Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - 06.06.2022
Karar Dilini Çevir:


(5809 S. K. m. 4, 6, 13, 14) (Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliği m. 5, 12)
Karar Tarihi: 19.12.2012
Karar No: 2012/DK-07/631
Gündem Konusu: Yurtiçi Kiralık Devrelerde Yüksek Kapasite Kampanyası.
KARAR: Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının hazırladığı takrir ve ekleri incelenmiştir.
Türk Telekomünikasyon AŞ (Türk Telekom) tarafından 30.11.2012 tarihli ve 2675 sayılı yazı ile Kurumumuz onayına sunulan, kampanya başvuru tarihleri arasında 36 ay taahhüt verilmesi karşılığında, aynı işletmeciye ait ve aynı adresler arasında çalışan 16 adet 155 Mbit/sn hızında devreden oluşan devre grubunun ilk 24 ay boyunca 4x622 Mbit/sn tarifesinden, kalan 12 ay boyunca ise 2,4 Gbit/sn tarifesinden ücretlendirilmesi esasına dayanan yurtiçi kiralık devre hizmetine yönelik kampanya teklifine ilişkin olarak;
• İşletmecilerin makul bir ücret karşılığında elektronik haberleşme şebeke, altyapı ve hizmetlerinden yararlanmasını sağlayacak olması,
• Hizmetin kullanımının teşvik edilmesi yönüyle elektronik haberleşme hizmetleri arzı ve yeni yatırımların özendirilmesi,
hususları göz önünde bulundurularak, 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu’nun 4, 6, 13 ve 14’üncü maddeleri, Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliği’nin 5 ve 12’nci maddeleri ve ilgili diğer mevzuat kapsamında;
1.Ek’te yer alan kampanya uygulama esaslarının 01.01.2013 tarihinde uygulamaya girecek şekilde onaylanması,
2. Onaylanan kampanyanın işbu Kurul Kararı’nın tebliğinden itibaren üç (3) iş günü içerisinde Türk Telekom’un internet sayfasında yayımlanması
hususlarına karar verilmiştir. (¤¤)
YURTİÇİ KİRALIK DEVRELERDE YÜKSEK KAPASİTE KAMPANYASI UYGULAMA USUL VE ESASLARI
KAMPANYANIN TANIMI
Yurtiçi Kiralık Devrelerde Yüksek Kapasite Kampanyası; aynı işletmeciye ait ve aynı adresler arasında çalışan 16 adet 155 Mbit/sn hızında devreden oluşan devre grubunun 36 ay taahhüt karşılığında ilk 24 ay boyunca 4x622 Mbit/sn tarifesinden, kalan 12 ay boyunca ise 2,4 Gbit/sn tarifesinden ücretlendirilmesi esasına dayanmaktadır.
KAMPANYANIN HEDEF KİTLESİ
Kampanyanın hedef kitlesini Türk Telekom’dan hizmet alan İşletmeciler oluşturacaktır.
KAMPANYANIN KAPSAMI
Kampanyanın kapsamına ilişkin açıklamalar aşağıda sunulmaktadır:
1. Kampanya 01 Ocak 2013-28 Şubat 2013 tarihleri arasında yürürlükte olacaktır.
2. Kampanya koşullarını sağlayan bütün İşletmeciler kampanyadan yararlanabilecektir.
3. Kampanya başvuru tarihleri arasında aynı adresler arasında çalışan 16 adet 155 Mbit/sn hızında devreden oluşan devre grubu için başvuruda bulunulması durumunda, devreler taahhüt başlangıç tarihinden itibaren ilk 24 ay için 4x622 Mbit/sn tarifesinden, kalan 12 ay içinse 2,4 Gbit/sn tarifesinden ücretlendirilecektir.
4. Kampanya kapsamında; devre grubunun ilk 24 ay için 4x622 Mbit/sn şeklinde ve son 12 ay için ise 2,4 Gbit/sn şeklinde ücretlendirilmesi her bir devreye uygulanacak indirimlerle gerçekleştirilecektir.
5. Kampanyadan mevcut devreler yararlandırılabilecek olup başvuru dönemi içerisinde tesisi tamamlanan devreler de kampanyadan faydalandırılabilecektir.
6. Taahhüt süresince devre grubunu oluşturan devrelerin hiçbirinde de hız değişikliği ya da devre iptali yapılmayacaktır. Taahhüt süresince devre grubunu oluşturan devrelerde hız değişikliği (hız düşümü veya hız artırımı) ya da devre iptali yapılması durumunda, taahhüdün bozulduğu tarihe kadar devre grubuna yapılmış olan indirimlerin tamamı müşteriden tahsil edilecektir.
7. Taahhüt süresince devre grubunu oluşturan bütün devreler için aynı anda ve aynı uç adresine olmak üzere bir ucu nakil ya da iki ucu nakil yapılabilecektir. Bu koşullara uymayan bir nakil talebinin varlığı durumunda devre grubu için yapılmış olan indirimlerin tamamı müşteriden tahsil edilecektir.
8. Yukarıda belirtilen koşullara uygun olarak devre grubunun nakil olması sonucunda kademe değişikliği olması durumunda, devre grubu yeni kademede yer alan tarifeler üzerinden ücretlendirilmeye başlayacaktır.
9. Taahhüt süresince devre grubunu oluşturan devrelerin hiçbiri devredilemeyecektir. Aksi takdirde devre grubu için yapılmış olan indirimlerin tamamı müşteriden tahsil edilecektir.
10. Devre grubunu oluşturan devrelerin her biri taahhüt süresince Referans Kiralık Devre Teklifinde yer alan Hizmet Seviyesi Taahhüdü kapsamındaki hükümlere tabi olacaktır. Hizmet seviyesi Taahhüdü kapsamındaki ücret iadeleri ile ilgili kısımlarda söz edilen aylık kullanım ücreti, her bir devre için Madde 4’te ifade edildiği gibi belirlenecek indirimli ücretlerdir.

Full & Egal Universal Law Academy