondurma olması durumunda kampanya sonlanır ve İSS’lere verilen destek ilk tahakkuk döneminde geri alınacak şekilde mahsuplaşma yapılacaktır.

 

HAT DONDURMA HİZMETİ KAMPANYALARI

 

A) ADSL/ADSL2+/VDSL2 Hat Dondurma Hizmeti Kampanyası Uygulama Esasları

 

180 güne kadar yapılan hat dondurma işlemlerinde her bir İSS’nin sahip olduğu DSL aboneliklerinin maksimum %2,2’si için, 180 gün ile 300 gün arasında yapılan hat dondurma işlemlerinde her bir İSS’in sahip olduğu DSL aboneliklerinin maksimum %0,5’i için 01.01.2021 - 30.06.2021 tarihleri arasında İSS’lerden hat dondurma işlemi ücreti (21,80 TL) alınmayacaktır. Bu kampanya, ADSL/ADSL2+/VDSL2 Hat Dondurma Hizmeti Tarifesinin ve Kampanyasının Uygulama Esaslarının değiştirilmesi halinde sona erecektir.

 

B) Fiber İnternet Hat Dondurma Hizmeti Kampanyası Uygulama Esasları

 

180 güne kadar yapılan hat dondurma işleminde her bir İSS’nin sahip olduğu Fiber İnternet aboneliklerinin maksimum %2,2’si için, 180 gün ile 300 gün arasında yapılan hat dondurma işleminde her bir İSS’in sahip olduğu Fiber İnternet aboneliklerinin maksimum %0,5’i için 01.01.2021 - 30.06.2021 tarihleri arasında İSS’lerden hat dondurma işlemi ücreti (21,80 TL) alınmayacaktır. Bu kampanya, Fiber İnternet Hat Dondurma Hizmeti Tarifesinin ve Kampanyasının Uygulama Esaslarının değiştirilmesi halinde sona erecektir.

 

C) YAPA Devrelerinde Hat Dondurma Hizmeti Kampanyası Uygulama Esasları

 

01.01.2021 - 30.06.2021 tarihleri arasında YAPA İşletmecilerinin aşağıdaki koşullar altında iletecekleri hat dondurma listesindeki YAPA devreleri için, belirtilen süre boyunca tahakkuk eden aylık devre kirası kadarlık fayda İşletmeciye sağlanacaktır. 180 güne kadar yapılan hat dondurma faydasından yararlanma başvurusunda her bir İSS’nin sahip olduğu YAPA aboneliklerinin maksimum %2,2’si için geçerlidir. 180 gün ile 300 gün arasında yapılan hat dondurma faydasından yararlanma başvurusunda her bir İSS’in sahip olduğu YAPA aboneliklerinin maksimum %0,5’i için geçerlidir. Bu kampanya, ADSL/ADSL2+/VDSL2 Hat Dondurma Hizmeti Tarifesinin ve Kampanyasının Uygulama Esaslarının değiştirilmesi halinde sona erecektir. İşletmeciler, gerekli otomasyon/web servis geliştirme çalışmalarını tamamlamasını müteakip, 30.06.2021 tarihine kadar hat dondurma hizmeti kampanyasının faydalarından yararlanabilecektir. İşletmecilerden hat dondurma hizmetine ilişkin herhangi bir ücret alınmayacaktır.

 

MEVCUT MÜŞTERİLER İÇİN DSL’DEN FİBER’E UPSELL DESTEK KAMPANYASI

UYGULAMA ESASLARI

 

Kampanyanın Kapsamı

 

Genişbant pazarındaki DSL’den Fiber’e dönüşüm projesini destekleyerek yüksek hız deneyimini yaygınlaştırmak, bu dönüşüm sırasında upselli kolaylaştırmak ve genişbant pazarını büyütmek amacıyla 01.01.2021 - 30.06.2021 tarihleri arasında aşağıdaki koşullar çerçevesinde İnternet Servis Sağlayıcılara (İSS) toptan seviyede kampanya sunulması planlanmaktadır.

 

Kampanya Uygulama Esasları

 

1. Kampanya, 01.01.2021 - 30.06.2021 tarihleri arasında Türk Telekom altyapısıyla sunulan DSL hizmetinden Türk Telekom altyapısıyla sunulan Fiber İnternet hizmetine aynı lokasyonda geçiş yapan veya Türk Telekom altyapısıyla sunulan DSL hizmetinden nakil yoluyla Türk Telekom altyapısıyla sunulan Fiber İnternet hizmetine geçiş yapan İSS'lerin mevcut müşterileri için geçerlidir.

 

2. İSS’lerin DSL hizmetinden Fiber hizmetine geçiş yapan her mevcut abonesi başına tek sefere mahsus olmak üzere dönüşümün gerçekleştiği ilk tahakkuk döneminde 70 TL destek faturadan indirim olarak uygulanacaktır.

 

3. Mevcut müşteriler Fiber paketlere/portlara upsell yaptıktan sonra Fiber paketler/portlar arasında geçiş yapabileceklerdir.

