Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - 06.06.2022
Karar Dilini Çevir:


(5809 S. K. m. 13, 20) (Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliği m. 11)
18.06.2009 tarih ve 2009/DK-07/300 sayılı Kurul Kararı ile,
“Türk Telekomünikasyon A.Ş. tarafından 22.05.2009 tarih ve 388 sayılı yazı ile Kurumumuza sunulan uygulama teklifinin;
• Kampanyanın gerekli şartları yerine getiren işletmeciler arasında ayrım gözetmemesi, benzer konumdaki kullanıcılar tarafından eşit şartlarla ulaşılabilir olması ve kullanıcıların özel durumlarını dikkate alması,
• Yüksek hızlardaki kiralık devre kullanımının teşvik edilmesi yönüyle kampanyanın elektronik haberleşme hizmetleri arzını özendirici etkisinin olması,
hususları göz önünde bulundurularak 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu’nun 13 ve 20’nci maddeleri, Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliği’nin 11’inci maddesi ve ilgili diğer mevzuat kapsamında;
•Ek’te yer alan uygulama esaslarının onaylanması,
• İşbu Kurul Kararının Kurumun ve Türk Telekom’un internet sayfalarında yayımlanması” hususlarına karar verilmiştir.
ÜCRETSİZ BAĞLANTI KAMPANYASI
Kampanyanın Konusu ve Amacı: Kiralık devre hizmetine ilişkin olarak müşterilerden gelen talepler doğrultusunda hizmetin kullanımının daha cazip hale getirilebilmesini teminen müşterilerin fiber optik kablo altyapısının hiçbir şekilde olmadığı yerlerden yapacakları yurtiçi kiralık devre taleplerinin en az 2 (iki) yıllık abonelik taahhüdü karşılığında karşılanmasıdır.
Kampanya Dönemi: Kurum onayını müteakip 31.12.2009 sonuna kadar.
Kampanyanın Hedef Kitlesi: Türk Telekom’dan 34 Mbit/sn ve üstü yüksek hız yurtiçi kiralık devre talep edecek toptan seviyedeki müşterilerdir.
Kampanyanın Uygulama Esasları:
1. Kampanya dönemi içinde fiber optik altyapının hiçbir şekilde olmadığı yerlerde, aşağıdaki tabloda belirtilen yurtiçi kiralık devre kademe ve hızlarına karşılık gelen mesafelerden talep edilecek devreler için fiber optik lokal erişim kablosu ile Türk Telekom tarafına kurulacak STM-1 SDH teçhizat ücreti alınmayacaktır.
Kademe                      Bantgenişliği               Mesafe (mt)
Aynı Santral               34 Mbit                       250
Aynı Santral               155 Mbit                     500
Farklı Santral              34 Mbit                       500
Farklı Santral              155 Mbit                     1000
İliçi                             34 Mbit                       1000
İliçi                              155 Mbit                     1500
İllerarası                      34 Mbit                       1500
İllerarası                      155 Mbit                     3000
2. Kampanya kapsamında talep edilecek devrenin A ve/veya B ucunun her ikisi için geçerli olacak, ancak devrenin her ucu için yukarıdaki belirtilen mesafeler birbirinden bağımsız olarak değerlendirilecektir.
Örnek; Talep edilen devre aynı santral 34 Mbit/sn ise, devrenin A ucunun Türk Telekom santraline mesafesi < = 250 metre ve/veya B ucunun da Türk Telekom santraline mesafesi <=250 metre ise talep karşılanacak olup, üstündeki mesafeler için müşterinin talep etmesi ve oluşan fiber optik kablo ücret farkını yürürlükteki tarifelere göre ödemesi halinde talep kampanya kapsamında karşılanacaktır.
