Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - 06.06.2022
Karar Dilini Çevir:


(5809 S. K. m. 6, 13, 14, 20) (Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliği m. 5, 12)

 

Karar Tarihi: 23.09.2019

Karar No: 2019/DK-ETD/203

 

Gündem Konusu: Türk Telekom Toptan İnternet Bizden VAE Devam Kampanyaları

 

KARAR: Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının hazırladığı takrir ve ekleri incelenmiştir.

 

Türk Telekomünikasyon AŞ (Türk Telekom)’nin 13.09.2019 tarihli ve 114928 sayılı yazısı ile "Toptan VAE DSL İnternet Bizden Kampanyası" ve "Toptan VAE Yalın DSL İnternet Bizden Kampanyası" kapsamındaki paketlerde yer alan aboneliklere yönelik uygulanması planlanan "Toptan VAE DSL İnternet Bizden Devam Kampanyası"na ve "Toptan VAE Yalın DSL İnternet Bizden Devam Kampanyası"na yönelik Kurumumuz onayına sunulan tekliflerin

 

• Ülkemiz genelinde internet penetrasyonunun artırılması,

 

• Yüksek hızlı DSL hizmetine geçişlerin ve genişbant internet hizmetlerinin ilk ediniminin kolaylaştırılması,

 

• Kullanıcıların makul bir ücret karşılığında elektronik haberleşme şebeke, altyapı ve hizmetlerinden yararlanması,

 

• Toptan genişbant erişim hizmetlerinin kullanımının teşvik edilmesi

 

hususlarında elektronik haberleşme hizmetlerinin arzı ve yeni yatırımların özendirilmesine katkı sağlayacağı da göz önünde bulundurularak;

 

05.11.2008 tarihli ve 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu'nun 6, 13, 14 ve 20'nci maddeleri, Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliği’nin 5 ve 12'nci maddeleri ve ilgili diğer mevzuat kapsamında;

 

Kurumumuz düzenleme hakları saklı kalmak kaydıyla;

 

1. Ek’te yer alan "Toptan VAE DSL İnternet Bizden Devam Kampanyası" ve "Toptan VAE Yalın DSL İnternet Bizden Devam Kampanyası" uygulama esaslarının 23.09.2019 - 31.12.2019 tarihleri arasında geçerli olacak şekilde onaylanması,

 

2. "Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Kampanyası”, "Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Upsell Kampanyası", "Toptan VAE DSL İnternet Bizden Kampanyası" veya "Toptan VAE Yalın DSL İnternet Bizden Kampanyası"ndan faydalanan abonelerin farklı bir işletmeciye geçiş yaparak "Toptan VAE DSL İnternet Bizden Devam Kampanyası", "Toptan VAE Yalın DSL İnternet Bizden Devam Kampanyası" veya "Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Devam Kampanyası"ndan faydalanabilmelerine olanak tanıyacak sistemsel geliştirmelerin Türk Telekom tarafından 31.12.2019 tarihine kadar tamamlanması ve Kurumumuza bilgi verilmesi,

 

3. Onaylanan kampanyanın uygulama esaslarının işbu Kurul Kararı’nın tebliğ tarihinden itibaren 3 (üç) iş günü içerisinde Türk Telekom tarafından şirketlerinin internet sayfasında yayımlanması

 

hususlarına karar verilmiştir.

 

 

EK

 

TOPTAN VAE DSL İNTERNET BİZDEN DEVAM KAMPANYASI

 

Kampanyanın Kapsamı

 

Toptan VAE DSL İnternet Bizden kampanyasından faydalanmış 4 Mbps’e kadar portunda 20 GB Kotalı ve 4 Mbps’e kadar portunda 40 GB Kotalı paketlerinde yer alan aboneliklerin Toptan VAE DSL İnternet Bizden Devam Kampanyası kapsamında yeni oluşturulacak 4 Mbps’e kadar portunda 40 GB Kotalı ve 6 Mbps’e kadar portunda 60 GB kotalı paketlerine kampanya süresinde geçmeleri durumunda PSTN ve THK’lı port ücretleri (Yalın DSL port ücreti hariç) 24 ay boyunca indirimli uygulanacaktır. Transmisyon ücret hesaplaması için kullanılan abone adetlerine bu kapsamdaki aboneler dâhil edilecektir.

