Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - 06.06.2022
Karar Dilini Çevir:


(5809 S. K. m. 13, 20) (Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliği m. 11)
18.06.2009 tarih ve 2009/DK-07/301 sayılı Kurul Kararı ile,
“Türk Telekomünikasyon A.Ş. tarafından 22.05.2009 tarih ve 389 sayılı yazı ile Kurumumuza sunulan uygulama teklifinin;
• Kampanyanın gerekli şartları yerine getiren işletmeciler arasında ayrım gözetmemesi, benzer konumdaki kullanıcılar tarafından eşit şartlarla ulaşılabilir olması ve kullanıcıların özel durumlarını dikkate alması,
• Yüksek hızlardaki kiralık devre kullanımının teşvik edilmesi yönüyle kampanyanın elektronik haberleşme hizmetleri arzını özendirici etkisinin olması
hususları göz önünde bulundurularak 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu’nun 13 ve 20’nci maddeleri, Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliği’nin 11’inci maddesi ve ilgili diğer mevzuat kapsamında;
•Ek’te yer alan uygulama esaslarının onaylanması,
• İşbu Kurul Kararının Kurumun ve Türk Telekom’un internet sayfalarında yayımlanması” hususlarına karar verilmiştir.
YURTİÇİ KİRALIK DEVRE ÜCRETSİZ AYLIK KULLANIM KAMPANYASI
Kampanyanın Konusu ve Amacı: Müşterilerin aynı güzergahta (illerarası) ve aynı lokasyonlar arasında yer alan mevcut ve/veya yeni talep edeceği yurtiçi kiralık devrelerinden her 3 (üç) adet 155 Mbit/sn devresi için, en az 2 (iki) yıllık abonelik taahhüdü vermesi koşuluyla, yine aynı güzergahta ve aynı lokasyonlar arasında yer alan 1 (bir) adet 155 Mbit/sn devrenin taahhüt süresince ücretsiz kullanabilmesidir.
Kampanya Dönemi: Kurumun onayını müteakiben 31.12.2009 tarihi sonuna kadar başvuran müşterilerin başvuru tarihini müteakip 2 (iki) yıl boyunca kampanyadan yararlanabileceklerdir.
Kampanyanın Hedef Kitlesi: Aynı güzergahta (illerarası) ve aynı lokasyonlar arasında en az 3 adet 155 Mbit/sn yurtiçi kiralık devresi mevcut olan ve/veya yeni talepte bulunacak olan toptan müşterilerdir.
Kampanyanın Uygulama Esasları:
1. Kampanya dönemi içinde, müşterinin illerarası olmak kaydıyla aynı güzergahta ve aynı lokasyonlar arasında her 3 (üç) adet 155 Mbit/sn yurtiçi kiralık devresi için, en az 2 (iki) yıllık abonelik taahhüdü verilmesi karşılığında, yine aynı güzergahta ve aynı lokasyonlar arasında 1 (bir) adet 155 Mbit/sn yurtiçi kiralık devre taahhüt süresince ücretsiz sunulacaktır.
2. Ücretsiz sunulan söz konusu devre sadece 3 (üç) adet 155 Mbit/sn devrenin bulunduğu güzergahta ve lokasyonlarda kullanılabilecektir.
3.İllerarası kademede aynı güzergahta ve aynı lokasyonlar arasında 3 (üç)’ten fazla 155 Mbit/sn devre talep edildiğinde her 3 (üç) adet 155 Mbit/sn devre için sadece 1(bir) adet ücretsiz 155 Mbit/sn devre verilecektir.
4. Müşterinin ücretsiz sunulacak devreden (155 Mbit/sn) daha düşük hızlı bir devre talep etmesi durumunda talep karşılanacak, ancak müşteriye düşük hızlı devreden dolayı oluşacak aylık ücret farkı ödenmeyecektir.
5. Taahhüt süresi içinde, taahhüt edilen devre sayısının düşmesi veya taahhüdün iptal edilmesinin talep edildiği durumlarda, ücretsiz sağlanan devreler için, devrelerin kampanya kapsamına alındığı tarihten itibaren yürürlükteki tarifelere göre hesaplanacak aylık ücretler tahsil edilecek ve taahhüt feshedilecektir.
6. Taahhüt süresi içinde, Türk Telekom’un 622 Mbit/sn ve/veya üzeri hızlarda yeni hizmet(ler) sunması durumunda, müşterinin yeni hizmeti(leri) talep edebilmesi ancak, daha önceki hizmet için verilen taahhüdün devam ettirilmesi koşuluyla ve kalan taahhüt süresi üzerinden abonelik yapılması durumunda yeni hizmet talebi karşılanacaktır.
7. Kampanya kapsamında ücretsiz sunulan hizmet başka bir müşteriye devredilemeyecek veya nakledilemeyecektir. (¤¤)

Full & Egal Universal Law Academy