Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - 06.06.2022
Karar Dilini Çevir:


(5809 S. K. m. 6, 13, 14, 20) (Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliği m. 5, 12)

 

Karar Tarih: 01.11.2019

Karar No: 2019/DK-ETD/268

 

Gündem Konusu: Türk Telekom İnternet Bizden İndirim Kampanya Güncellemeleri ve RAST Revizyonları

 

KARAR: Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının hazırladığı takrir ve ekleri incelenmiştir.

 

Türk Telekomünikasyon AŞ (Türk Telekom)’nin 11.10.2019 tarihli ve 127064 sayılı yazısı ile; 20.09.2019 tarihli 2019/DK-ETD/182 sayılı Kurul Kararı ile onaylanarak yürürlüğe giren "Toptan Al- Sat İnternet Bizden İndirim Kampanyası”, "Toptan VAE DSL İnternet Bizden İndirim Kampanyası” ve "Toptan VAE Yalın DSL İnternet Bizden İndirim Kampanyası” uygulama esaslarında güncelleme yapılması, 16.06.2017 tarihli ve 2017/DK-ETD/199 sayılı Kurul Kararı ile onaylanan "Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Kampanyası” ve "Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Upsell Kampanyası”nın uygulama sürelerinin uzatılması, Türk Referans Al-Sat Yöntemiyle xDSL Toptan Satış Teklifi (RAST) kapsamındaki 4 Mbps limitsiz paketinde tarife revizyonu yapılması ve 6 Mbps limitsiz paketinin RAST’a eklenmesi hususları Kurumumuz onayına sunulmuş, müteakiben 24.10.2019 tarihli ve 132858 sayılı yazıyla teklif revize edilmiştir.

 

İnternet Bizden ve İnternet Bizden İndirim Kampanyalarının;

 

- Ülkemiz genelinde internet penetrasyonunun artırılmasına,

 

- Yüksek hızlı DSL hizmetine geçişlerin ve genişbant internet hizmetlerinin ilk ediniminin kolaylaştırılmasına,

 

- Kullanıcıların makul bir ücret karşılığında elektronik haberleşme şebeke, altyapı ve hizmetlerinden yararlanmasına,

 

- Toptan genişbant erişim hizmetlerinin kullanımının teşvik edilmesi yönüyle elektronik haberleşme hizmetlerinin arzı ve yeni yatırımların özendirilmesine

 

katkı sağlayacağı hususları da göz önünde bulundurularak;

 

05.11.2008 tarihli ve 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu’nun 6, 13, 14 ve 20’nci maddeleri,

 

08.09.2009 tarihli ve 27343 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliğinin 5 ve 12’nci maddeleri ve ilgili diğer mevzuat kapsamında;

 

Kurumumuz düzenleme hakları saklı kalmak kaydıyla;

 

1. Ek-1’de yer alan; "Toptan Al-Sat İnternet Bizden İndirim Kampanyası”, "Toptan VAE DSL İnternet Bizden İndirim Kampanyası” ve "Toptan VAE Yalın DSL İnternet Bizden İndirim Kampanyası”na ilişkin uygulama esasları güncellenmelerinin onaylanması,

2. Ek-2’de yer alan; Türk Telekomünikasyon AŞ Referans Al-Sat Yöntemiyle xDSL Toptan Satış Teklifi’ne yönelik değişikliklerin 01.11.2019 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde onaylanması,

 

3. 16.06.2017 tarihli ve 2017/DK-ETD/199 sayılı Kurul Kararı ile onaylanan "Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Kampanyası” ve "Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Upsell Kampanyası”nın 24 aylık uygulama sürelerinin 27 ay olarak değiştirilmesi,

 

4. İşbu Kurul Kararı ile onaylanan kampanya uygulama esaslarının ve referans erişim teklifi değişikliklerinin işbu Kurul Kararı’nın tebliğ tarihinden itibaren 3 (üç) iş günü içerisinde Türk Telekom tarafından Şirketlerinin internet sayfasında yayımlanması

 

hususlarına karar verilmiştir.

