Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - 06.06.2022
Karar Dilini Çevir:


(5809 S. K. m. 13, 14, 20) (Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliği  m. 5, 12) (Tarife Yönetmeliği m. 8)
Karar Tarihi: 12.09.2012
Karar No: 2012/DK-07/427
Gündem Konusu: Yurtiçi Kiralık Devrelerde 1+1 Kampanyası.
KARAR:Erişim ve Tarifeler  Dairesi Başkanlığının hazırladığı takrir ve ekleri incelenmiştir.
Türk Telekomünikasyon AŞ (Türk Telekom) tarafından 05.09.2012 tarihli ve 2049 sayılı yazı ile Kurumumuza iletilen, kampanya başvuru tarihleri arasında 622 Mbit/sn hızında 1 adet yurtiçi kiralık devre başvurusunda bulunan ve kampanyadan faydalanmak isteyen toptan ve perakende müşterilerce 2 (iki) yıl abonelik taahhüdü verilmesi durumunda kurulacak devre ile aynı adresler arasında tesis edilecek 1 (bir) adet 622 Mbit/sn devre için taahhüt süresince aylık ücret alınmamasına yönelik, kampanya teklifine ilişkin olarak;
■ İşletmecilerin ve son kullanıcıların makul bir ücret karşılığında elektronik haberleşme şebeke, altyapı ve hizmetlerinden yararlanmasını sağlayacak olması,
■ Tüketici menfaatlerinin gözetilmesi,
■ Hizmetin kullanımının teşvik edilmesi yönüyle elektronik haberleşme hizmetleri arzı ve yeni yatırımların özendirilmesi,
■ Kampanyanın hem perakende hem de toptan seviyede sunulması
hususları göz önünde bulundurularak, kampanya teklifi kapsamında yer alan perakende uygulama Tarife Yönetmeliği’nin 8’inci maddesi kapsamında değerlendirilmek üzere, 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu’nun 13, 14 ve 20’nci maddeleri, Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliği’nin 5 ve 12’nci maddeleri ve ilgili diğer mevzuat kapsamında;
1.Ek’te yer alan kampanya uygulama esaslarının 01.10.2012 tarihinde uygulamaya girecek şekilde onaylanması,
2. Onaylanan kampanyanın işbu Kurul Kararı’nın tebliğinden itibaren üç (3) iş günü içerisinde Türk Telekom’un internet sayfasında yayımlanması
hususlarına karar verilmiştir. (¤¤)
YURTİÇİ KİRALIK DEVRELERDE 1+1 KAMPANYASI UYGULAMA ESASLARI
KAMPANYANIN TANIMI
Yurtiçi Kiralık Devrelerde 1+1 Kampanyası; 622 Mbit/sn hızında Yurtiçi Kiralık Devre başvurusunda bulunan müşterilerce bu devreler için 2 (iki) yıl abonelik taahhüdü verilmesi karşılığında, 1 (bir) adet 622 Mbit/sn devresinin taahhüt süresince ücretsiz olarak kullandırılması esasına dayanmaktadır.
KAMPANYANIN HEDEF KİTLESİ
Kampanyadan Türk Telekom’dan hem perakende hem de toptan düzeyde hizmet alan bütün müşteriler yararlanabilecektir.
KAMPANYANIN DÖNEMİ
Kampanya, 01.10.2012 tarihi itibariyle uygulamaya alınacak olup, 1 ay süresince geçerli olacaktır.
KAMPANYANIN KAPSAMI VE KOŞULU
Kampanyanın kapsamına ilişkin açıklamalar aşağıda sunulmaktadır:
1. Kampanyadan perakende ve toptan düzeyde bütün müşteriler yararlanabilecektir.
2. Kampanya başvuru tarihleri arasında 622 Mbit/sn hızında 1 (bir) adet Yurtiçi Kiralık Devre başvurusunda bulunan ve kampanyadan faydalanmak isteyen müşterilerce 2 (iki) yıl abonelik taahhüdü verilmesi durumunda, ücretli devreyle aynı adresler arasında tesis edilecek 622 Mbit/sn hızında 1 (bir) adet Yurtiçi Kiralık Devre için taahhüt süresince aylık ücretler alınmayacaktır.
3. Kampanyanın başladığı tarihte mevcut olan (tesisli) devreler kampanyadan faydalandırılmayacaktır. Halihazırda 622 Mbit/sn hızı haricinde kalan bir hız seviyesinde hizmet alan müşteriler iptal/tesis yoluyla kampanyadan faydalanabilecektir.
4. Kampanya kapsamında tesis edilmiş ücretli devre için 622 Mbit/sn’den düşük hızlara hız düşümü yapılması ya da ücretli devrenin iptal edilmesi durumunda, taahhüt bozulmuş olacak ve kampanya kapsamında yapılmış bütün indirimler müşteriden tahsil edilecektir.
5. Kampanya kapsamındaki ücretli devrelerde hız artırımı yapılması durumunda, ücretsiz devrenin kapasitesinde herhangi bir değişiklik yapılmaksızın ücretli devreye ait taahhüt devam edecektir.
6. Kampanya kapsamında müşteri tarafından ücretsiz olarak kullanılan devre için hız değişikliği yapılması durumunda taahhüt bozulmuş olacak ve kampanya kapsamında yapılmış bütün indirimler müşteriden tahsil edilecektir.
7. Kampanya kapsamında müşteri tarafından ücretsiz olarak kullanılan devrenin taahhüt süresi sona ermeden önce iptal edilmesi durumunda, taahhüt bozulmuş sayılmayacak ve ücretli devre için taahhüt devam edecektir.
8. Taahhüt süresince ücretli ve ücretsiz devreler için aynı anda ve aynı uç adresine olmak üzere bir ucu nakil ya da iki ucu nakil yapılabilecektir. Bu koşullara uymayan bir nakil talebinin varlığı durumunda kampanya kapsamında yapılmış olan bütün indirimler müşterilerden tahsil edilecektir.
9. Taahhüt süresince ücretli ve ücretsiz devrelerin hiçbiri devredilemeyecektir. Aksi takdirde taahhüt bozulmuş olacak ve kampanya kapsamında yapılmış bütün indirimler müşteriden tahsil edilecektir.
10. Kampanya kapsamında tesis edilecek ücretli ve ücretsiz devreler için çıkacak bağlantı ve devre hazırlama ücretleri müşteriden tahsil edilecektir.
11. Kampanya kapsamında müşteriler tarafından kullanılacak ücretsiz devrelerde oluşabilecek arızalar hizmete ait hizmet seviyesi taahhüdünde yer alan süreler kapsamında ele alınacaktır. Ancak ücretsiz devreler için taahhüt süresince hizmet seviyesi taahhüdünden kaynaklanan bir geri ödeme söz konusu olmayacaktır.
12. Kampanya kapsamında tesis edilecek devrelerin şebekede kanallı 155 Mbit/sn devreler şeklinde tesisi söz konusu olmayacaktır.
13. Türk Telekom ile Hacim Bazlı İndirim Sözleşmesi imzalamış müşteriler bu kampanyadan faydalanmayacaktır.

Full & Egal Universal Law Academy