Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - 06.06.2022
Karar Dilini Çevir:


(5809 S. K. m. 13, 14, 20) (Tarife Yönetmeliği m. 8) (Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliği m. 5, 12)
Karar Tarihi: 17.03.2010
Karar No: 2010/DK-07/167
Gündem Konusu: Kiralık Devrelerde Bağlantı Kampanyası  
KARAR
Türk Telekomünikasyon A.Ş. (Türk Telekom) tarafından 25.02.2010 tarih ve 203 sayılı yazı ile Kurumumuza iletilen müşterilerden Yurtiçi Sayısal Kiralık Devre tesislerinde değişen hız ve taahhüt sürelerine göre teçhizat ve fiber optik kablo /Radyo Link ücretlerinin alınmamasına yönelik kampanya teklifine ilişkin olarak;
■ İşletmecilerin ve son kullanıcıların makul bir ücret karşılığında elektronik haberleşme şebeke, altyapı ve hizmetlerinden yararlanmasını sağlayacak olması,
■ Tüketici menfaatlerinin gözetilmesi,
■ Hizmetin kullanımının teşvik edilmesi yönüyle elektronik haberleşme hizmetleri arzı ve yeni yatırımların özendirilmesi,
■ Kampanyanın hem perakende hem de toptan seviyede sunulması, hususları göz önünde bulundurularak, kampanya teklifi kapsamında yer alan perakende uygulama Tarife Yönetmeliği’nin 8’inci maddesi kapsamında değerlendirilmek üzere, 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu’nun 13, 14 ve 20’nci maddeleri, Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliği’nin 5 ve 12’nci maddeleri ve ilgili diğer mevzuat kapsamında;
1. Kampanya teklifi kapsamında yer alan müşteri tarafına kurulacak teçhizata ilişkin hususlar 17.02.2010 tarih ve 2010/DK-07/98 sayılı Kurul Kararı kapsamında değerlendirilmek üzere, Ek’te yer alan kampanya uygulama esaslarının onaylanması,
2. İşbu Kurul Kararı’nın tebliğinden itibaren 5 (beş) iş günü içerisinde Türk Telekom’un internet sayfasında yayımlanması,
3. İşbu Kurul Kararı’nın Kurumumuzun internet sayfasında yayımlanması, hususlarına karar verilmiştir.
EK
KAMPANYA UYGULAMA ESASLARI
Kiralık Devrelerde Bağlantı Kampanyası kapsamında aşağıdaki tabloda belirtilen kapasitelere ve taahhüt sürelerine karşılık gelen teçhizat ve fiber optik kablo bedelleri alınmayacaktır.
KAMPANYANIN KAPSAMI
□ Kampanyadan Türk Telekom’dan toptan ve perakende düzeyde hizmet alan tüm müşteriler yararlanabilecektir.
□ Kampanya başlangıç tarihinden itibaren 1 (bir) yıl sürecektir.
□ Bu süre içerisinde başvuran müşteriler taahhüt edilen kapasiteyi oluşturan devrenin/devrelerin tesis tarihinden itibaren kendi ihtiyaçları doğrultusunda belirledikleri seçeneğin içerdiği süre boyunca taahhüt altında olacaklardır.
□ Perakende müşteriler yürürlükte olan 24, 36 ve 48 aylık net getiri uygulamasıyla söz konusu kampanyadan birini tercih edebileceklerdir.
□ Müşteriye ücretsiz satılan altyapının mülkiyeti ve kullanım hakkı Türk Telekom’a ait olacaktır.
□ Teçhizat olarak R/L’nin tercih edilmesi durumunda, kurulacak teçhizat 1+1 korumalı R/L teçhizatı olacaktır.
□ Kampanya kapsamında; Taahhüt edilen devre için yürürlükteki tarifeye göre her iki ucun toplamı şeklinde hesaplanan lokal erişim ücretine esas bir (1) çift F/O kablonun müşteri tarafından tercih edilecek seçeneğin içerdiği mesafeye kadar olan kısmı için ücret alınmayacaktır.
□ Müşterinin yukardaki tabloda yer alan herhangi bir teçhizat için taahhüt verip bu teçhizat kapasitesinin daha üstünde bir kapasite kurdurmak istemesi halinde, yürürlükteki tarife ve esaslara göre teçhizat kapasiteleri arasındaki fark ücreti alınarak talep karşılanacaktır. (Örneğin; STM-4 kapasite için taahhüt verilerek STM-16 kapasite talep edilmesi halinde yürürlükteki tarife ve esaslara göre STM-16 ile STM-4 arasındaki fark ücret alınacaktır.)
□ Taahhüt süresi sona ermeden önce taahhüt edilen kapasitenin herhangi bir nedenle (devre iptali, hız düşümü vs.) altına düşülmesi durumunda ücretsiz sağlanan teçhizatların ve FO altyapının bedeli müşteriden tahsil edilecektir.
□ Taahhüt süresi içinde, taahhüt edilen kapasiteye ilave olarak kiralık devre taleplerinin varlığı durumunda, Türk Telekom tarafında müşteri için herhangi bir ilave altyapı yatırımı veya kapasite tahsisi gerekmiyorsa müşteriden herhangi bir bağlantı ücreti alınmayacak, talep edilen devre yürürlükteki tarife ve esaslar kapsamında karşılanacaktır.
□ Taahhüt süresi içinde, taahhüt edilen kapasiteye ilave olarak kiralık devre taleplerinin varlığı durumunda, Türk Telekom tarafında müşteri için herhangi bir ilave altyapı yatırımı veya kapasite tahsisi gerekiyorsa teçhizat ücreti için teçhizatlar arasındaki fark ücreti alınacak, fiber optik kablo için yürürlükteki tarife ve esaslara göre işlem yapılacaktır.
□ Yürürlükteki tarife esas alınarak, taahhüt edilen kapasiteye göre ödenmesi gereken minimum bedelin altında bir ödeme olmayacak şekilde, müşteri tarafından taahhüt süresi içerisinde hizmet değişikliği (Türk Telekom tarafından sağlanmakta olan bir hizmet olması kaydıyla) yapılabilecektir.
□ Hizmet değişikliğinden dolayı teçhizat değişikliği gerekmesi ve yürürlükteki tarifeye göre yeni kurulacak teçhizat bedelinin ilk kurulan teçhizat bedelinden yüksek olması halinde teçhizat fark ücreti müşteriden alınacaktır. (¤¤)

Full & Egal Universal Law Academy