 

TOPTAN AL-SAT DSL İNTERNET BİZDEN İNDİRİM KAMPANYASI

 

Kampanyanın Kapsamı

 

Toptan Al-Sat modelinde aşağıda yer alan paketlere yapılacak yeni satışlarda geçerli olacak olan Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden İndirim Kampanyası 01.11.2019 - 31.12.2019 tarihleri arasında geçerli olacaktır.

 

Kampanya kapsamında belirtilen paketlere yapılacak yeni satışlarda İSS’lere 24 ay boyunca paket ücretleri indirimli olarak uygulanacaktır.

 

Kampanya Uygulama Esasları

 

1. Tüm İSS’ler, kampanya döneminde Al-Sat modelinde aşağıda belirtilen ADSL paketlerine yapacakları yeni abonelikler için kampanyadan faydalanacaktır.

 

2. Kampanyaya özel yeni 4 Mbps’e kadar 40 GB Kotalı ve 4 Mbps’e kadar 60 GB Kotalı paket tanımı yapılacaktır. Sadece bu paketlere yapılacak satışlar bu kampanyadan faydalanacaktır.

 

DSL Toptan İnternet Tarifesi

Al Sal Tarifeleri

Erişim Hızı Kota Aylık İndirimli Aylık Kota Aşım Aylık En

(/s) (GByte) Ücret Ücret (TL) Ücreti (TL/MB) Yüksek

(TL) Ücret (TL)

 

4 Mbps’e kadar* 40 GB 32,30 5,75 - -

4 Mbps’e kadar* 60 GB 34,15 10,24 - -

Fiyatlara vergiler dâhil değildir.

PSTN aylık sabit ücreti/paket ücreti veya THK aylık hat kullanım ücreti dâhil değildir.

*Kotaya ulaşıldıktan sonra paket hızı 1 Mbps olacak ve kota aşım ücreti uygulanmayacaktır.

 

Engelli, Gazi ve Şehit Yakınlarına İlişkin DSL Toptan İnternet Tarifesi

 

Al Sal Tarifeleri

Erişim Hızı Kota Aylık İndirimli Aylık Kota Aşım Aylık En

(/s) (GByte) Ücret Ücret (TL) Ücreti (TL/MB) Yüksek

(TL) Ücret (TL)

 

 

4 Mbps’e kadar* 40 GB 24,23 4,31 - -

4 Mbps’e kadar* 60 GB 25,61 7,68 - -

Fiyatlara vergiler dâhil değildir.

PSTN aylık sabit ücreti/paket ücreti veya THK aylık hat kullanım ücreti dâhil değildir.

*Kotaya ulaşıldıktan sonra paket hızı 1 Mbps olacak ve kota aşım ücreti uygulanmayacaktır.

 

3. Kampanya paket bazlı takip edileceğinden sadece Al-Sat modelinde geçerli olacaktır. Port ve transmisyon temelli ücretlendirme modelinde kampanyadan faydalanılamayacaktır. Modeller arası geçiş yapan abonelikler için paket indirimi sonlandırılacaktır.

 

4. Kampanya; tesis adresinde daha önce hiç abonelik yapılmamış yeni müşterilere ve tesis adreslerinde abonelik iptali üzerinden en az 3 (üç) ay geçmiş abonelere uygulanacaktır. Adreslerde kontrol BBK ve PSTN No üzerinden yapılacaktır. Kampanya döneminde elde edilen müşterilerden İSS’ler arası geçiş ile alınan veya modeller arası geçiş yapan müşteriler kampanya kapsamına dâhil edilmeyecektir. Mevcutta abonelik bulunan adreslerde ikinci bir abonelik tesis ettirilerek yapılacak abonelikler kampanyadan faydalanamayacaktır.

 

5. Toptan Al-Sat İnternet Bizden İndirim Kampanyasından yararlanan abonelikler diğer satış destek ve upsell kampanyalarından faydalanamayacaktır.