 

4. Kampanya dönemi içerisinde yeni müşteri olarak fiber paketlerden/portlardan birini alıp daha sonra diğer fiber paketlerden/portlardan başka birine upsell yapan müşteriler bu kampanya kapsamına dâhil değildir.

 

5. ADSL Yeni Satış ve Toptan Al-Sat, IP VAE Yüksek Hızlı DSL Aboneliklerine Yönelik Satış Destek Kampanyalarından faydalanan DSL müşterileri 6 ay içinde Fiber paketlerine/portlarına geçiş yaparsa Fiber Upsell Kampanyasından faydalanamayacaktır. 6 aydan sonra müşteri Fiber paketlerine/portlarına geçiş yaparsa Fiber Upsell Kampanyasından faydalanabilecektir.

 

6. Kampanyaya dâhil olmuş fakat 6 ay süresince Fiber paketlerinde/portlarında kalma koşulunu tamamlamadan DSL paketlerine/portlarına tekrar geri dönen (downsell) müşteriler için İSS’lerin kampanya hakları saklı kalmayarak, İSS’e upsell yapılan abonelik için verilen 70 TL ücret geri alınacaktır.

 

7. İSS churn olma durumunda kampanya aşağıdaki şekilde işletilecektir;

 

İSS müşterisi ADSL/VDSL’den Fiber’e upsell gerçekleştirirse bu müşteri için İSS, 70 TL destek alacaktır. Bu Fiber müşterisi sonradan İSS churn yaparak farklı bir İSS’in Fiber aboneliğine geçebilir. Böyle bir durumda eski İSS’ten verilen desteğin geri alınması ya da yeni İSS’e tekrar destek vermek gibi bir durum olmayacaktır.

 

8. Türk Telekom altyapısıyla sunulan DSL hizmetinden nakil yoluyla Türk Telekom altyapısıyla sunulan Fiber İnternet hizmetine geçiş yapan İSS'lerin mevcut müşterilerinden alınan nakil ücreti kampanya boyunca alınmayacaktır.

 

9. Müşteri kampanya tarihleri içerisinde nakil yoluyla fiber’e upsell gerçekleştirdikten sonra tekrar nakil yoluyla dönüşüm olmadan aynı paketi/portu kullanmak isterse ilgili aboneden nakil ücreti alınacaktır.

 

10. Müşteri upsell gerçekleştirdiği paketler/portlar için devir - hız değişikliği talebinde bulunursa İSS'e upsell yapılan abonelik için verilen 70 TL ücret geri alınmayacaktır.

 

11. Müşteri upsell gerçekleştirdiği paketler/portlar için kampanyaya dâhil olduğu aynı ay içerisinde hizmet iptali gerçekleştirirse, İSS’e upsell yapılan abonelik için verilen 70 TL ücret geri alınacaktır.

 

12. Kampanya Türk Telekom altyapısıyla fiber internetin sunulduğu lokasyonlarda geçerlidir.

 

YENİ MÜŞTERİLER İÇİN AL-SAT/IP VAE FİBER İNTERNET SATIŞ DESTEK KAMPANYASI UYGULAMA ESASLARI

 

Kampanyanın Tanımı

 

Fiber İnternet edinimini kolaylaştırarak yüksek hız deneyimini yaygınlaştırmak ve genişbant pazarını büyütmek amacıyla İnternet Servis Sağlayıcılara (İSS) toptan seviyede Fiber İnternet Paketleri/Portları için aşağıdaki koşullar çerçevesinde kampanya sunulması planlanmaktadır:

 

Tüm İSS’lere, 01.01.2021 - 30.06.2021 tarihleri arasında Al-Sat, IP VAE kapsamında yapacakları fiber internet satışları için aboneliğinin sistemde en az 6 ay kalmaları koşuluyla her yeni abonelik için aşağıdaki tabloda yer alan destekler faturadan indirim olarak uygulanacaktır. Kampanya döneminde elde edilen yeni müşterilerden İSS’ler arası geçiş ile alınan veya modeller arası geçiş yapan müşteriler kampanya kapsamına dâhil edilmeyecektir.

 

Fiber Yeni Satış Destek Tablosu

 

İSS Fiber Satış Destek Tutarı (TL)

TTNET 130 TL

Diğer İSS 200 TL

 

Kampanya Uygulama Esasları

 

1. İSS'lere yeni satış başına verilecek desteğin %50’si satışın gerçekleştiği ilk tahakkuk döneminde; geriye kalan %50'si ise satışın gerçekleştiği aydan itibaren 6 ay sonraki tahakkuk döneminde ödenecektir. 6 ay koşulunu sağlamayan satışlar için aboneliğin sonlandırıldığı ilk tahakkuk döneminde verilen %50 destek geri alınacak şekilde mahsuplaşma yapılacaktır.

