Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - 06.06.2022
Karar Dilini Çevir:


(5809 S. K. m. 13, 14, 20) (Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliği m. 5, 11)
20.08.2009 tarih ve 2009/DK-07/426 sayılı Kurul Kararı ile;
“Türk Telekomünikasyon A.Ş. tarafından 24.07.2009 tarih ve 607 sayılı yazı ile Kurumumuza sunulan Multicast TTVPN tarife teklifinin;
• Yeni teknolojilerin makul fiyatlarla kullanılmasına olanak sağlanması,
• Elektronik haberleşme hizmetleri arzını, teknolojik gelişmeyi ve yeni yatırımları özendirici etkisinin olması,
• Teklif edilen tarifelerin TTVPN hizmetine ilişkin yürürlükte olan mevcut tarifeler ile şebeke kaynaklarının kullanımındaki hizmetler arası farklılık dikkate alınarak belirlenmiş olması,
• Hizmetin hem perakende hem de toptan seviyede sunulması
hususları göz önünde bulundurularak 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu’nun 13, 14 ve 20’nci maddeleri, Tarife Yönetmeliği’nin 5, 6 ve 7’nci maddeleri ile Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliği’nin 5 ve 11’inci maddeleri ve ilgili diğer mevzuat çerçevesinde;
• Ek’de yer alan tarifelerin onaylanması,
• İşbu Kurul Kararının Kurumun ve Türk Telekom’un internet sayfalarında yayımlanması”
hususları karara bağlanmıştır. (¤¤)
MULTICAST TTVPN TARİFESİ
Multicast TTVPN Tarifesi multicast trafiğin taşınması için müşteri lokasyonu veya TT santrali ile yayın merkezi arasında oluşturulacak transmisyon ağı için alınacaktır.
Şehir başına hizmet talep edilen        VPN ücreti üzerinden
santral/lokasyon sayısı                        yapılacak indirim oranları
5-14                                                    % 20
15-19                                                  % 33
20-24                                                  % 35
25-29                                                  % 36
30-39                                                  % 37
40+                                                     % 40
■ Söz konusu indirimler perakende ve toptan ayrımı yapılmadan müşterinin talep ettiği TTVPN paketi tarifeleri üzerinden verilecektir.
■ İndirimler sadece ilgili paketteki VPN ücretlerine uygulanacak, port ücretleri indirimsiz olarak tahsil edilecektir.
■ Multicast TTVPN için her santral/müşteri lokasyonunda müşteri talebine göre eşit büyüklükte bant genişliği açılacaktır.
■ Söz konusu hizmetin Türk Telekom’dan toptan seviyede internet hizmeti alan İnternet Servis Sağlayıcı firmalar tarafından bağlantının uç noktası hizmet almakta oldukları Türk Telekom santrali olacak şekilde talep edilmesi durumunda talep, Türk Telekom santrali tarafındaki uç için VPN port ücreti alınmadan karşılanacaktır.
■ Multicast TTVPN hizmeti kapsamında alınan devreler sadece multicast karakteristiğe sahip trafiğin taşınması için kullanılacak olup TTVPN hizmetinin bir ucu olarak değerlendirilecektir. Söz konusu indirimler her şehir için hizmet alınan santral/lokasyon sayısına göre o şehirdeki Multicast TTVPN devrelerine uygulanacaktır. TTVPN perakende ve toptan indirim oranları belirlenirken Multicast TTVPN hizmetinin parçası olan uçlar, TTVPN hizmeti kapsamında kullanılacak uçlarla birlikte değerlendirilecektir.
■ Multicast TTVPN hizmetinin bağlantılarında yürürlükteki “Fiber Optik (F/O) Kablo, Bakır Kablo ve Radyo Link (R/L) üzerinden verilen hizmetlerin Bağlantı ve Nakil Ücretleri” uygulanacaktır.

Full & Egal Universal Law Academy