 

6. Kampanyaya dâhil olmuş fakat kampanya bitmeden hattını dondurmuş ve/veya başka bir İSS’ye churn etmiş müşteriler kampanya kapsamında sunulan paket ücreti hesaplamasına dâhil edilmeyecektir.

 

7.Kampanya kapsamında İSS’ler için aşağıdaki tabloda yer alan aylık satış kotaları uygulanacaktır. Herhangi bir İSS için internet bizden kampanyaları kapsamında ücret alınmayan ve indirim uygulanan paketlerdeki abonelerinin toplamı, kapsam dışındaki paketlerdeki abone sayısının %50’sini aşamaz. Aylık kotasının üstünde satış yaptığı ya da abone oranına ulaştığı tespit edilen İSS’ler için kampanya koşullarını kötüye kullanımı (son kullanıcı onayı olmaksızın hanelere abonelik yapıldığı) tespit edilir ise bu paketin satışı durdurulacak ve kampanya kapsamında verilen satış destekleri geri alınacaktır.

 

Abone Sayısı* Kampanya Kotası**

 

TTNET Abone sayısının* %1,5’u kadar

İSS (10.000+) Abone sayısının* %5’i kadar

İSS (0-10.000) 500 adet

 

* Türk Telekom Altyapısından çalışan toplam abone sayısı

** Kampanya kapsamındaki ADSL ve Fiber paketlerde yapılabilir aylık toplam satış adedi.

 

8. Aboneler Toptan Al-Sat İnternet Bizden İndirim kampanyası kapsamındaki Fiber/DSL paketlerden DSL/Fiber paketlerine geçiş yaparsa kampanyadan yararlanmaya devam edecektir.

 

9. Kampanyaya dâhil olan aboneler kampanya kapsamı dışında bir pakete geçiş yaparsa paket ücretine yapılan indirim sonlandırılacaktır.

 

10. Kampanya kapsamındaki aboneliklerde 24 ay boyunca Kotaya ulaşıldıktan sonra paket hızı 1 Mbps olacak ve kota aşım ücreti uygulanmayacaktır.

 

11. Kampanya kapsamına girmeyen abonelikler yukarıda bahsi geçen paketleri kullanamaz.

 

12. Kampanya kapsamındaki Aboneler Toptan Al-Sat İnternet Bizden İndirim kampanyası kapsamındaki 4 Mbps’e kadar 40 GB Kotalı ve 4 Mbps’e kadar 60 GB Kotalı paketleri arasında geçiş yaparsa kampanyadan yararlanmaya devam edecektir.

 

13. Kampanya kapsamındaki abonelikler için THK aylık hat kullanım ücreti 24 ay boyunca 9,48 TL olarak uygulanacaktır.

 

14. Toptan Al-Sat DSL/Fiber İnternet Bizden ve Toptan Al-Sat DSL/Fiber İnternet Bizden Upsell kampanyalarından faydalanan abonelikler paket değişikliği yaparak Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden İndirim kampanyasına geçebilecektir. Bu durumda abonelikler ilk kampanya geçerlilik süresi dâhil toplam 24 ay tamamlanıncaya kadar kampanya indiriminden faydalanacaktır. Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden İndirim kampanyasına geçiş yapacak abonelikler Toptan Al-Sat DSL/Fiber İnternet Bizden ve Toptan Al-Sat DSL/Fiber İnternet Bizden Upsell paketlerine dönüş yapamayacaktır.

 

EK 1

 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan:

 

TOPTAN VAE DSL İNTERNET BİZDEN İNDİRİM KAMPANYASI

 

Kampanyanın Kapsamı

 

Toptan VAE modelinde 4 Mbps’e kadar portunda 40 GB Kotalı ve 4 Mbps’e kadar portunda 60 GB Kotalı paketlerine yapılacak yeni satışlarda geçerli olacak olan Toptan VAE DSL İnternet Bizden İndirim Kampanyası 01.11.2019 - 31.12.2019 tarihleri arasında geçerli olacaktır.