 

4 Mbps’e kadar portunda 20 GB Kotalı ve 4 Mbps’e kadar portunda 40 GB Kotalı paketlerinde yer alan ve en az 18 en fazla 30 aylık abone ömrünü tamamlamış aboneliklerin faydalanabileceği Toptan VAE DSL İnternet Bizden Devam Kampanyası 23.09.2019 - 31.12.2019 tarihleri arasında yürürlükte olacaktır.

 

Kampanya Uygulama Esasları

 

1. Aboneliklerin kampanyaya dâhil olabilmeleri için 4 Mbps’e kadar portunda 20 GB Kotalı ve 4 Mbps’e kadar portunda 40 GB Kotalı paketlerinde en az 18 en fazla 30 aylık abone ömrünü tamamlamaları ve kampanya kapsamında oluşturulacak yeni paketlere geçiş yapmaları gerekmektedir.

 

Örnek - 1:Toptan VAE DSL İnternet Bizden Kampanyası kapsamındaki 4 Mbps’e kadar portunda 20 GB Kotalı paketini 26 ay kullanmış bir abonelik, Toptan VAE DSL İnternet Bizden Devam Kampanyası kapsamındaki bir pakete geçiş yaptığında kampanyadan faydalanır.

 

Örnek - 2:İnternet Bizden Kampanyası kapsamındaki pakette 18 aydan kısa süredir bulunan ve Toptan VAE DSL İnternet Bizden Devam Kampanyası kapsamındaki bir pakete geçiş yapan abone kampanyaya dâhil edilmez.

 

Örnek - 3:İnternet Bizden Kampanyası kapsamındakilerden farklı bir paketten Toptan VAE DSL İnternet Bizden Devam Kampanyası kapsamındaki bir pakete geçiş yapan abone kampanyaya dâhil edilmez.

 

Örnek - 4:Toptan VAE DSL İnternet Bizden Kampanyası kapsamındaki 4 Mbps’e kadar 20 GB Kotalı paketini 32 ay kullanmış bir abonelik, Toptan VAE DSL İnternet Bizden Devam Kampanyası kapsamındaki bir pakete geçiş yaptığında kampanyadan faydalanamaz.

 

2. Kampanya kapsamında bulunan aboneliklerin aşağıda yer alan ve yeni oluşturulacak 4 Mbps’e kadar portunda 40 GB Kotalı ve 6 Mbps’e kadar portunda 60 GB Kotalı paketlerine geçiş yapmaları durumunda Toptan VAE DSL İnternet Bizden Devam Kampanyası’na dâhil oldukları tarihten itibaren 24 ay boyunca port ücretleri aşağıdaki tabloda yer alan şekilde uygulanacaktır.

 

DSL Toptan İnternet Tarifeleri

 

Port

Tipi

Erişim Hızı

Aylık PSTN’li Port Ücreti (TL)

Aylık THK’lı Port Ücreti (TL)

Aylık PSTN’li Port Ücreti Engelli (TL)

Aylık THK’lı Port Ücreti Engelli (TL)

ADSL

4 Mbps’e Kadar*

5,18

5,18

2,59

2,59

ADSL

6 Mbps’e Kadar*

5,18

5,18

2,59

2,59

 

Fiyatlara vergiler dâhil değildir.

PSTN aylık sabit ücreti/paket ücreti veya THK aylık hat kullanım ücreti dâhil değildir.

 

3. Kampanya port bazlı takip edileceğinden sadece VAE modelinde geçerli olacaktır. Modeller arası geçiş yapan abonelikler için paket indirimi sonlandırılacaktır.

 

4. Toptan VAE DSL İnternet Bizden Devam Kampanyasından yararlanan abonelikler upsell kampanyalarından faydalanamayacak ve bu abonelikler için İnternet Bizden Kampanyaları kapsamında daha önce hak edilen paket indirimi ve satış desteği sonlandırılacaktır.

 

5. Kampanyaya dâhil olmuş fakat kampanya bitmeden hattını dondurmuş ve/veya başka bir İSS’ye churn etmiş müşteriler için kampanya kapsamında sunulan paket ücret indirimi sonlandırılacaktır.

