Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - 06.06.2022
Karar Dilini Çevir:


(5809 S. K. m. 6, 13, 14, 20) (Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliği m. 5, 12)

 

Karar Tarihi: 23.09.2019

Karar No: 2019/DK-ETD/202

 

Gündem Konusu: Türk Telekom Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Devam Kampanyası

 

KARAR: Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının hazırladığı takrir ve ekleri incelenmiştir.

 

Türk Telekomünikasyon AŞ (Türk Telekom) tarafından 13.09.2019 tarihli ve 114928 sayılı yazı ile Kurumumuz onayına sunulan "Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Kampanyası” ve "Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Upsell Kampanyası” kapsamındaki paketlerde yer alan aboneliklere yönelik uygulanması planlanan "Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Devam Kampanyası” teklifinin;

 

- Ülkemiz genelinde yüksek hızlı DSL hizmetine geçişlerin ve genişbant internet hizmetlerinin ilk ediniminin kolaylaştırılması,

 

- Kullanıcıların makul bir ücret karşılığında elektronik haberleşme şebeke, altyapı ve hizmetlerinden yararlanması

 

- Toptan genişbant erişim hizmetlerinin kullanımının teşvik edilmesi

 

yönleri ile elektronik haberleşme hizmetlerinin arzı ve yeni yatırımların özendirilmesine katkı sağlayacağı göz önünde bulundurularak;

 

05.11.2008 tarihli ve 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu’nun 6, 13, 14 ve 20’nci maddeleri, Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliği’nin 5 ve 12’nci maddeleri ve ilgili diğer mevzuat kapsamında;

 

Kurumumuz düzenleme hakları saklı kalmak kaydıyla;

 

1. Ek-1’de yer alan "Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Devam Kampanyası” uygulama esaslarının onaylanması,

 

2. Ek-2’de yer alan Türk Telekomünikasyon AŞ Referans Al-Sat Yöntemiyle xDSL Toptan Satış Teklifi’ne yönelik değişikliklerin onaylanması,

 

3. Daha önce "Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Kampanyası”,”Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Upsell Kampanyası”, "Toptan VAE DSL İnternet Bizden Kampanyası” veya "Toptan VAE Yalın DSL İnternet Bizden Kampanyası” ndan faydalanan abonelerin farklı bir işletmeciye geçiş yaparak "Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Devam Kampanyası” ndan faydalanabilmelerine olanak tanıyacak sistemsel geliştirmelerin;

 

Türk Telekom tarafından 31.12.2019 tarihine kadar tamamlanması ve Kurumumuza bilgi verilmesi,

 

4. Onaylanan kampanya uygulama esaslarının işbu Kurul Kararı’nın tebliğ tarihinden itibaren 3 (üç) iş günü içerisinde Türk Telekom tarafından Şirketlerinin internet sayfasında yayımlanması

 

hususlarına karar verilmiştir.

 

 

EK 1

 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan:

 

TOPTAN AL-SAT DSL İNTERNET BİZDEN DEVAM KAMPANYASI

 

Kampanyanın Kapsamı

 

Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden ve Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Upsell kampanyalarından faydalanmış aboneliklerin Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Devam Kampanyası kapsamında yeni oluşturulacak 4 Mbps’e kadar 40 GB Kotalı ve 6 Mbps’e kadar 60 GB Kotalı paketlerine kampanya süresinde geçmeleri durumunda paket ücretleri indirimli uygulanacaktır.

 

4 Mbps’e kadar 20 GB Kotalı ve 4 Mbps’e kadar 40 GB Kotalı paketlerinde kampanyadan faydalanmış ve en az 18 en fazla 30 aylık abone ömrünü tamamlamış, aboneliklerin faydalanabileceği Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Devam Kampanyası 23.09.2019 - 31.12.2019 tarihleri arasında yürürlükte olacaktır.