 

Kampanya kapsamında yukarıda belirtilen portlara yapılacak yeni satışlarda 24 ay boyunca PSTN ve THK’lı port ücretleri (Yalın DSL port ücreti hariç) alınmayacaktır. Transmisyon ücret hesaplaması için kullanılan abone adetlerine bu kapsamdaki aboneler dâhil edilecektir.

 

Kampanya Uygulama Esasları

 

1. Tüm İSS’ler, kampanya döneminde VAE modelinde aşağıda belirtilen DSL portlarına yapacakları yeni abonelikler için kampanyadan faydalanacaktır.

 

2. Kampanyaya özel yeni 4 Mbps’e kadar portunda 40 GB Kotalı ve 4 Mbps’e kadar portunda 60 GB Kotalı paket tanımı yapılacaktır. Sadece bu paketlere yapılacak satışlar bu kampanyadan faydalanacaktır.

 

 

Port

Tipi Erişim Hızı Aylık PSTN’li Aylık Aylık PSTN’li Aylık

(Kbps)   Port Ücreti (TL) THK’lı Port Ücreti THK’lı

 (Download/Upload) Port Ücreti Engelli Port

(TL)   (TL) Ücreti

Engelli (TL)

ADSL 4.096/1.024 10,58 10,58 5,29 5,29

 

Fiyatlara vergiler dâhil değildir.

 

PSTN aylık sabit ücreti/paket ücreti veya THK aylık hat kullanım ücreti dâhil değildir.

 

3. Kampanya port bazlı takip edilecek ve sadece VAE modelinde geçerli olacaktır. Modeller arası geçiş yapan abonelikler port ücreti indirimi sonlandırılacaktır.

 

4. Kampanya; tesis adresinde daha önce hiç abonelik yapılmamış yeni müşterilere ve tesis adreslerinde abonelik iptali üzerinden en az 3 (üç) ay geçmiş abonelere uygulanacaktır. Adreslerde kontrol BBK ve PSTN No üzerinden yapılacaktır. Kampanya döneminde elde edilen müşterilerden İSS’ler arası geçiş ile alınan veya modeller arası geçiş yapan müşteriler kampanya kapsamına dâhil edilmeyecektir. Mevcutta abonelik bulunan adreslerde ikinci bir abonelik tesis ettirilerek yapılacak abonelikler kampanyadan faydalanamayacaktır.

 

5. Toptan VAE DSL İnternet Bizden İndirim Kampanyasından yararlanan abonelikler diğer satış destek ve upsell kampanyalarından faydalanamayacaktır.

 

6. Kampanyaya dâhil olmuş fakat kampanya bitmeden hattını dondurmuş ve/veya başka bir İSS’ye churn etmiş müşteriler kampanya kapsamında sunulan port ücreti indirim hesaplamasına dâhil edilmeyecektir.

 

7. Kampanya kapsamında İSS’ler için aşağıdaki tabloda yer alan aylık satış kotaları uygulanacaktır. Herhangi bir İSS için internet bizden kampanyaları kapsamında ücret alınmayan ve indirim uygulanan paketlerdeki abonelerinin toplamı, kapsam dışındaki portlardaki abone sayısının %50’sini aşamaz. Aylık kotasının üstünde satış yaptığı ya da abone oranına ulaştığı tespit edilen İSS’ler için kampanya koşullarını kötüye kullanımı (son kullanıcı onayı olmaksızın hanelere abonelik yapıldığı) tespit edilir ise bu portun satışı durdurulacak ve kampanya kapsamında verilen satış destekleri geri alınacaktır.

 

Abone Sayısı* Kampanya Kotası**

 

TTNET Abone sayısının* %1,5’u kadar

İSS (10.000+) Abone sayısının* %5’i kadar

İSS (0-10.000) 500 adet

 

* Türk Telekom altyapısından çalışan toplam abone sayısı

** Kampanya kapsamındaki ADSL ve Fiber portlarda yapılabilir aylık toplam satış adedi.

 

8. Aboneler Toptan VAE İnternet Bizden İndirim kampanyası kapsamındaki DSL/Fiber portlardan Fiber/DSL portlarına geçiş yaparsa kampanyadan yararlanmaya devam edecektir.

