Askeri Yüksek İdare Mahkemesi 2. Daire 2008/962 Esas 2009/311 Karar
Karar Dilini Çevir:
AskeriYüksekİdareMahkemesi
Dairesi: 2. Daire
Esas No: 2008/ 962
Karar No: 2009 / 311
Karar Tarihi: 18.03.2009

(2709 S. K. m. 128) (657 S. K. m. 68, 72, 74)

Davacı 22.09.2008 tarihinde AYİM kaydına geçen dava dilekçesi ile özetle; Bozdoğan As.Şb.Bşk.lığı emrinde sivil memur olarak görev yapmakta olduğunu, yeni atanan şube başkanı ile aralarında vazife ve göreviyle ilgisi olmayan sorunlar meydana geldiğini, bazı olayların mahkemeye intikal ettiğini, bu nedenle Bozdoğan As.Şb.Bşk.lığından bir başka göreve atandırılması talebinde bulunduğunu, ancak bu talebinin davalı idarece reddedildiğini öne sürerek atanma talebinin reddi işleminin iptaline karar verilmesini talep ve dava etmiştir.

Dava dosyasında mevcut bilgi ve belgelerin incelenmesi sonucunda; davacının 28.06.2006 tarihinde AYDIN/Bozdoğan As.Şb.Bşk.lığı emrine sivil memur olarak atanarak göreve başladığı, bu görevini yürütmekte iken 29.02.2008 tarihli dilekçesi ile Askerlik Şubesi Başkanı ve diğer personel ile arasında huzursuzluk bulunduğu, basit olaylarda mahkemeye verildiği ve kendisine haksızlık yapıldığı, bu nedenle psikolojik rahatsızlık yaşadığı gerekçeleriyle bir başka garnizona ve göreve atandırılma isteminde bulunduğu, MSB.lığının 04.07.2008 gün ve PER: 1210-2316-08/Svl.Me.Ş.(252) sayılı 2008 genel atamalar konulu emrine nazaran davacının atamasının yapılmaması üzerine atanma talebinin reddi işleminin iptali istemiyle AYİM' de bu davanın açılmış olduğu anlaşılmıştır.

Konu ile ilgili mevzuat incelendiğinde; Anayasanın 128 inci maddesi memurların ve diğer kamu görevlilerinin nitelikleri, atanmaları, görev ve yetkileri, hakları ve yükümlülükleri, aylık ve ödenekleri ve diğer özlük işlerinin kanunla düzenleneceği belirtmektedir.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 72/1’nci maddesi; Kurumlarda yer değiştirme suretiyle atanmalar; hizmetlerin gereklerine, özelliklerine, Türkiye'nin ekonomik, sosyal, kültürel ve ulaşım şartları yönünden benzerlik ve yakınlık gösteren iller gruplandırılarak tespit edilen bölgeler arasında adil ve dengeli bir sistem içinde yapılır. hükmünü,

Aynı Kanunun 74/1’nci maddesi de; Memurların bu Kanuna tabi kurumlar arasında, kurumların muvafakati ile kazanılmış hak dereceleri üzerinden veya 68 inci maddedeki esaslar çerçevesinde derece yükselmesi suretiyle, bulundukları sınıftan veya öğrenim durumları itibariyle girebilecekleri sınıftan, bir kadroya nakilleri mümkündür. Kazanılmış hak derecelerinin altındaki derecelere atanabilmeleri için ise atanacakları kadro derecesi ile kazanılmış hak dereceleri arasındaki farkın 3 dereceden çok olmaması ve memurların isteği de şarttır. hükmünü amir bulunmaktadır.