 

6. Aboneler Toptan VAE İnternet Bizden Devam kampanyası kapsamındaki Fiber/DSL paketlerden DSL/Fiber paketlerine geçiş yaparsa kampanyadan yararlanmaya devam edecektir.

 

7. Kampanyaya dâhil olan aboneler kampanya kapsamı dışındaki bir pakete geçiş yaparsa paket ücretine yapılan indirim sonlandırılacaktır.

 

8. Kampanya kapsamındaki aboneliklerde 24 ay boyunca Kotaya ulaşıldıktan sonra paket hızı 1 Mbps olacak ve kota aşım ücreti uygulanmayacaktır.

 

9. Port ve Transmisyon bazlı ücretlendirme ve VAE modelinden dolayı Kota sonrası hız düşümü İSS’lerin sorumluluğunda olacaktır.

 

10. Abonelerin kampanya kapsamındaki Kota sınırlamalarının İSS’lerin Türk Telekom’a raporlanması Türk Telekom tarafından istenebilir.

 

11. Kampanyada İSS’ler tarafından uygulanacak Kota sınırlamasının kötüye kullanımı durumunda (kampanya kapsamındaki paketleri kullanan aboneliklerin, kampanya harici aboneliklerin kullanımını aşması durumunda) kampanya kapsamındaki paketlerin satışının durdurulmasına yönelik talep Türk Telekom tarafından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna sunulabilir.

 

12. Kampanya kapsamındaki paketlere yeni satış ya da İnternet Bizden Kampanyası harici paketlerden geçiş yapılamaz. Bu paketler sadece İnternet Bizden devam Kampanyaları kapsamında sunulmaktadır.

 

TOPTAN VAE YALIN DSL İNTERNET BİZDEN DEVAM KAMPANYASI

 

Kampanyanın Kapsamı

 

Toptan VAE Yalın DSL İnternet Bizden kampanyasından faydalanmış 4 Mbps’e kadar portunda yalın 20 GB Kotalı ve 4 Mbps’e kadar portunda yalın 40 GB Kotalı paketlerinde yer alan aboneliklerin Toptan VAE Yalın DSL İnternet Bizden Devam Kampanyası kapsamında yeni oluşturulacak 4 Mbps’e kadar portunda yalın 40 GB Kotalı ve 6 Mbps’e kadar portunda yalın 60 GB kotalı paketlerine kampanya süresinde geçmeleri durumunda Yalın port ücretleri 24 ay boyunca indirimli uygulanacaktır. Transmisyon ücret hesaplaması için kullanılan abone adetlerine bu kapsamdaki aboneler dâhil edilecektir.

 

4 Mbps’e kadar portunda yalın 20 GB Kotalı ve 4 Mbps’e kadar portunda yalın 40 GB Kotalı paketlerinde yer alan ve en az 18 en fazla 30 aylık abone ömrünü tamamlamış aboneliklerin faydalanabileceği Toptan VAE Yalın DSL İnternet Bizden Devam Kampanyası 23.09.2019 - 31.12.2019 tarihleri arasında yürürlükte olacaktır.

 

Kampanya Uygulama Esasları

 

1. Aboneliklerin kampanyaya dâhil olabilmeleri için 4 Mbps’e kadar portunda Yalın 20 GB Kotalı ve 4 Mbps’e kadar portunda Yalın 40 GB Kotalı paketlerinde en az 18 en fazla 30 aylık abone ömrünü tamamlamaları ve kampanya kapsamında oluşturulacak yeni paketlere geçiş yapmaları gerekmektedir.

 

Örnek - 1:Toptan VAE Yalın DSL İnternet Bizden Kampanyası kapsamındaki 4 Mbps’e kadar portunda Yalın 20 GB Kotalı paketini 26 ay kullanmış bir abonelik, Toptan VAE Yalın DSL İnternet Bizden Devam Kampanyası kapsamındaki bir pakete geçiş yaptığında kampanyadan faydalanır.

 

Örnek - 2:İnternet Bizden Kampanyası kapsamındaki pakette 18 aydan kısa süredir bulunan ve Toptan VAE Yalın DSL İnternet Bizden Devam Kampanyası kapsamındaki bir pakete geçiş yapan abone kampanyaya dâhil edilmez.