 

9. Aboneler kampanya kapsamındaki portlar dışında bir porta geçiş yaparsa port ücretine yapılan indirim sonlandırılacaktır.

 

10. Port ve Transmisyon bazlı ücretlendirme ve VAE modelinden dolayı Kota sonrası hız düşümü İSS’lerin sorumluluğunda olacaktır.

 

11. Abonelerin kampanya kapsamındaki Kota sınırlamalarının İSS’lerin Türk Telekom’a raporlanması Türk Telekom tarafından istenebilir.

 

12. Kampanyada İSS’ler tarafından uygulanacak Kota sınırlamasının kötüye kullanımı durumunda (kampanya kapsamındaki paketleri kullanan aboneliklerin, kampanya harici aboneliklerin kullanımını aşması durumunda) kampanya kapsamındaki paketlerin satışının durdurulmasına yönelik talep Türk Telekom tarafından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna sunulabilir.

 

13. Kampanya kapsamındaki aboneliklerde 24 ay boyunca Kotaya ulaşıldıktan sonra paket hızı 1 Mbps olacak ve kota aşım ücreti uygulanmayacaktır.

 

14. Kampanya kapsamına girmeyen abonelikler yukarıda bahsi geçen paketleri kullanamaz.

 

15. Kampanya kapsamındaki Aboneler Toptan VAE DSL İnternet Bizden İndirim kampanyası kapsamındaki 4 Mbps’e kadar portunda 40 GB Kotalı ve 4 Mbps’e kadar portunda 60 GB Kotalı paketleri arasında geçiş yaparsa kampanyadan yararlanmaya devam edecektir.

 

16. Kampanya kapsamındaki abonelikler için THK aylık hat kullanım ücreti 24 ay boyunca 4 Mbps’e kadar portunda 40 GB Kotalı paketi için 5,00 TL ve 4 Mbps’e kadar portunda 60 GB kotalı paketi için 9,48 TL olarak uygulanacaktır.

 

17. Toptan VAE DSL/Fiber İnternet Bizden kampanyalarından faydalanan abonelikler paket değişikliği yaparak Toptan VAE DSL İnternet Bizden İndirim kampanyasına geçebilecektir. Bu durumda abonelikler ilk kampanya geçerlilik süresi dâhil toplam 24 ay tamamlanıncaya kadar kampanya indiriminden faydalanacaktır. Toptan VAE DSL İnternet Bizden İndirim kampanyasına geçiş yapacak abonelikler Toptan VAE DSL/Fiber İnternet Bizden paketlerine dönüş yapamayacaktır.

 

EK 1

 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan:

 

TOPTAN VAE YALIN DSL İNTERNET BİZDEN İNDİRİM KAMPANYASI

 

Kampanyanın Kapsamı

 

Toptan VAE modelinde 4 Mbps’e kadar portunda yalın DSL 40 GB Kotalı ve 4 Mbps’e kadar portunda yalın DSL 60 GB Kotalı paketlerine yapılacak yeni satışlarda geçerli olacak olan Toptan VAE Yalın DSL İnternet Bizden İndirim Kampanyası 01.11.2019 - 31.12.2019 tarihleri arasında geçerli olacaktır.

 

Kampanya kapsamında 4 Mbps’e kadar portunda yalın DSL 40 GB Kotalı paketine yapılacak satışlarda 24 ay boyunca yalın DSL port ücretleri 5,00 TL ve 4 Mbps’e kadar portunda yalın DSL 60 GB Kotalı paketlerine yapılacak satışlarda port ücretleri 9,48 TL olacak şekilde indirim uygulanacaktır. (Yalın DSL Engelli port ücretleri 9,005 TL olduğu için ek indirim uygulanmayacaktır.) Transmisyon ücret hesaplaması için kullanılan abone adetlerine bu kapsamdaki aboneler dâhil edilecektir.