MSB.lığı, Gnkur.Bşk.lığı ve Kuv.K.lıklarında Görevli Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin Temel İlkeler başlıklı 4’ncü maddesinin; Yer değiştirme suretiyle atamalarda esas alınacak temel ilkeler şunlardır;

a) Bu Yönetmelik kapsamındaki Devlet memurlarının mahallinden temin edilmesi ve hizmet alanlarındaki görevin sürekliliği esastır.

b) Yer değiştirme sureti ile atamalarda, atanmak istenilen hizmet bölgesi ve alanındaki kadro imkânları öncelikle dikkate alınır.

c) Hizmet ihtiyacı nedeniyle yapılacak atamalarda, görevin özelliğine göre hizmet bölgeleri ve alanları arasında memurların adil ve dengeli dağılımının sağlanması esastır.

d) Atanacak memurun asaletinin onaylanmış olması gerekir.

e) Atanma isteklerinin değerlendirilmesinde birlik komutanı veya kurum amirlerinin görüşleri de dikkate alınır, hükmüne,

Aynı Yönetmeliğin 9’ncu maddesi; Aşağıda belirtilen özürlerin belgelendirilmesi halinde, hizmet bölgelerindeki zorunlu çalışma süreleri tamamlanmadan memurun isteği üzerine yer değiştirme suretiyle atama yapılabilir.

A) Özür Grubu: Sağlık Durumu,

B) Özür Grubu: Eş Durumu,

Bu özür gruplarında, yukarıda belirtilen öncelik sırası esas alınır. hükmünü,

10’ncu maddesi; Memurun (A) özür grubuna dayanarak yer değiştirme isteğinde bulunabilmesi için; kendisinin veya kanunen bakmakla yükümlü olduğu kimselerden birinin, bulunduğu yerde kalmasının sağlık durumunu tehlikeye koyacağının ya da tam teşekküllü hastane bulunan bir yerde oturma zorunluluğu bulunduğunun, tam teşekküllü resmi hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendirilmesi gerekir. hükmünü,

11’nci maddesi de Memurun (B) özür grubuna dayanarak yer değiştirme isteğinde bulunabilmesi için eşinin 8.6.1984 tarih ve 217 sayılı Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye tâbi bir kurumda memur statüsünde çalıştığını, görev yeri belgesi ve vukuatlı nüfus kayıt örneği ile belgelendirmesi gerekir. hükmünü içermektedir.

Açıklanan mevzuat hükümleri dikkate alındığında; davacının görev yapmakta olduğu garnizonda hizmet süresinin henüz dolmadığı ve 2010 yılında dolacağı, Bozdoğan As.Şb.Bşk.lığının sivil memur kadrosu üç olduğu halde davacı dahil iki sivil memurun görev yaptığı, davacının atanma isteğine muvafakat edilmesi halinde sivil memur mevcudunun bire düşeceği ve bu durumda hizmetin olumsuz etkileneceği, ayrıca davacının atanma talebinin MSB, Gnkur. ve Kuvvet K.lıklarında Görevli Devlet Memurlarının Yer Değiştirmelerine Dair Yönetmeliğin 9’ncu maddesinde yazılı sağlık ve eş durumu özürlerine dayanmadığı, davacının Askerlik Şubesi Başkanı ve Şube personeli ile sorunlar yaşaması ve nedenle psikolojik durumunun bozulduğu, hakkında disiplin hukuku yönünden işlem tesis edildiği, As. Mahkemede süren yargılaması olduğu hususlarının tayin olmak için geçerli ve yasal gerekçe teşkil etmeyeceği, davacının yasal mevzuat kapsamında çalıştığı birimde doğan sorunları hukuki haklılık çerçevesinde idari ve adli birimlere müracaatla çözebileceği, hukuki yönden haksız olarak tabi olacağı disiplin cezası ve adli yönden yapılan yargılamaların tayin için yeterli mazeret sayılmayacağı, bu kapsamda davalı idarenin takdir yetkisini hizmet gerekleri ve kamu yararını gözeterek objektif bir şekilde kullanılmış olduğu anlaşıldığından, atanma talebinin reddine dair dava konusu işlemde mevzuata ve hukuka aykırı bir yön bulunmadığı kanaatine varılarak, davacının atama talebinin reddi işleminin iptali istemiyle açtığı davanın reddi gerektiği sonucuna varılmıştır.

Yukarıda açıklanan nedenlerle;

Davacı .............'in, atama talebinin reddi işleminin iptali istemiyle açtığı yasal dayanaktan yoksun DAVANIN REDDİNE, (¤¤)

Full & Egal Universal Law Academy