Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - 06.06.2022
Karar Dilini Çevir:


(5809 S. K. m. 13, 14, 20) (Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliği m. 5, 12)
Karar Tarihi: 01.03.2010
Karar No: 2010/DK-07/131
Gündem Konusu: Kiralık Devrelerde Hız Artırımı Kampanyası 
KARAR:
Türk Telekomünikasyon A.Ş. (Türk Telekom) tarafından 05.02.2010 tarih ve 135 sayılı yazı ile Kurumumuza iletilen TDM şebekesi üzerinden verilen 2 Mbit/sn ve altı kiralık devre hizmeti alan müşterilerin devre hızlarının ek ücret ödemeksizin iki katına çıkarılmasına yönelik kampanya teklifine ilişkin olarak;
■ İşletmecilerin ve son kullanıcıların makul bir ücret karşılığında elektronik haberleşme şebeke, altyapı ve hizmetlerinden yararlanmasını sağlayacak olması,
■ Tüketici menfaatlerinin gözetilmesi,
■ Hizmetin kullanımının teşvik edilmesi yönüyle elektronik haberleşme hizmetleri arzı ve yeni yatırımların özendirilmesi,
■ Kampanyanın hem perakende hem de toptan seviyede sunulması
hususları göz önünde bulundurularak, kampanya teklifi kapsamında yer alan perakende uygulama Tarife Yönetmeliği’nin 8’inci maddesi kapsamında değerlendirilmek üzere, 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu’nun 13, 14 ve 20’nci maddeleri, Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliği’nin 5 ve 12’nci maddeleri ve ilgili diğer mevzuat kapsamında;
1. Ekte yer alan kampanya uygulama esaslarının onaylanması,
2. 01.06.2010 tarihinden önce yürürlüğe konmak üzere kampanya başlangıç tarihinin Kurumumuza bildirilmesi ve onaylanan kampanyanın Türk Telekom’un internet sayfasında yayımlanması,
3. İşbu Kurul Kararı’nın Kurumumuzun internet sayfasında yayımlanması hususlarına karar verilmiştir.
EK
Kampanya Uygulama Esasları
Kampanyanın Tanımı
Kiralık Devrelerde Hız Artırımı Kampanyası TDM şebekesi üzerinden kiralık devre hizmeti almakta olan mevcut müşterilerin devre hızlarının 18 ay süresince ek ücret ödenmeksizin 2 katına çıkarılmasına yönelik bir kampanyadır.
Kampanyanın Hedef Kitlesi
Kampanyanın hedef kitlesi perakende ve toptan seviyede TDM şebekesi üzerinden kiralık devre hizmeti almakta olan tüm müşterilerdir.
Kampanyanın Kapsamı
Perakende ve toptan seviyede TDM şebekesi üzerinden kiralık devre hizmeti alan tüm müşteriler kampanyadan faydalanabilecektir.
Kampanya, kampanya başlangıç tarihini müteakip 4 ay süreyle uygulanacaktır.
Kampanya süresi içerisinde başvuran müşterilerin başvurdukları tarihten itibaren TDM şebekesi üzerinden verilen 128 Kbit/sn, 256 Kbit/sn, 512 Kbit/sn, 1 Mbit/sn ve 2 Mbit/sn kademe hızları 18 ay süreyle ek ücret talep edilmeksizin 2 katına çıkarılacaktır.
Müşteriler hız artırımı kampanyasından faydalanabilmek için diğer yararlanılan kampanyalardan bağımsız olarak 18 ay süreli taahhüt vereceklerdir.
Müşteriler hız artırımından doğacak teçhizat ihtiyaçlarını Türk Telekom'dan kiralamak isterlerse ek olarak 6 ay daha (toplamda 24 ay) taahhüt altında olacaklardır.
Müşterinin hızını düşürmek istemesi ya da hattını iptal ettirmek istemesi durumunda taahhüt bozulmuş sayılacaktır. Müşteri taahhüdü bozduğu tarihe kadar kampanya kapsamında faydalandığı her ay için kullanılan devre hızının güncel tarifelerdeki tutarı ile bir kademe altındaki hızın güncel tarifelerdeki tutarı arasındaki farkı ödemekle yükümlü olacaktır.
2Mbit/s hızında hizmet alan ve kampanya kapsamında hızı 4Mbit/s'ye çıkarılan müşterilerin aboneliğinin taahhüt süresinden önce iptal edilmesi durumunda, hâlihazırda kiralık devrelerde 4Mbit/s tarifesi olmadığı için mevcut 2Mbit/s tarifesinin ikiyle çarpılması suretiyle bulunacak ücret ile bir 2 Mbit/s tarifesi arasında oluşacak fark müşteriden tahsil edilecektir.
Taahhüt süresinden önce hız artırımı nedeniyle teçhizat sağlanan müşterilerin hatlarını iptal ettirmeleri durumunda ise aylık ücretler arasında oluşacak farka ek olarak teçhizat bedeli de müşteriden alınacak ve müşteri cihazı sağlam olarak Türk Telekom'a iade edecektir.
Kampanya kapsamında Türk Telekom'dan teçhizat da alan müşterinin taahhüt süresi dolduktan sonra aboneliğini iptal edilmesi durumunda müşteri teçhizatı sağlam olarak Türk Telekom'a iade edecektir.
Kampanya, teknik imkânlar elverdiği sürece uygulanacaktır. (¤¤)

Full & Egal Universal Law Academy