 

Kampanya Uygulama Esasları

 

1. Tüm İSS’ler, kampanya döneminde VAE modelinde aşağıda belirtilen yalın DSL portlarına yapacakları yeni abonelikler için kampanyadan faydalanacaktır.

 

2. Kampanyaya özel yeni 4 Mbps’e kadar portunda yalın 40 GB Kotalı ve 4 Mbps’e kadar portunda yalın 60 GB Kotalı paket tanımı yapılacaktır. Sadece bu paketlere yapılacak satışlar bu kampanyadan faydalanacaktır.

 

Port Tipi Erişim Hızı(Kbps) Aylık Yalın Aylık Yalın

(Download/Upload) DSL’li Port Ücreti (TL) DSL’li Port Ücreti

Engelli (TL)

ADSL 4.096/1.024 18,01 9,005

Fiyatlara vergiler dâhil değildir.

 

3. Kampanya port bazlı takip edilecek ve sadece VAE modelinde geçerli olacaktır. Modeller arası geçiş yapan abonelikler için port ücreti indirimi sonlandırılacaktır.

 

4. Kampanya; tesis adresinde daha önce hiç abonelik yapılmamış yeni müşterilere ve tesis adreslerinde abonelik iptali üzerinden en az 3 (üç) ay geçmiş abonelere uygulanacaktır.

 

Adreslerde kontrol BBK üzerinden yapılacaktır. Kampanya döneminde elde edilen müşterilerden İSS’ler arası geçiş ile alınan veya modeller arası geçiş yapan müşteriler kampanya kapsamına dâhil edilmeyecektir. Mevcutta abonelik bulunan adreslerde ikinci bir abonelik tesis ettirilerek yapılacak abonelikler kampanyadan faydalanamayacaktır.

 

5. Toptan VAE Yalın DSL İnternet Bizden İndirim Kampanyasından yararlanan abonelikler diğer satış destek ve upsell kampanyalarından faydalanamayacaktır.

 

6. Kampanyaya dâhil olmuş fakat kampanya bitmeden hattını dondurmuş ve/veya başka bir İSS’ye churn etmiş müşteriler kampanya kapsamında sunulan port ücreti indirim hesaplamasına dâhil edilmeyecektir.

 

7. Kampanya kapsamında İSS’ler için aşağıdaki tabloda yer alan aylık satış kotaları uygulanacaktır. Herhangi bir İSS için internet bizden kampanyaları kapsamında ücret alınmayan ve indirim uygulanan paketlerdeki abonelerinin toplamı, kapsam dışındaki portlardaki abone sayısının %50’sini aşamaz. Aylık kotasının üstünde satış yaptığı ya da abone oranına ulaştığı tespit edilen İSS’ler için kampanya koşullarını kötüye kullanımı (son kullanıcı onayı olmaksızın hanelere abonelik yapıldığı) tespit edilir ise bu portun satışı durdurulacak ve kampanya kapsamında verilen satış destekleri geri alınacaktır.

 

Abone Sayısı* Kampanya Kotası**

TTNET Abone sayısının* %1,5’u kadar

İSS (10.000+) Abone sayısının* %5’i kadar

İSS (0-10.000) 500 adet

 

* Türk Telekom altyapısından çalışan toplam abone sayısı

 

** Kampanya kapsamındaki ADSL ve Fiber portlarda yapılabilir aylık toplam satış adedi.

 

8. Aboneler Toptan VAE Yalın İnternet Bizden İndirim kampanyası kapsamındaki DSL/Fiber portlardan Fiber/DSL portlarına geçiş yaparsa kampanyadan yararlanmaya devam edecektir.

 

9. Aboneler kampanya kapsamındaki portlar dışında bir porta geçiş yaparsa port ücretine yapılan indirim sonlandırılacaktır.

 

10. Port ve Transmisyon bazlı ücretlendirme ve VAE modelinden dolayı Kota sonrası hız düşümü İSS’lerin sorumluluğunda olacaktır.

 

11. Abonelerin kampanya kapsamındaki Kota sınırlamalarının İSS’lerin Türk Telekom’a raporlanması Türk Telekom tarafından istenebilir.