 

2. İSS’ler arası geçiş ve modeller arası geçiş yapan müşteriler yeni müşteri olarak sayılmayacaktır. Kampanya döneminde elde edilen yeni müşterilerden hat dondurma işlemi yapılan, başka bir İSS’ye geçiş yapan müşteriler kampanya kapsamından çıkarılacaktır.

 

3. Kampanyaya dâhil olmuş fakat 6 ay süresince Fiber paketlerinde/portlarında kalma koşulunu tamamlamadan hattını dondurmuş müşteriler için İSS’lere verilen destek ilk tahakkuk döneminde geri alınacak şekilde mahsuplaşma yapılacaktır.

 

4. Kampanyaya dâhil olmuş fakat 6 ay süresince Fiber paketlerinde/portlarında kalma koşulunu tamamlamadan başka bir İSS’ye churn etmiş müşteriler için verici İSS’lere verilen ilk destek geri alınmayacak olup, alıcı İSS’lere destek verilmeyecektir.

 

5. Kampanyaya dâhil olmuş fakat 6 ay süresince Fiber paketlerinde/portlarında kalma koşulunu tamamlamadan modeller arası geçiş yapan müşteriler için İSS’lere verilecek toplam destek geçiş yapılan modeldeki kampanya üzerinden hesaplanacaktır.

 

6. İSS’nin Fiber paketlerine/portlarına abone olmuş yeni müşterileri nakil yapsa da müşteriler nakille birlikte fiber olmayan bir lokasyona geçiş yaptığında yüksek hızlı DSL paketleriyle/portlarıyla devam ettiği sürece bu müşteriler için İSS’ye katkı sunulacaktır.

 

7. Abonenin yüksek hızlı DSL paketlerine/portlarına geçiş yapması başlangıçta ödenecek olan destek miktarında herhangi bir değişikliğe sebep olmayacaktır.

 

8. Kampanya; tesis adresinde daha önce hiç abonelik yapılmamış yeni müşterilere ve tesis adreslerinde abonelik iptali üzerinden en az 1 (bir) ay geçmiş abonelere uygulanacaktır.

 

Adreslerde kontrol BBK ve PSTN No (Yalın Fiber tesislerinde sadece BBK No) üzerinden yapılacaktır. Mevcutta abonelik bulunan adreslerde ikinci bir abonelik tesis ettirilerek yapılacak abonelikler kampanyadan faydalanamayacaktır.

 

9. Kampanyaya dâhil olduktan sonra modeller arası geçiş yapan müşteriler için destek verilmeye devam edilecektir.

 

MEVCUT MÜŞTERİLER İÇİN EVE KADAR FİBER’E GEÇİŞLERDE HGW ÜCRET İNDİRİM KAMPANYASI UYGULAMA ESASLARI

 

Genişbant pazarındaki DSL’den Eve Kadar Fiber’e dönüşüm projesini destekleyerek yüksek hız deneyimini yaygınlaştırmak amacıyla aşağıdaki koşullar çerçevesinde İnternet Servis Sağlayıcılara (İSS) toptan seviyede kampanya sunulması planlanmaktadır.

 

1. Kampanya, 01.01.2021-30.06.2021 tarihleri arasında Türk Telekom altyapısıyla sunulan DSL hizmetinden Türk Telekom altyapısıyla sunulan Eve Kadar Fiber İnternet hizmetine aynı lokasyonda geçiş yapan İSS'lerin mevcut müşterileri için geçerlidir.

 

2. İSS’lerin DSL hizmetinden Eve Kadar Fiber hizmetine geçiş yapan her mevcut abonesi için dönüşümünün gerçekleştiği ilk tahakkuk dönemi itibariyle 24 ay süresi boyunca Home Gateway (HGW) ücreti alınmayacaktır.

 

HGW Hizmeti Ücreti (TL) 01 Ocak 2021 - 30 Haziran 2021

Aylık Ücret* 7,65 TL

 

*Vergiler hariçtir.

 

3. Mevcut müşteriler Fiber paketlere/portlara upsell yaptıktan sonra Fiber paketler/portlar arasında geçiş yapabileceklerdir.

 

4. Kampanya dönemi içerisinde yeni müşteri olarak fiber paketlerden/portlardan birini alıp daha sonra diğer fiber paketlerden/portlardan başka birine upsell yapan müşteriler bu kampanya kapsamına dâhil değildir.

 

5. İSS churn olma durumunda kampanya aşağıdaki şekilde işletilecektir;

 

İSS müşterisi ADSL/VDSL’ den Eve Kadar Fiber’e dönüşümü gerçekleştirirse bu müşteri için İSS’e HGW hizmet ücreti yansıtılmayacaktır. Kampanya döneminde İSS churn yaparak farklı bir İSS’in Eve Kadar Fiber aboneliğine geçiş yapan müşteriler kampanya kapsamına dâhil edilmeyecektir.

 

6. Kampanyada taahhüt bulunmamaktadır.

 

7. Kampanya Türk Telekom altyapısıyla Eve Kadar Fiber internetin sunulduğu lokasyonlarda geçerlidir. (¤¤)


Full & Egal Universal Law Academy