Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - 06.06.2022
Karar Dilini Çevir:


(5809 S. K. m. 13, 14, 20) (Tarife Yönetmeliği m. 8) (Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliği m. 5, 12)
Karar Tarihi: 06.02.2013
Karar No: 2013/DK-ETD/85
Gündem Konusu: Türk Telekom Noktadan Noktaya G.SHDSL Hizmetinde İki Kat Hız Kampanyası.
KARAR: Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının hazırladığı takrir ve ekleri incelenmiştir.
Türk Telekomünikasyon AŞ (Türk Telekom) tarafından 23.01.2013 tarihli ve 202 sayılı yazı ile sunulan 22.08.2012 tarihli ve 2012/DK-07/403 sayılı Kurul Kararı ile onaylanan ve 26.09.2012 tarihli ve 2012/DK-07/462 sayılı Kurul Kararı ile süresi uzatılan “Noktadan Noktaya G.SHDSL Hizmetinde İki Kat Hız Kampanyası” nın yeniden uygulanmasına yönelik teklifine ilişkin olarak;
■ İşletmecilerin ve son kullanıcıların makul bir ücret karşılığında elektronik haberleşme şebeke, altyapı ve hizmetlerinden yararlanması,
■ Tüketici menfaatlerinin gözetilmesi,
■ Hizmetin kullanımının teşvik edilmesi yönüyle elektronik haberleşme hizmetleri arzı ve yeni yatırımların özendirilmesi,
■ Kampanyanın hem perakende hem de toptan seviyede sunulması,
hususları göz önünde bulundurularak, kampanya teklifi kapsamında yer alan perakende uygulama, Tarife Yönetmeliği’nin 8’inci maddesi kapsamında değerlendirilmek üzere, 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu’nun 13, 14 ve 20’nci maddeleri, Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliği’nin 5 ve 12’nci maddeleri ve ilgili diğer mevzuat kapsamında;
• Ek’te yer alan kampanya uygulama esaslarının onaylanması,
• Onaylanan kampanyanın 3 (üç) iş günü içinde Türk Telekom’un internet sayfasında yayımlanması
hususlarına karar verilmiştir.
G.SHDSL HİZMETİNDE İKİ KAT HIZ KAMPANYASI UYGULAMA ESASLARI
KAMPANYANIN TANIMI
Noktadan Noktaya G.SHDSL hizmetinde İki Kat Hız Kampanyası; Noktadan Noktaya G.SHDSL hizmetini kullanan müşterilerin devreleri için 12 ay abonelik taahhüdü karşılığında, Kampanyaya dahil ettikleri devrelere 2 kat hız verilmesini ifade eder.
KAMPANYANIN HEDEF KİTLESİ
Kampanyanın hedef kitlesi; Noktadan Noktaya G.SHDSL hizmetini perakende ve toptan seviyede kullanan müşteriler olacaktır.
KAMPANYANIN DÖNEMİ
Kampanya, Kurumumuz onayını müteakiben başlayacak ve 4 ay yürürlükte kalacaktır.
KAMPANYANIN KAPSAMI
Kampanya’nın kapsamına ilişkin açıklamalar aşağıda sunulmaktadır:
1. Aboneler uygulama kapsamında 12 ay abonelik taahhüdü altında olacaklardır.
2. Kampanya başlangıç tarihinden itibaren geriye dönük olmak üzere son bir aylık dönem içerisinde ve kampanya başvuru dönemi içerisinde devre hızını düşürmüş olan müşteriler ile Kampanya başvuru dönemi içerisinde talep edilen ve tesis edilen devreler Kampanyadan faydalanamayacaktır.
3. Kampanya kapsamında başvuruda bulunan Müşteri’nin Noktadan Noktaya G.SHDSL devreleri için 12 ay abonelik taahhüdünde bulunması durumunda, devre hızı 2 katına çıkarılacak ve taahhüt süresi boyunca Müşteri’ye hız artırımı yapılmadan önceki hıza ait aylık ücretler tahakkuk ettirilmeye devam edilecektir.
4. Müşteri’nin 12 ay abonelik taahhüdünde bulunmuş olması ve devrenin taahhüt süresi dolmadan herhangi bir nedenle iptal olması, hızın hız artırımı yapılmadan önceki hızın altında yer alan bir kademeye düşürülmesi ya da Müşteri’nin Kampanya’dan çıkmak istemesi durumunda, Müşteri’den hız artırımının gerçekleştiği tarih ile taahhüdün iptal olduğu tarih arasındaki süre zarfında alınmayan ücretler (yapılan hız artırımı sonucunda ilgili dönem/dönemlere ait tarifede yeni hıza tekabül eden ücretle Müşteri’nin ödemeye devam ettiği ücret arasındaki fark) tahsil edilecektir.
5. Kampanya kapsamında hız artırımı gerçekleştirilen devrenin Müşteri talebi üzerine, hız artırımı yapılmadan önceki hızına düşürülmesi durumunda, Müşteri isterse taahhüt altında kalmaya devam edebilecektir. Bu durumda, Müşteri’den hız artırımının gerçekleştiği tarih ile devre hızının hız artırımı yapılmadan önceki hızına düşürüldüğü tarih arasındaki süre zarfında alınmayan ücretler tahsil edilmeyecektir.
6. Müşteri’ye ait devre hızının 2 Mbit/sn’den 4 Mbit/sn’ye çıkarılmış olması ve taahhüdün herhangi bir nedenle iptal olması durumunda, hız artırımının gerçekleştirildiği tarih ile devrenin iptal olduğu/aboneliğin sona erdiği tarih arasındaki süre zarfında alınmayan ücretler, 2 Mbit/sn’nin ilgili dönemdeki tarifesinin iki katı ile 2 Mbit/sn tarifesi arasındaki farkın hesaplanması suretiyle tahsil edilecektir.
7. Taahhüt süresi dolduktan sonra Müşteri’ye ait devre, taahhüt süresinin sona erdiği tarihteki hıza ait yürürlükteki tarife üzerinden ücretlendirilmeye başlayacaktır. (Kampanya kapsamında hızı 4 Mbit/sn’ye çıkarılan devrelerin hızı kampanya bitiş tarihi itibariyle 2 Mbit/sn’ye düşürülecektir.)
8. Müşteri, Türk Telekom’dan almakta olduğu Noktadan Noktaya G.SHDSL hizmetinin bir başka yere naklini talep edebilme hakkına sahiptir. Müşteri’nin, hız artırımının gerçekleştirilmesini müteakiben taahhüt süresi içerisinde nakil talebinde bulunması durumunda, söz konusu talep teknik imkanlar ölçüsünde karşılanacaktır. (¤¤)

Full & Egal Universal Law Academy