 

12. Kampanyada İSS’ler tarafından uygulanacak Kota sınırlamasının kötüye kullanımı durumunda (kampanya kapsamındaki paketleri kullanan aboneliklerin, kampanya harici aboneliklerin kullanımını aşması durumunda) kampanya kapsamındaki paketlerin satışının durdurulmasına yönelik talep Türk Telekom tarafından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna sunulabilir.

 

13. Kampanya kapsamındaki aboneliklerde 24 ay boyunca Kotaya ulaşıldıktan sonra paket hızı 1 Mbps olacak ve kota aşım ücreti uygulanmayacaktır.

 

14. Kampanya kapsamına girmeyen abonelikler yukarıda bahsi geçen paketleri kullanamaz.

 

15. Kampanya kapsamındaki Aboneler Toptan VAE Yalın DSL İnternet Bizden İndirim kampanyası kapsamındaki 4 Mbps’e kadar portunda Yalın 40 GB Kotalı ve 4 Mbps’e kadar portunda Yalın 60 GB Kotalı paketleri arasında geçiş yaparsa kampanyadan yararlanmaya devam edecektir.

 

16. Toptan VAE Yalın DSL/Fiber İnternet Bizden kampanyalarından faydalanan abonelikler paket değişikliği yaparak Toptan VAE Yalın DSL İnternet Bizden İndirim kampanyasına geçebilecektir. Bu durumda abonelikler ilk kampanya geçerlilik süresi dâhil toplam 24 ay tamamlanıncaya kadar kampanya indiriminden faydalanacaktır. Toptan VAE Yalın DSL İnternet Bizden İndirim kampanyasına geçiş yapacak abonelikler Toptan VAE Yalın DSL/Fiber İnternet Bizden paketlerine dönüş yapamayacaktır.

 

 

EK 2

 

 

1. Referans Al-Sat Yöntemiyle xDSL Toptan Satış Teklifi’nin 1 Nolu ekinin “ADSL/VDSL Toptan Tarifeleri (TL)” başlıklı tarifeler tablosunda aşağıda yer alan güncelleme yapılmıştır.

 

Erişim Hızı ADSL/VDSL Toptan Tarifeleri (TL)

 

Kota Aylık Ücret Kota Aşım

(GB) (TL) Ücreti (TL/MB) Açıklamalar

4 Mbit/sn'ye kadar Limitsiz 43,46 - -

4 Mbit/sn'ye kadar8 12 20 GB 31,15 - Bu paket yeni müşteri

alımına kapalıdır.

4 Mbit/sn'ye kadar8 9 12 40 GB 32,30 -

4 Mbit/sn'ye kadar8 10 12 60 GB 34,15 -

6 Mbit/sn’ye kadar8 11 12 60 GB 34,30 -

 

(8) Kullanıcı belirtilen hıza kadar hattın desteklediği en yüksek hızı kullanacaktır. Kullanıcının ay içerisindeki veri kullanımı belirtilen kota seviyesine ulaşıldığında kullanım hızı ay sonuna kadar 1 Mbit/sn olacak ve kota aşım ücreti uygulanmayacaktır.

 

(9) Söz konusu tarife paketine Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden İndirim ve Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Devam Kampanyaları kapsamında abone alınabilecektir.

 

(10) Söz konusu tarife paketine sadece Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden İndirim Kampanyası kapsamında abone alınabilecektir.

 

(11) Söz konusu tarife paketine sadece Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Devam Kampanyası kapsamında abone alınabilecektir.

 

(12) Toptan İnternet Bizden, Toptan İnternet Bizden İndirim ve Toptan İnternet Bizden Devam Kampanyalarından yararlanan ve taahhüt süresi dolan abonelerin, yeni bir kampanyadan yararlanmadan söz konusu tarife paketlerinden faydalanmaya devam etmeleri durumunda herhangi bir kota uygulanmaz. Bu durumda 4 Mbit/sn’ye kadar tarife paketlerinin aylık ücreti olarak, 4 Mbit/sn’ye kadar Limitsiz tarife paketinin aylık ücreti ve 6 Mbit/sn’ye kadar tarife paketinin aylık ücreti olarak ise 6 Mbit/sn’ye kadar Limitsiz tarife paketinin aylık ücret uygulanır.

