Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - 06.06.2022
Karar Dilini Çevir:


(5809 S. K. m. 6, 13, 14, 20) (Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliği m. 5, 12)

 

Karar Tarihi: 27.06.2018  

Karar No: 2018/DK-ETD/197

 

Gündem Konusu: Penetrasyon Oranı Düşük İlçeler İçin DSL Satış Destek Kampanyasının Uygulama Süresinin Uzatılması

 

KARAR: Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının hazırladığı takrir ve ekleri incelenmiştir.

 

Türk Telekomünikasyon AŞ tarafından 11.06.2018 tarihli ve 95362 sayılı yazı ile son olarak uygulama süresi 22.03.2018 tarihli ve 2018/DK-ETD/88 sayılı Kurul Kararı ile 30.06.2018 tarihine kadar uzatılan “Penetrasyon Oranı Düşük İlçeler İçin DSL Satış Destek Kampanyası” ‘na uygulama süresinin 30.06.2019 tarihine kadar uzatılması teklifine ilişkin olarak; söz konusu kampanyanın genişbant internet hizmetlerinin ilk edinimini kolaylaştıracağı, İnternet Servis Sağlayıcılara ekonomik avantaj sağlayacağı, genişbant internet hizmetleri pazarında etkin rekabet ortamının oluşturulmasına ve ülkemiz genelinde internet penetrasyonunun artırılmasına katkı sunacağı kapsamlarında,

 

• Kullanıcıların makul bir ücret karşılığında elektronik haberleşme şebeke, altyapı ve hizmetlerinden yararlanmasının sağlanması,

 

• Toptan genişbant erişim hizmetlerinin kullanımının teşvik edilmesi yönüyle elektronik haberleşme hizmetleri arzı ve yeni yatırımların özendirilmesi,

 

• Serbest ve etkin rekabet ortamının sağlanması ve korunması,

 

hususları göz önünde bulundurularak, 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanununun 6, 13, 14 ve 20’nci maddeleri, Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliğinin 5 ve 12’nci maddeleri ve ilgili diğer mevzuat kapsamında, Kurumumuz düzenleme hakları saklı kalmak kaydıyla;

 

1) “Penetrasyon Oranı Düşük İlçeler İçin DSL Satış Destek Kampanyası”nın uygulama esaslarının Ek’te yer aldığı şekliyle onaylanması,

 

2) Onaylanan kampanyanın uygulama esaslarının işbu Kurul Kararının tebliğinden itibaren 3 (üç) iş günü içerisinde Türk Telekom’un internet sayfasında yayımlanması

 

hususlarına karar verilmiştir.

 

 

EK

 

PENETRASYON ORANI DÜŞÜK İLÇELER İÇİN DSL SATIŞ DESTEK KAMPANYASI

 

Kampanyanın Kapsamı

 

Toptan Al-Sat ve IP VAE modellerinde yapılan yeni satışlarda geçerli olacak olan Penetrasyon Oranı Düşük İlçeler İçin DSL Satış Destek Kampanyası 01.07.2018 - 30.06.2019 tarihleri arasında geçerli olacaktır.

 

Kampanya kapsamında genişbant penetrasyon oranı %30’un altında olan ilçelerde yapılacak yeni satışlarda İSS’lere 200 TL satış desteği verilecektir. Belirlenen ilçeler kampanyanın onaylandığı tarihte Türk Telekom’a ait web sitesinde (www.turktelekom.com.tr) yayımlanacaktır.

 

Kampanya Uygulama Esasları

 

1) Tüm İSS’ler, kampanya döneminde Al-Sat ve IP VAE kapsamında elde edecekleri yeni aboneliklerin sistemde en az 24 ay kalmaları koşuluyla kampanyadan faydalanabilecektir.

 

2) Kampanya; tesis adresinde daha önce hiç abonelik yapılmamış yeni müşterilere ve tesis adreslerinde abonelik iptali üzerinden en az 3 (üç) ay geçmiş abonelere uygulanacaktır.

 

3) Adreslerde kontrol BBK/PSTN No üzerinden yapılacaktır. Kampanya döneminde elde edilen müşterilerden İSS’ler arası geçiş ile alınan veya modeller arası geçiş yapan müşteriler kampanya kapsamına dâhil edilmeyecektir. Mevcutta abonelik bulunan adreslerde ikinci bir abonelik tesis ettirilerek yapılacak abonelikler kampanyadan faydalanamayacaktır.

 

4) İSS'lere yeni satış başına verilecek 200 TL destek; 1, 7, 13, 19 ve 25. tahakkuk dönemlerinde 5 taksitte ödenecektir. 24 ay koşulunu tamamlayamayan abonelikler için aboneliğin iptal edildiği tahakkuk dönemine kadar verilen satış desteği geri alınacak şekilde mahsuplaşma yapılacaktır.

 

5) Penetrasyon Oranı Düşük İlçeler İçin DSL Satış Destek Kampanyasından yararlanan abonelikler için İSS’ler diğer satış destek kampanyalarından faydalanamayacaktır. Talep eden İSS’ler Penetrasyon Oranı Düşük İlçeler İçin DSL Satış Destek Kampanyası kapsamından tamamen çıkartılarak diğer satış destek kampanyalarından faydalanmaya devam edecektir. Toptan Al- Sat/VAE İnternet Bizden Kampanyaları’ndan yararlanan abonelikler için İSS’ler diğer satış destek kampanyalarına benzer olarak bu kampanyadan da faydalanamayacaktır.

 

6) Kampanya ADSL/VDSL paketlerinde veya portlarında yapılacak yeni satışlarda geçerli olup, Günlük ve Saatlik İnternet Paketlerinde yapılacak satışlarda uygulanmayacaktır.

 

7) Kampanya süresince farklı paketlere/portlara geçen abonelere cezai ücret yansıtılmayacaktır.

 

8) Kampanyaya dâhil olmuş fakat 24 ay süresince DSL paketlerinde/portlarında kalma koşulunu tamamlamadan hattını dondurmuş müşteriler için İSS’lere verilen destek/destekler ilk tahakkuk döneminde ceza olarak yansıtılacaktır.

 

9) Kampanyaya dâhil olmuş fakat 24 ay süresince DSL paketlerinde/portlarında kalma koşulunu tamamlamadan başka bir İSS’ye churn etmiş müşteriler için verici İSS’lere verilen ilk destek/destekler geri alınmayacak olup, alıcı İSS’lere destek verilmeyecektir.

 

10) Kampanyaya dâhil olan aboneler kampanya kapsamındaki ilçeler dışında bir ilçeye nakil olursa satış desteği sonlandırılacak, abonelik 24 ay içinde iptal edilmezse daha önce verilen satış desteğine yönelik bir ceza uygulanmayacaktır. Aboneler kampanya kapsamındaki bir ilçeye nakil olursa kampanyadan yararlanmaya devam edecektir.

 

11) Kampanya uygulama süresinin uzatılması durumunda kampanya kapsamındaki ilçe listesi güncellenerek Türk Telekom’a ait web sitesinde (www.turktelekom.com.tr) yayımlanacaktır. (¤¤)


Full & Egal Universal Law Academy