 

Kampanya Uygulama Esasları

 

1. Aboneliklerin kampanyaya dâhil olabilmeleri için 4 Mbps’e kadar 20 GB Kotalı ve 4 Mbps’e kadar 40 GB Kotalı paketlerinde kampanyadan faydalanmış olmaları ve en az 18 en fazla 30 aylık abone ömrü içinde kampanya kapsamında oluşturulacak yeni paketlere geçiş yapmaları gerekmektedir.

 

Örnek - 1: Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Kampanyasındaki 4 Mbps’e kadar 20 GB Kotalı paketini 26 ay kullanmış bir abonelik, Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Devam Kampanyası kapsamındaki bir pakete geçiş yaptığında kampanyadan faydalanır.

 

Örnek - 2: İnternet Bizden Kampanyası kapsamındaki pakette 18 aydan kısa süredir bulunan ve Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Devam Kampanyası kapsamındaki bir pakete geçiş yapan abone kampanyaya dâhil edilmez.

 

Örnek - 3:İnternet Bizden Kampanyası kapsamındakilerden farklı bir paketten Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Devam Kampanyası kapsamındaki bir pakete geçiş yapan abone kampanyaya dâhil edilmez.

 

Örnek - 4: Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Kampanyası kapsamındaki 4 Mbps’e kadar 20 GB Kotalı paketini 32 ay kullanmış bir abonelik, Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Devam Kampanyası kapsamındaki bir pakete geçiş yaptığında kampanyadan faydalanamaz.

 

2. Kampanya kapsamından faydalanmış aboneliklerin aşağıda yer alan ve yeni oluşturulacak 4 Mbps’e kadar 40 GB Kotalı ve 6 Mbps’e kadar 60 GB Kotalı paketlerine geçiş yapmaları durumunda Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Devam Kampanyası’na dâhil oldukları tarihten itibaren 24 ay boyunca paket ücretleri aşağıdaki tablolarda yer alan şekilde uygulanacaktır.

 

DSL Toptan İnternet Tarifeleri

Al Sat Tarifeleri

 

Erişim Hızı (/s) Kota Aylık Kota Aşım Aylık En

(GByte) Ücret (TL) Ücreti (TL/MB) Yüksek Ücret (TL)

4 Mbps’e Kadar* 40 GB 16,15 - -

6 Mbps’e Kadar* 60 GB 17,15 - -

 

Fiyatlara vergiler dâhil değildir.

PSTN aylık sabit ücreti/paket ücreti veya THK aylık hat kullanım ücreti dâhil değildir.

* Kotaya ulaşıldıktan sonra paket hızı 1 Mbps olacak ve kota aşım ücreti uygulanmayacaktır.

 

Engelli, Gazi ve Şehit Yakınlarına İlişkin DSL Toptan İnternet Tarifeleri

Al Sat Tarifeleri

 

Erişim Hızı (/s) Kota İndirimli Aylık Kota Aşım Aylık En

(GByte) Ücret (TL) Ücreti (TL/MB) Yüksek

Ücret (TL)

 

4 Mbps’e Kadar* 40 GB 12,12 - -

6 Mbps’e Kadar* 60 GB 12,86

Fiyatlara vergiler dâhil değildir.

PSTN aylık sabit ücreti/paket ücreti veya THK aylık hat kullanım ücreti dâhil değildir.

 

* Kotaya ulaşıldıktan sonra paket hızı 1 Mbps olacak ve kota aşım ücreti uygulanmayacaktır.

 

3. Kampanya kapsamındaki aboneliklerde 24 ay boyunca Kotaya ulaşıldıktan sonra paket hızı 1 Mbps olacak ve kota aşım ücreti uygulanmayacaktır.

 

4. Kampanya paket bazlı takip edileceğinden sadece Al-Sat modelinde geçerli olacaktır. Port ve transmisyon temelli ücretlendirme modelinde kampanyadan faydalanılamayacaktır. Modeller arası geçiş yapan abonelikler için paket indirimi sonlandırılacaktır.