3. Kampanya kapsamında devrenin sadece Türk Telekom tarafındaki kısmı için ücretsiz teçhizat sağlanacaktır.
4. Müşteri tarafı teçhizatı yürürlükteki Bağlantı ve Nakil Ücretleri kapsamında karşılanacaktır.
5. Kampanyadan yararlanmak isteyen müşteriden en az 2 (iki) yıllık abonelik taahhüdü alınacaktır.
6. Kampanya dönemi içinde müşterinin 2 (iki) yıldan fazla taahhüt vermesi halinde;
- 2+1 şeklinde toplam 3 (üç) yıllık taahhüt vermesi halinde, taahhüt kapsamındaki devrenin ilk 1 (bir) aylık kullanımı ücretsiz olacak,
-2+2 şeklinde toplam 4 (dört) yıllık taahhüt vermesi halinde, taahhüt kapsamındaki devrenin ilk 2 (iki) aylık kullanımı ücretsiz olacak,
- 2+3 şeklinde toplam 5 (beş) yıllık taahhüt vermesi halinde, taahhüt kapsamındaki devrenin ilk 3 (üç) aylık kullanımı ücretsiz olacaktır.
7. Taahhüt süresi bitmeden önce devrenin iptal edilmesi durumunda ücretsiz sağlanan altyapının bedeli ve müşteri ile 2 (iki) yıldan fazla taahhüt süresi yapılmış ise taahhüt kapsamındaki devrenin ücretsiz kullanımlarına ilişkin aylık ücretler yürürlükteki tarifeye göre müşteriden tahsil edilecektir.
8. Taahhüt süresi içinde, taahhüt edilen hızın müşteri tarafından yukarıdaki tabloda yer alan aynı kademeden herhangi bir hıza düşürülmesi durumunda (devrenin nakil olmaması kaydıyla), ücretsiz sağlanan altyapı bedeline ilişkin oluşan fark ücreti yürürlükteki tarifeye göre tahsil edilecektir.
Örnek: 155 Mbit/sn 400 metre fiber optik kablo altyapısı üzerinden aynı santral devre alan müşterinin, aynı santral 34 Mbit/sn’lik devreye düşmesi durumunda fiber optik kablo için 400-250 = 150 metre fiber optik kablo fark bedeli alınıp, yeni taahhütname eski taahhütnameden kalan süre üzerinden yapılacaktır.
9. Taahhüt süresi içinde, taahhüt edilen hızın üzerinde veya aynı tür yeni devre taleplerinde, Türk Telekom tarafında müşteri için herhangi bir ilave altyapı yatırımı veya kapasite tahsisi gerekmediği durumlarda müşteriden herhangi bağlantı ücreti alınmayacak, talep edilen devre yürürlükteki tarife ve esaslar kapsamında karşılanacaktır.
10. Taahhüt süresi içinde, taahhüt edilen hızın üzerinde veya aynı tür yeni devre taleplerinde, Türk Telekom tarafında müşteri için herhangi bir ilave altyapı yatırımı veya kapasite tahsisi gerektiği durumlarda teçhizat ücreti için teçhizatlar arası fark ücreti alınacak, fiber optik kablo için yürürlükteki tarife ve esaslara göre işlem yapılacaktır.
11. Taahhüt süresi içinde, yürürlükteki tarifeye göre taahhüt edilen devreye ilişkin ödenmesi gereken bedelin altında bir ödeme olmayacak şekilde hizmet değişikliği (Türk Telekom tarafından sağlanmakta olan bir hizmet olması kaydıyla) yapılabilecektir.
12. Hizmet değişiminden dolayı teçhizat değişikliği gerekmesi ve yürürlükteki tarifeye göre yeni kurulacak teçhizat bedelinin ilk kurulan teçhizat bedelinden fazla olması halinde teçhizat fark ücreti müşteriden alınacaktır.
13. Müşterinin taahhüt süresi içinde devre ucunun birinin sabit kalması, devre hız ve kademesinin düşmemesi koşuluyla, diğer uç teknik imkanlar dahilinde yürürlükteki tarifeler ve esaslar dahilinde ücreti karşılığında nakledilebilecektir.
14.Taahhüt süresi içinde hız, kademe veya adresi değişen devre ucu için taahhüt’ün kalan süresi üzerinden taahhüt yenilenecektir.
15. Müşteriye ücretsiz sağlanan altyapının mülkiyeti ve kullanım hakkı Türk Telekom’a ait olacaktır. (¤¤)

Full & Egal Universal Law Academy