 

Örnek - 3:İnternet Bizden Kampanyası kapsamındakilerden farklı bir paketten Toptan VAE Yalın DSL İnternet Bizden Devam Kampanyası kapsamındaki bir pakete geçiş yapan abone kampanyaya dâhil edilmez.

 

Örnek - 4:Toptan VAE Yalın DSL İnternet Bizden Kampanyası kapsamındaki 4 Mbps’e kadar 20 GB Kotalı paketini 32 ay kullanmış bir abonelik, Toptan VAE Yalın DSL İnternet Bizden Devam Kampanyası kapsamındaki bir pakete geçiş yaptığında kampanyadan faydalanamaz

 

2. Kampanya kapsamında bulunan aboneliklerin aşağıda yer alan ve yeni oluşturulacak 4 Mbps’e kadar portunda Yalın 40 GB Kotalı ve 6 Mbps’e kadar portunda Yalın 60 GB Kotalı paketlerine geçiş yapmaları durumunda Toptan VAE Yalın DSL İnternet Bizden Devam Kampanyası’na dâhil oldukları tarihten itibaren 24 ay boyunca port ücretleri aşağıdaki tabloda yer alan şekilde uygulanacaktır.

 

DSL Toptan İnternet Tarifeleri

 

Port Tipi

Erişim Hızı

Aylık Yalın DSL’li Port Ücreti (TL)

Aylık Yalın DSL’li Port Ücreti Engelli (TL)

ADSL

4 Mbps’e Kadar*

12,61

6,30

ADSL

6 Mbps’e Kadar*

12,61

6,30

 

Fiyatlara vergiler dâhil değildir.

 

3. Kampanya port bazlı takip edileceğinden sadece VAE modelinde geçerli olacaktır. Modeller arası geçiş yapan abonelikler için paket indirimi sonlandırılacaktır.

 

4. Toptan VAE Yalın DSL İnternet Bizden Devam Kampanyasından yararlanan abonelikler upsell kampanyalarından faydalanamayacak ve bu abonelikler için İnternet Bizden Kampanyaları kapsamında daha önce hak edilen paket indirimi ve satış desteği sonlandırılacaktır.

 

5. Kampanyaya dâhil olmuş fakat kampanya bitmeden hattını dondurmuş ve/veya başka bir İSS’ye churn etmiş müşteriler için kampanya kapsamında sunulan paket ücret indirimi sonlandırılacaktır.

 

6. Aboneler Toptan VAE Yalın İnternet Bizden Devam kampanyası kapsamındaki Fiber/DSL paketlerden DSL/Fiber paketlerine geçiş yaparsa kampanyadan yararlanmaya devam edecektir.

 

7. Kampanyaya dâhil olan aboneler kampanya kapsamı dışındaki bir pakete geçiş yaparsa paket ücretine yapılan indirim sonlandırılacaktır.

 

8. Kampanya kapsamındaki aboneliklerde 24 ay boyunca Kotaya ulaşıldıktan sonra paket hızı 1 Mbps olacak ve kota aşım ücreti uygulanmayacaktır.

 

9. Port ve Transmisyon bazlı ücretlendirme ve VAE modelinden dolayı Kota sonrası hız düşümü İSS’lerin sorumluluğunda olacaktır.

 

10. Abonelerin kampanya kapsamındaki Kota sınırlamalarının İSS’lerin Türk Telekom’a raporlanması Türk Telekom tarafından istenebilir.

 

11. Kampanyada İSS’ler tarafından uygulanacak Kota sınırlamasının kötüye kullanımı durumunda (kampanya kapsamındaki paketleri kullanan aboneliklerin, kampanya harici aboneliklerin kullanımını aşması durumunda) kampanya kapsamındaki paketlerin satışının durdurulmasına yönelik talep Türk Telekom tarafından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna sunulabilir.

 

12. Kampanya kapsamındaki paketlere yeni satış ya da İnternet Bizden Kampanyası harici paketlerden geçiş yapılamaz. Bu paketler sadece İnternet Bizden devam Kampanyaları kapsamında sunulmaktadır. (¤¤)


Full & Egal Universal Law Academy