 

5. Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Devam Kampanyasından yararlanan abonelikler upsell kampanyalarından faydalanamayacak ve bu abonelikler için İnternet Bizden Kampanyaları kapsamında daha önce hak edilen paket indirimi ve satış desteği sonlandırılacaktır.

 

6. Kampanyaya dâhil olmuş fakat kampanya bitmeden hattını dondurmuş ve/veya başka bir İSS’ye churn etmiş müşteriler için kampanya kapsamında sunulan paket ücret indirimi sonlandırılacaktır.

 

7. Aboneler Toptan Al-Sat İnternet Bizden Devam kampanyası kapsamındaki Fiber/DSL paketlerden DSL/Fiber paketlerine geçiş yaparsa kampanyadan yararlanmaya devam edecektir.

 

8. Kampanyaya dâhil olan aboneler kampanya kapsamı dışındaki bir pakete geçiş yaparsa paket ücretine yapılan indirim sonlandırılacaktır.

 

 

9. Kampanya kapsamındaki paketlere yeni satış ya da İnternet Bizden Kampanyası harici paketlerden geçiş yapılamaz. Bu paketler sadece İnternet Bizden devam Kampanyaları kapsamında sunulmaktadır.

 

EK 2

 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan:

 

1.Referans Al-Sat Yöntemiyle xDSL Toptan Satış Teklifi’nin 1 Nolu ekinin “ADSL/VDSL Toptan Tarifeleri (TL)” başlıklı tarifeler tablosuna aşağıda yer verilen tarifeler eklenmiştir.

 

Erişim Hızı Kota Aylık Ücret Kota Aşım

(GB) (TL) Ücreti (TL/MB) Açıklamalar

4 Mbit/sn'ye kadar 8 9 20 GB 31,15 -

4 Mbit/sn'ye kadar 8 9 40 GB 32,30 -

6 Mbit/sn’ye kadar 8 9 60 GB 34,30 -

 

(8) Kullanıcı belirtilen hıza kadar hattın desteklediği en yüksek hızı kullanacaktır. Kullanıcının ay içerisindeki veri kullanımı belirtilen kota seviyesine ulaşıldığında kullanım hızı ay sonuna kadar 1 Mbit/sn olacak ve kota aşım ücreti uygulanmayacaktır.

 

(9) Söz konusu tarife paketlerine sadece Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Kampanyası, Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Upsell Kampanyası ve Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Devam Kampanyası kapsamında yeni abone alınabilecektir.

 

2.Referans Al-Sat Yöntemiyle xDSL Toptan Satış Teklifi’nin 1 Nolu ekinin “Engelli, Gazi ve Şehit Yakınları İçin Al-Sat İnternet Tarifesi” başlıklı tarifeler tablosuna aşağıda yer verilen tarifeler eklenmiştir.

 

ENGELLİ, GAZİ ve ŞEHİT YAKINLARI İÇİN AL-SAT İNTERNET TARİFESİ

 

Erişim Hızı Kota Aylık Kota Aşım Aylık En

Ücret (TL) Ücreti (TL/MB) Yüksek Ücret (TL)

4 Mbit/sn'ye kadar(1) (2) 20 GB 23,36 - -

4 Mbit/sn'ye kadar(1) (2) 40 GB 24,23 - -

6 Mbit/sn’ye kadar(1)(2) 60 GB 25,72 - -

 

(1) Kullanıcı belirtilen hıza kadar hattın desteklediği en yüksek hızı kullanacaktır. Kullanıcının ay içerisindeki veri kullanımı belirtilen kota seviyesine ulaşıldığında kullanım hızı ay sonuna kadar 1 Mbit/sn olacak ve kota aşım ücreti uygulanmayacaktır.

 

(2) Söz konusu tarife paketlerine sadece Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Kampanyası, Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Upsell Kampanyası ve Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Devam Kampanyası kapsamında yeni abone alınabilecektir. (¤¤)


Full & Egal Universal Law Academy