Askeri Yüksek İdare Mahkemesi 3. Daire 2011/1122 Esas 2011/2388 Karar
Karar Dilini Çevir:
AskeriYüksekİdareMahkemesi
Dairesi: 3. Daire
Esas No: 2011/ 1122
Karar No: 2011 / 2388
Karar Tarihi: 17.11.2011

(Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği m. 31)

Davacı vekili 19.04.2011 tarihinde AYİM'de kayda geçen dava dilekçesinde özetle; müvekkilinin bir kaza sonucu sakatlanması nedeniyle GATA tarafından hakkında TSK'da görev yapamaz raporu verildiğini, bu rapor üzerine SGK tarafından müvekkili hakkında adi malul olduğu yönünde karar alındığını, Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinin 31'inci maddesi gereğince kendisine sağlık durumuna uygun bir görev verilmesi isteminde bulunduğunu, ancak bu istemin Jandarma Genel Komutanlığı tarafından uygun görülmediğini, idarenin müvekkilinin müracaatını daha başlangıçta uygun görmeyerek GATA Profesörler Sağlık Kuruluna dahi sevk etmediğini, bu konuda idarenin uygun görme hususunda takdir hakkı olsa da, bu hakkını hukuka uygun kullanması gerektiğini, idarenin müvekkilini GATA Profesörler Sağlık Kuruluna dahi sevk etmemek suretiyle tezahür eden uygun bulmama kararının alınmasında takdir hakkını yerinde kullanmadığını ve bu işlemin açıkça hukuka aykırı olduğunu belirterek, Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinin 31'inci maddesi gereğince sağlık durumuna uygun bir görev verilmesi isteminin uygun görülmemesi işleminin iptaline ve öncelikle yürütmenin durdurulmasına karar verilmesini talep ve dava etmiştir.

AYİM 3'üncü Dairesinin 28.04.2011 tarih ve GENSEK No:2011/1608; Esas No:2011/1122 sayılı kararı ile davacının yürütmenin durdurulması isteminin reddine karar verilmiştir.

Dava dosyasında mevcut bilgi ve belgelerin incelenmesi neticesinde; davacının Devrek 2'nci Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı emrinde görevli iken 02.09.2006 tarihinde Zonguldak-Devrek karayolunda alkollü olarak motosiklet kullandığı esnada aşırı hız ve hatalı sollama yaparak karşı yönden gelen araca çarpması sonucu yaralandığı, davacı hakkında GATA Sağlık Kurulunun 01.10.2010 tarih ve 905 sayılı raporu ile Sol dizaltı amputasyonlusu, hipertansiyon, diabetes mellitus, hiperlipidemi, remisyonda depresif bozukluk tanısıyla D/57 F.2, B/42 f.l, B/40 F.2, A/41 f.4, A/16 f.2 TSK'da görev yapamaz. kararı verildiği ve bu raporun 10.12.2010 tarihinde onaylandığı, davacının TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinin 31'inci maddesi kapsamında TSK'da göreve devam etmek için 26.01.2011 tarihli dilekçesi ile müracaatta bulunduğu, davacının talebinin birinci sicil amirince uygun görüldüğü, ancak ikinci, üçüncü sicil amirlerince ve nihayet Jandarma Genel Komutanı tarafından uygun görülmemesi üzerine, talebin uygun görülmemesi işleminin iptali istemiyle süresinde bu davanın açıldığı anlaşılmıştır.

Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinin dava konusu ile ilgili 31/6'ncı maddesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinde Görev Yapamaz raporu alan ve organ kaybı veya organ zafiyeti bulunan subay, astsubay ve uzman jandarmaların raporları, ilgili kuvvet komutanlıkları. Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına gönderilir. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından söz konusu personelin malûllük durumunun tespit edilmesini müteakip, organ kaybı veya organ zafiyeti bulunan personelden kendi istekleriyle müracaat edip bu istekleri, bilgi ve tecrübelerinin sınıfı için faydalı olması ve fiziki noksanlıklarını kapatabilmesi nedeniyle mensup olduğu kuvvet komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından uygun görülenler, kuvvet komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığınca Gülhane Askeri Tıp Akademisi Profesörler Sağlık Kuruluna sevk edilir. Sevk yazısında görevlendirilecekleri yerlerde çalışmaya uygun olup olmadığının tayin edilmesi istenir. Profesörler Sağlık Kurulunca bu kişiler hakkında Belirtilen Görevleri Yapar veya Belirtilen Görevleri Yapamaz şeklinde karar verilir. Profesörler Sağlık Kurulu kararında bu personelin kontrol muayenelerinin yapılıp yapılmayacağı ya da hangi aralıklarla yapılacağı da belirtilir ve Belirtilen Görevleri Yapar kararı alanların raporları Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca onaylanıp, kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından, Genelkurmay Başkanlığının onayı alındıktan sonra uygun göreve ataması yapılır. Müteakiben personelin durumu ilgili kuvvet komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına bildirilir. hükmüne yer verilmiştir.

MY 33-2 (B) Türk Silahlı Kuvvetleri Personelinin Sağlık Muayene Yönergesin İkinci Bölüm 7/ç maddesinde: Türk Silahlı Kuvvetlerinde Görev Yapamaz raporu alan ve organ kaybı veya organ zafiyeti bulunan subay, astsubay ve uzman jandarmalardan Türk Silahlı Kuvvetlerinde çalışmaya istekli olan ve uygun görülenler bağlı bulunduğu, Kuvvet Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığınca GATA Profesörler Sağlık Kuruluna sevk edilir. Sevk yazısında ilgi personelin sağlık durumlarının görevlendirilecekleri yerlerde çalışmaya uygun olup/olmadığının tayin edilmesi istenir. Profesörler Sağlık Kurulunca bu kişiler hakkında Belirtilen Görevleri Yapar veya Belirtilen Görevleri Yapamaz şeklinde karar verilir. hükmüne yer verilmiştir.

Açıklanan bu mevzuat hükümlerine göre, Jandarma Genel Komutanlığı ancak, hakkında Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapamaz raporu düzenlenen personelin Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinin 31/6'ncı maddesi kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri kadrolarında çalıştırılmasına ihtiyaç bulunup bulunmadığının takdir ve tespiti ile çalıştırılmasına ihtiyaç bulunanların hangi görevleri yapabileceğinin belirlenmesi için ilgili personeli GATA Profesörler Sağlık Kuruluna sevk etmekle yetkili ve görevlidir.

Yukarıdaki tespitlere göre, Jandarma Genel Komutanlığı, davacının sicil notu ortalamasını, mahkeme durumunu, disiplin cezası durumunu, askeri hizmet safahatı ile kuvvet özlük dosyası içeriğini ve ikinci ve üçüncü sıralı sicil amirlerinin kanaatlerini göz önünde bulundurarak hizmet gerekliliği yönünden yaptığı inceleme neticesinde, davacının talebini uygun görmeyerek söz konusu yönetmeliğe göre takdir yetkisini kullanmış ve davacıyı GATA Profesörler Sağlık Kuruluna sevk etmemiş olup, Jandarma Genel Komutanlığınca takdir yetkisinin bu şekilde kullanılmasında ve davacı hakkında tesis edilen dava konusu idari işlemde herhangi bir hukuka aykırılık bulunmamaktadır.

Yukarıda açıklanan nedenlerle;

Yasal dayanaktan yoksun DAVANIN REDDİNE,

17 Kasım 2011 tarihinde OYBİRLİĞİ ile karar verildi. (¤¤)

Full & Egal Universal Law Academy