 

2.Referans Al-Sat Yöntemiyle xDSL Toptan Satış Teklifi’nin 1 Nolu ekinin “ADSL/VDSL Toptan Tarifeleri (TL)” başlıklı tarifeler tablosunda aşağıda yer alan tarife eklenmiştir.

 

Erişim Hızı ADSL/VDSL Toptan Tarifeleri (TL)

Kota Aylık Ücret Kota Aşım

(GB) (TL) Ücreti (TL/MB) Açıklamalar

6 Mbit/sn'ye kadar Limitsiz 47,61 - -

 

3. Referans Al-Sat Yöntemiyle xDSL Toptan Satış Teklifi’nin 1 Nolu ekinin “Engelli, Gazi ve Şehit Yakınları İçin Al-Sat İnternet Tarifesi” başlıklı tarifeler tablosunda aşağıda yer alan güncelleme yapılmıştır.

 

Erişim Hızı ADSL/VDSL Toptan Tarifeleri (TL)

Kota Aylık Ücret Kota Aşım

(TL) Ücreti (TL/MB) Açıklamalar

4 Mbit/sn'ye kadar Limitsiz 32,59 - -

4 Mbit/sn'ye kadar 1 5 20 GB 23,36 - Bu paket yeni müşteri

alımına kapalıdır.

4 Mbit/sn'ye kadar1 2 5 40 GB 24,23 -

4 Mbit/sn'ye kadar1 3 5 60 GB 25,61 -

6 Mbit/sn’ye kadar1 4 5 60 GB 25,72 -

 

(1) Kullanıcı belirtilen hıza kadar hattın desteklediği en yüksek hızı kullanacaktır. Kullanıcının ay içerisindeki veri kullanımı belirtilen kota seviyesine ulaşıldığında kullanım hızı ay sonuna kadar 1 Mbit/sn olacak ve kota aşım ücreti uygulanmayacaktır.

 

(2) Söz konusu tarife paketine Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden İndirim ve Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Devam Kampanyaları kapsamında abone alınabilecektir.

 

(3) Söz konusu tarife paketine sadece Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden İndirim Kampanyası kapsamında abone alınabilecektir.

 

(4) Söz konusu tarife paketine sadece Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Devam Kampanyası kapsamında abone alınabilecektir.

 

(5) Toptan İnternet Bizden, Toptan İnternet Bizden İndirim ve Toptan İnternet Bizden Devam Kampanyalarından yararlanan ve taahhüt süresi dolan abonelerin, yeni bir kampanyadan yararlanmadan söz konusu tarife paketlerinden faydalanmaya devam etmeleri durumunda herhangi bir kota uygulanmaz. Bu durumda 4 Mbit/sn’ye kadar tarife paketlerinin aylık ücreti olarak, 4 Mbit/sn’ye kadar Limitsiz tarife paketinin aylık ücreti ve 6 Mbit/sn’ye kadar tarife paketinin aylık ücreti olarak ise 6 Mbit/sn’ye kadar Limitsiz tarife paketinin aylık ücret uygulanır.

 

4.Referans Al-Sat Yöntemiyle xDSL Toptan Satış Teklifi’nin 1 Nolu ekinin “Engelli, Gazi ve Şehit Yakınları İçin Al-Sat İnternet Tarifesi” başlıklı tarifeler tablosuna aşağıda yer alan tarife eklenmiştir. (¤¤)

 

Erişim Hızı ADSL/VDSL Toptan Tarifeleri (TL)

Kota Aylık Kota Aşım En Yüksek

Ücret (TL) Ücreti (TL/MB) Ücret (TL)

6 Mbit/sn'ye kadar Limitsiz 35,70 - -


Full & Egal Universal Law Academy