Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - 06.06.2022
Karar Dilini Çevir:


(5809 S. K. m. 13, 14, 20) (Erişim Ve Arabağlantı Yönetmeliği m. 11)
22.07.2009 tarih ve 2009/DK-07/383 sayılı Kurul Kararı ile;
“Türk Telekomünikasyon A.Ş. tarafından Metro Ethernet Bağlantılarında Lokal Erişim Yedeklemesi hizmetiyle ilgili 03.07.2009 tarih ve 522 sayılı yazı ile Kurumumuza sunulan tarife teklifine ilişkin olarak;
■ Hizmetin, son kullanıcıların ve işletmecilerin en az kesintiyle iletişim sağlamalarına imkan vermesi boyutuyla hizmet kalitesi ve tüketici memnuniyetini artırıcı ve elektronik haberleşme hizmetleri arzını özendirici etkisinin olması,
■ Teklif edilen tarifelerin mevcut bağlantı/nakil ücretleri ve TTVPN Metro Ethernet aylık port ücretleri dikkate alınarak belirlenmiş olması,
■ Hizmetin hem perakende hem de toptan seviyede sunulması ve aylık ücretler arasındaki perakende toptan marjının mevcut marjlarla uyumlu olması,
hususları göz önünde bulundurularak 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu’nun 13, 14 ve 20’nci maddeleri, Tarife Yönetmeliği’nin 5 ve 7’nci maddeleri, Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliği’nin 11 ’inci maddesi ve ilgili diğer mevzuat kapsamında;
■ Ek’te yer alan tarifelerin onaylanması,
■ Söz konusu tarifelerin yürürlüğe girmesi öncesinde Kuruma bilgi verilerek Kurumun ve Türk Telekom’un internet sayfalarında yayımlanması”
hususları karara bağlanmıştır. (¤¤)
EK
METRO ETHERNET BAĞLANTILARINDA LOKAL ERİŞİM YEDEKLEMESİ TARİFELERİ
Bağlantı/Nakil Ücreti                                                Hız      Perakende Aylık Ücret
02.06.2005 tarih ve 2005/329 sayılı                                      (TL/ay, KDV ve ÖİV dahil)
sayılı Kurul Kararı ile onaylanan                               1 Gbps                        376
"Fiber Optik Kablo (F/O), Bakır                               Hız      Toptan Aylık Ücret
Kablo ve Radyo Link (R/L)                                                  (TL/ay, KDV ve ÖİV dahil)
Üzerinden Verilen Hizmetlerin                                 1 Gbps                        301
Bağlantı ve Nakil Ücretleri”
uygulanacaktır.
■ Metro Ethernet Bağlantılarında Lokal Erişim Yedeklemesi, Noktadan Noktaya Metro Ethernet ve Metro Ethernet İnternet hizmetinde asıl bağlantının, TTVPN hizmetinde uç noktaları VPN bulutuna taşıyan Metro Ethernet bağlantılarının (asıl bağlantı) varlığına bağlı olarak teknik imkanlar dahilinde tesis edilecek ve asıl bağlantının herhangi bir nedenle iptal olması durumunda lokal erişim yedek bağlantısı da iptal edilecektir.
■ Lokal erişim yedekleme hizmetinin türü (F/O ya da R/L) müşteri tarafından belirlenecek ve müşteri talebi teknik imkanlar dahilinde karşılanacaktır.
■ Lokal erişim yedekleme hizmeti, asıl bağlantının lokal erişiminde arıza oluşması durumunda devreye girecek ve devreye girdiği andan itibaren asıl bağlantıya ait transmisyon ortamını kullanarak iletişimi sağlayacaktır.
■ Lokal erişim yedekleme hizmeti toptan ve perakende düzeylerde satışa sunulacak olup hizmet, asıl bağlantı   toptan düzeyde ücretlendiriliyorsa toptan, asıl bağlantı perakende düzeyde ücretlendiriliyorsa perakende düzeyde ücretlendirilecektir.
■ Asıl bağlantıya ait lokal erişimde herhangi bir arızanın oluşması durumunda trafik otomatik olarak lokal erişim yedeğine aktarılacaktır.
■ Lokal erişim yedekleme hizmeti kapsamında tesis edilecek F/O kablo bağlantısına ait ücretlendirmeye esas mesafe, asıl bağlantının kullandığı müşteri adresi ile bağlantının yapıldığı TT santral merkezi arasında yer alan ve asıl bağlantının izlediği güzergahtan farklı bir güzergah izleyen mesafe olacaktır.
■ Asıl bağlantıya perakende indirim uygulanıyor olması durumunda yedek bağlantıya da herhangi bir koşula bağlı olmaksızın aynı perakende indirim oranı uygulanacaktır. Asıl bağlantıya uygulanan indirimlerin sona ermesi durumunda yedek bağlantıya uygulanan indirimler de sona erecektir.
■ Lokal erişim yedeklemesi, asıl bağlantının varlığına bağlı olarak tesis edileceği için lokal erişim yedeği olarak tesis edilecek bağlantının ve uçların sayıları ile bant genişlikleri, toptan tarifeden faydalanma koşulları içerisinde yer alan devre ve uç sayıları ile bant genişliklerine dahil edilmeyecektir.
■ Lokal erişim yedeklemesi, asıl bağlantının varlığına bağlı olarak tesis edileceği için asıl bağlantının yerine veri iletişimine geçtiği andan itibaren asıl bağlantının hizmet seviyesi taahhüdüne tabi olacaktır.

Full & Egal Universal Law Academy